Korzár logo Korzár
Streda, 22. február, 2017 |Meniny má Etela

Silvestrovské pochúťky podľa známych šéfkuchárov

Trojica gastronomických odborníkov prezradila svoje osvedčené pochúťky.

Zuzana Sabolová.(Zdroj: TV JOJ)

Rok sa už blíži do finále a jeho záver treba aj patrične osláviť. Ak plánujete zorganizovať silvestrovskú párty a zvažujete, aké menu hosťom ponúknete, môžete sa inšpirovať známymi šéfkuchármi, ktorí účinkujú v obľúbenej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja. Trojica gastronomických odborníkov prezradila svoje osvedčené pochúťky, ktorými na silvestrovskej oslave zaručene zabodujete.

Martin Korbelič

korbelic_r4234_res.jpg

Teľací alebo hovädzí tatarák s Jamon serranom, kaparami, krémom z pečeného cesnaku a chrumkavými mandľami

Na 10 ks potrebujeme: 100 g teľacej sviečkovice, soľ, korenie, 80 g prosciuto crudo, 20 g kapár, 30 g mandlí, 40 g cesnaku, 25 g mascarpone, tymian, 15 g červenej cibule, 2 cl olivového oleja, 10 g kyslej smotany, 150 g pečiva, prípadne toastov alebo chleba

Postup: Sviečkovicu nakrájame na malé brunois (kocky o priemere 2-3mm), kto chce, môže mäso aj pomlieť či naškrabať. Ochutíme ho soľou a korením.

Cesnak v šupke pokvapkáme olivovým olejom, pridáme tymian a dáme piecť do rúry, až kým nebude vo vnútri úplne mäkký, potom ho vytlačíme zo šupky, rozmixujeme, osolíme, okoreníme a pridáme mascarpone a kyslú smotanu.

Ošúpané celé mandle dáme na plech a sušíme v rúre pri teplote 140 °C, kým nie sú opečené krásne do zlata.

Červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky a dodekorujeme ňou tatarák.

Pečivo, toast alebo chlieb narežeme na ľubovoľné tvary (kocky, krúžky ako na kanapky a navrch dáme tatarák, krém z pečeného cesnaku a dozdobíme mandľou a červenou cibuľkou. Servírovať môžeme aj do malej mištičky alebo na lyžičku.

tatarak_fotolia_res.jpg

Údený losos s wasabi aioli, jedlou hlinou a lososovým kaviárom

Na 10 ks potrebujeme: 100 g údeného lososa, 50 g žĺtkov, 1 dl slnečnicového oleja, 1 g wasabi, 70 g pomaranča, 70 g grepu

Pokračovanie článku patrí k prémiovému obsahu Sme.sk
Aj vy môžete byť jeho predplatiteľom

Ročné predplatné
29 €
Objednať
Ušetríte až 17,80 € v porovnaní s mesačným predplatným
Štvrťročné predplatné
9,90 €
Objednať
Ušetríte 1,80 € v porovnaní s mesačným predplatným
Mesačné predplatné
od 0,98 €
Objednať
Cena 0,98€ platí pre nových predplatiteľov prvý mesiac. Ďalšie mesiace sú za štandardnú cenu 3,90€.

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Neprehliadnite tiež

Mesto Košice a letisko stále riešia obchádzku v Barci

Zatiaľ je nejasné, či bude možný voľný prejazd cez komunikáciu letiska.

Korzár je opäť jednotka na východe, atakovali sme magických 10 miliónov

O necelý rok oslávi Korzár jubilejné 20. narodeniny.

Nebohá Miška zoslala rodičom z neba najkrajší darček – sestričku Elišku

O niekoľko dní uplynie rok od tragédie počas lyžiarskeho výcviku na Plejsoch.

Štátna polícia kontroluje parkovanie na košických chodníkoch

Väčšinu vodičov zatiaľ len upozorňujú. Neskôr nastúpi represia.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

SaS sa približuje k antisystémovému voličovi, odchodom Mihála stráca výhodu

Z mnohých výrazných osobností, ktoré boli v strane od jej vzniku v roku 2009, v nej dnes zostávajú už len niekoľkí.

EKONOMIKA

Land Rover z Nitry budú rozvážať Nemci, Cargo neuspelo

Štátny prepravca rokuje s Deutsche Bahn Cargo.

KOMENTÁRE

Aby nás z čara prieskumov nevytrhol ľud v uliciach

Kaliňák je stále ministrom, Bašternák na slobode.

SVET

Keď už sa dostanete do štádia hladomoru, je príliš neskoro

OSN po šiestich rokoch znovu vyhlásila hladomor.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  7. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  9. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  10. Jarné prázdniny pri mori?
  1. 10 faktov o ovocí a zelenine, ktoré musíte vedieť!
  2. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  3. Profesijný rast študentov médií sa začína už počas vysokej školy
  4. Paneurópska vysoká škola otvára špecializované kurzy IT
  5. Medzinárodná súťaž FIRST LEGO League na Fakulte informatiky PEVŠ
  6. S profesorom Michalom Miovským o prevencii závislostí
  7. Poslanci nevzdávajú boj proti herniam, chcú prísnu reguláciu
  8. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  9. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  10. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  1. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 9 631
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 8 060
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 7 324
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 6 406
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 378
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 5 896
  7. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 4 610
  8. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 4 491
  9. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 452
  10. Jarné prázdniny pri mori? 2 863

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop