Korzár logo Korzár Košice

Módna návrhárka Ida Sándor varí to, čo chutí deťom

Na módnych mólach oslňuje skvostnými modelmi, no zahanbiť sa nedá ani v kuchyni.

Ida Sándor. Pri varení už majú rozhodujúce slovo jej dvojičky.Ida Sándor. Pri varení už majú rozhodujúce slovo jej dvojičky. (Zdroj: archív I. S.)

Košická módna návrhárka Ida Sándor najradšej varí polievky a prívarky.

Keďže majú jej dvojičky päť a pol rôčka a ona v práci zarezáva na plný plyn, času na varenie nemá nazvyš. Varí a pečie však veľmi rada, no kuchyňu prispôsobuje chuťovým pohárikom svojich detí.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Takže to u nás vyzerá tak, že varím veľa polievok, napríklad vývar, paradajkovú a všetky strukovinové. Deti totiž milujú šošovicu, hrach i fazuľu, či už v polievkach, alebo v prívarkoch. A úplne všetci máme radi mäso – deti rezne a my s manželom si vždy radi pochutíme na steakoch s fritovanou cibuľkou,“ prezradila nám dáma, ktorá by sa za nič na svete nenechala nahovoriť na to, aby skonzumovala červy či kobylky.

SkryťVypnúť reklamu

Celkovo sa o nej dá povedať, že sa snaží stravovať zdravo.

„Mám rada zeleninu a vyhovuje mi aj delená strava. Žijem však dosť hekticky a nie vždy to preto dodržiavam. Mám už skúsenosti s viacerými diétami a vekom a skúsenosťami som prišla na to, že všetko je v hlave, v pravidelnosti a vo výbere kvalitných surovín.“

Ovláda i „šachovnicovú“ tortu

Deťom i manželovi urobí vždy radosť, ak im niečo chutné upečie.

„Najnovšie pečieme spolu aj s detičkami. Emka a Filip milujú napríklad perníčky a v bežné dni mafiny.“
Neobišla ju však ani mánia vypekania tort. „Teraz sa tomu venujem už trošku menej kvôli nedostatku času, ale piekla som napríklad aj takú náročnejšiu, takzvanú šachovnicovú.“

Samozrejme, nie je žiadnou výnimkou a aj jej sa už stalo, že niečo pri varení nevyšlo celkom podľa predstáv.

SkryťVypnúť reklamu

„Kto nič nerobí, ten nič nepokazí. Nešlo však o nič tragické. Raz som si napríklad nevšimla, že som nastavila v rúre malú teplotu a piškótové cesto mi nevyrástlo. Aj tak sme však koláčik zjedli....“

Recept

Kuracia pečienka

„Je to klasika a dokážem ju jesť v pohode aj celý týždeň,“ tvrdí I. Sándor.

Potrebujeme: 450 g kuracej pečienky, 3 cibule, 2 lyžice masti, soľ, červenú papriku, majoránku, čili, petržlenovú vňať

Príprava: Na rozpálenom oleji si opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme pečienky, chvíľku pečieme, kým nie sú mäkké. Osolíme a dochutíme červenou paprikou, čili, majoránkou a petržlenovou vňatkou.

I. Sándor

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. Jedinečná príležitosť získať kariérny náskok od Jerònimo Martins
  2. Osem destinácií, kam na last minute dovolenku v septembri
  3. Kaufland má 25 rokov a otvára 25. K Park: To bude oslava!
  4. Fit-out od M2C: Premena priestorov na kľúč
  5. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  6. Nová Kia Sportage zvládne každé dobrodružstvo aj životný štýl
  7. Metropola aj more. New York sa dá jednoducho spojiť s Karibikom
  8. Iónske či Dodekanské ostrovy? Nie je jedno, kam do Grécka idete
  1. Jedinečná príležitosť získať kariérny náskok od Jerònimo Martins
  2. Hudba, smiech a festival plný vody: Liptov čaká rozlúčka s letom
  3. Kaufland má 25 rokov a otvára 25. K Park: To bude oslava!
  4. Osem destinácií, kam na last minute dovolenku v septembri
  5. Nový článokSpolupráca v oblasti lesnej pedagogiky v Bojniciach
  6. Úver až do 40 000 € a každý rok nižšia úroková sadzba
  7. Dajte zabrať mozgu. V predaji je nové vydanie Tréningu pamäti
  8. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  1. Nová Kia Sportage zvládne každé dobrodružstvo aj životný štýl 10 646
  2. Metropola aj more. New York sa dá jednoducho spojiť s Karibikom 5 751
  3. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život? 4 042
  4. Iónske či Dodekanské ostrovy? Nie je jedno, kam do Grécka idete 3 158
  5. Dajte zabrať mozgu. V predaji je nové vydanie Tréningu pamäti 2 520
  6. Úver až do 40 000 € a každý rok nižšia úroková sadzba 2 365
  7. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie 1 828
  8. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne 1 528
  1. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (22. - 28.8.1925)
  2. Ernest Klotton: Niekto sa tu bojí o demokraciu
  3. Martin Fronk: Druhá Gaderská dolina? Objavte skrytý tiesňavový klenot v Kremnických vrchoch!
  4. Ivan Mlynár: Robert Fico vie, že bez bubáka nie je dobráka, takže – the show must go on.
  5. David Talian: Anna Záborská a hranice spomínania v dobrom
  6. Branislav Hláčik: Nový princíp eliminácie časových paradoxov
  7. Martin Zielosko: Mission: Impossible - Posledné zúčtovanie
  8. Ján Šeďo: Okupačného zradcu Šalgoviča trafil na tribúne vajcom a šiel do basy.
  1. Martin Fronk: Objavil som kúpalisko za 2 eurá 85 406
  2. Martin Kresák: Minimálna mzda 915 €: v Bratislave pohoda, v Gelnici pohroma 16 271
  3. Ivan Čáni: Smer SSD sa definitívne sám spláchol na úplné morálne a ľudské dno, odkiaľ sa už nedá vynoriť. 13 740
  4. Radko Mačuha: Slovenská kultúra musí byť proruská a žiadna iná. 9 687
  5. Monika Albertiová: Balím kufre! Tu sa nedá žiť a minimálna mzda? Na smiech! 9 531
  6. Michael Achberger: Supermarketové pasce: 10 "fitness" výrobkov, po ktorých priberáte 9 313
  7. Juraj Kumičák: Najväčšia tanková bitka v dejinách 7 491
  8. Martin Fronk: Divín: Obec, kde sa sprievodkyne červenajú a umenie visí aj na stenách, nielen vo vzduchu 5 179
  1. Radko Mačuha: Dnes je deň, keď nám Rusi znemožnili ísť čínskou cestou.
  2. Marcel Rebro: Od „dočasného pobytu“ k denacifikácii: dejiny sa opakujú
  3. Post Bellum SK: Keď sa lámal čas a charaktery
  4. Radko Mačuha: Politika, pred ktorou musia utekať už aj "dezoláti".
  5. Věra Tepličková: Maličkosti z temperamentovej poradne:Trump a Putin? Dva absolútne odlišné svety
  6. Marcel Rebro: Putinova "obrana" ruskojazyčných Ukrajincov pred "vyvražďovaním": vyvražďuje ich sám
  7. Radko Mačuha: Slovenská kultúra musí byť proruská a žiadna iná.
  8. Marcel Rebro: Rusofili nás posielajú na ukrajinský front. Ideme. Už zajtra. A radi
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu