Tento skvostný recept vytvorila obľúbená britská foodblogerka Ella Woodward.
Potrebujeme: Na cesto: 250 g cvikly, 2 hrnčeky pohánkovej múky, hrnček jablkového pyré, hrnček javorového sirupu, 6 lyžíc nepraženého kakaového prášku, štipku soli, kokosový olej na vymastenie formy
Na polevu: 100 g kokosového krému - kúpite v obchodoch so zdravou výživou buď tuhý, alebo v krémovej forme, lyžicu masla, lyžicu javorového sirupu, lyžicu kakaového prášku
Príprava: Cviklu naparujeme v parnom hrnci asi hodinu, prípadne ju uvaríme. Studenú a mäkkú olúpeme. Nakrájame ju na kúsky a zmixujeme na hladké pyré.
Zmiešame v miske so zvyšnými ingredienciami. Tortovú formu si vymažeme kokosovým olejom, nalejeme do nej zmes a pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov približne 20 minút. Kým bude po upečení chladnúť, pripravíme si krém.
Do misky dáme kokosový krém, zalejeme ho 3 lyžicami horúcej vody a miešame - v prípade, že sme krém kúpili tuhý, inak tento krok vynecháme. Prelejeme do mixéra, pridáme maslo, javorový sirup a kakao.
Nalejeme na tortu a môžeme podávať.
Autor: Spracovala Andrea B. Nitkulincová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.