A to bez použitia vaječného bielka, iba z rastlinných surovín.
Kto nemôže alebo nechce jesť vajíčka, musí sa často vzdať množstva chuťoviek. Odteraz sa zo zoznamu zakázaných jedál môžu presunúť aspoň pusinky. Vyrobíte ich bez použitia vajíčka a verte, že rozdiel nikto nespozná. Potrebujete na ne jednu plechovku cíceru, 200 gramov práškového cukru a čokoládu alebo ovocnú šťavu na dozdobenie. Cícer zlejeme a nálev začneme šľahať. Keď nám vznikne sneh, postupne pridáme cukor a šľaháme, až kým nám nevznikne lesklá kompaktná hmota, rovnaká, akoby ste šľahali bielky s cukrom. Z hmoty tvarujeme pusinky a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Sušíme v rúre vyhriatej na 100 stupňov približne dve až tri hodiny. Vysušené ozdobíme rozpustenou čokoládou alebo prelejeme ovocnou šťavou.
Autor: Spracovala: Monika Almášiová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.