Korzár logo Korzár
Nedeľa, 23. september, 2018 | Meniny má Zdenka
Nájdete nás na webe

Gastronómka: Valentín vám spríjemnia horúce mandle

Zuzana Sabolová, známa z relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja, radí, aké valentínske menu by ste si mohli pripraviť.

Zuzana Sabolová. Gastronómka uznáva, že muži sú v kuchyni lepší.(Zdroj: TV JOJ)

Tento víkend bude patriť láske. V nedeľu je sviatok svätého Valentína a či už ho uznávate, alebo nie, môžete to vziať ako príležitosť aspoň na chvíľu vypnúť a užiť si s partnerom príjemný deň. A keďže láska prechádza cez žalúdok, gastronómka Zuzana Sabolová, známa z relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja vám poradí, aké valentínske menu by ste si mohli pripraviť.

Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok a s tým súhlasí aj Zuzana.

„V mojom ponímaní to znamená, že keď je človek zamilovaný, chveje sa mu žalúdok - má v ňom povestné 'motýle'. Ale je aj pravdou, že jedlo vie očariť, rozpáliť a aj zlepšiť náladu. Takže áno, láska prechádza žalúdkom. A mnohé z jedál či ingrediencií sú prirodzenými afrodiziakmi," skonštatovala televízna porotkyňa.

Miluje sushi a steaky

Ako nám prezradila, partner ju zaručene poteší hovädzím mäskom či sushi.

„Milujem hovädzí tatarák s mastnými hriankami a cesnakom, aj hovädzie steaky pripravené rare. A sushi môžem jesť každý deň. Ak mi teda partner chce spraviť radosť, tak ma vezme do reštaurácie na čerstvé sushi, alebo ugriluje šťavnatý steak," odhalila kulinárska znalkyňa.

Zabudnite na cesnak a cibuľu

A čomu by ste sa mali podľa Zuzany vyhnúť, ak si chcete pripraviť valentínsku večeru?

„Určite je to tepelne neupravená cibuľa a cesnak, tým by ste si valentínsku večeru naozaj pokazili," konštatuje s úsmevom, no pridáva aj dobrú radu.

„Ak však týmto antioxidantom neviete odolať, vypite potom pohár mlieka, alebo požujte zrnko kávy."

No ak nemáte na varenie čas, alebo nie ste v kuchyni veľmi zruční, nemusíte mať stres. Príjemnú pohodu vyčaríte ľahko.

„Jednoduchá a blahodarne pôsobiaca je kombinácia horúcich mandlí a vína. Stačí, keď si opražíte a posolíte za hrsť mandlí a nalejete pohár vína," dodáva.

Valentínske menu podľa Zuzany Sabolovej

Pripravte si na romantickú večeru niečo netradičné, ale nie veľmi komplikované.

Pochúťka zo slimákov

Potrebujete: 72 slimákov, 750 g na jemno rozmixovaného petržlenu, 1 malú misku horúcej vody, 1 šalotku - na jemno nasekanú, 1 alebo 2 cesnaky, 350 g masla, soľ, korenie

Postup: Rúru predhrejte na 160 °C, otvorte slimačiu ulitu, osušte slimáka a vložte ho do pripravenej misky s horúcou vodou. Nechajte tam slimáky pár minút, potom ich znovu osušte. V miske zmiešajte maslo, mixovaný petržlen, šalotku a cesnak. Pridajte soľ a korenie a mixujte, až kým sa nám nevytvára tenká kôrka. Postupne ukladajte rozmixovanú masu na slimáky, dajte do rúry na 10 minút, kým nezačnú slimáky "bublať".

Čokoládový fondant

Potrebujete: 100 g horkej čokolády (aspoň 80 %), 100 g hladkej múky, 100 g masla, 60 g kryštálového cukru, 2 vajíčka, 2 žĺtky

Postup: Čokoládu s maslom roztopte nad parou. Medzitým vyšľahajte vajíčka a žĺtky s cukrom. Keramické (kovové) formičky vymastite maslom a vložte na chvíľu do chladničky. Do vyšľahaných vajec pridajte roztopenú čokoládu a múku. Formičky ešte raz vymastite maslom a vysypte kakaom. Zmes čokolády vylejte do pripravených formičiek a pečte 10 minút pri 180 °C. Koláčiky vyklopte na tanier a podávajte so zmrzlinou, alebo ovocím. Čokoláda vnútri musí byť tekutá

slimaky_fotolia_res.jpg

Pochúťka zo slimákov. Foto: Fotolia

coko-kolac_fotolia_res.jpg

Čokoládový fondant. Foto: Fotolia

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  3. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  4. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  5. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  6. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  7. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  8. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  9. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  10. Najužitočnejšia appka
  1. Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku
  2. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  5. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  6. Polus Market – trh v srdci nákupného centra
  7. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  8. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  9. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  10. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  1. Najužitočnejšia appka 17 330
  2. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 16 831
  3. V O2 to s dátami poriadne prehnali 10 990
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 605
  5. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 8 980
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 372
  7. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 5 018
  8. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 4 753
  9. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 3 374
  10. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 3 373

Neprehliadnite tiež

Osem mesiacov pred hokejovým šampionátom sú košické hotely naplnené

Za noc v súkromnom apartmáne chcú aj 500 eur, na internáte len 14.

Nákladiak pri cúvaní zrazil poštárku. Na mieste zomrela

Krajský súd sa zaoberal prípadom tragickej nehody.

Na Spiši majú kópiu starobylého Jeruzalema, objavili ho pred 16 rokmi

Kaplnky predstavujú miesta udalostí posledných dní Ježiša Krista.

Vo vzácnom parku v Parchovanoch nájdete aj tristoročné duby

Súčasťou areálu je i jazierko slúžiace ako rybník.

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Hamšík vypadol z Ancelottiho zostavy, o odchode neuvažuje

Nerozumiem, odkiaľ tieto správy pochádzajú, odbil tvrdenia agent Petráš.

Blog Radovana Bránika

Synovia Detvy, Bytes a ďalší z kola von

Ľudia z pozadia firmy BYTES sa v obave z negatívnej publicity ozvali.

ROZHOVOR S DAVIDOM ENGELSOM - FÓRUM

Belgický historik: Čaká nás čo Rimanov v prvom storočí pred Kristom

K vláde majú prísť autoritárske režimy.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop