Korzár logo Korzár
Utorok, 25. júl, 2017 | Meniny má Jakub

Niekoľko tipov na silvestrovské chuťovky

Pochúťky na Silvestra.

(Zdroj: ilustračné – archív)

Kanapky so syrom a paprikou

Suroviny na asi 40 kanapiek: 6 rožkov, 250 g mäkkého tvarohu, balená lučina, 2 - 3 lyžice smotany 33 %, soľ, menší zväzok čerstvého kôpru, 40 kúskov v oleji naloženej kapie, 20 slaných pražených mandlí, korenie.

kanapka-200x141.jpg

Postup: Kapie vyberieme z nálevu, necháme odkvapkať, nakrájame na prúžky alebo už nakrájané rezy necháme odkvapkať v sitku. Kôpor umyjeme, osušíme, otrháme lístky a posekáme. Tvaroh vymiešame s lučinou, smotanou a soľou na hladký krém, vmiešame nasekané lístky kôpru. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky. Rožky nakrájame na kolieska, naukladáme na plech a krátko zapečieme v rúre. Na vychladnuté pečivo nanesieme trochu ochuteného syra, ozdobíme polovicou mandle, prúžkom kapie, môžeme posypať mletým čiernym korením. Tvaroh môžete nahradiť ľubovoľným čerstvým mäkkým syrom - ricottou, tvarohom s mascarpone, lučinou s kozím syrom.

Kanapky s tatarákom a hubami

Suroviny na asi 30 ks: 3 lyžice masla, strúčik cesnaku, 450 g mletého mäsa na tatársky biftek (hotový výrobok), 2 šalotky alebo cibuľky, 2 žĺtky, 2 lyžičky jemnej francúzskej horčice, 2 lyžičky worcesterskej omáčky, lyžica bieleho suchého vína, lyžička citrónovej kôry, soľ, mleté biele korenie, zväzok čerstvej bazalky, menší zväzok pažítky, 30 v octe nakladaných húb.

kanapka-tatarak-200x141.jpg

Postup: Rožky nakrájame na kolieska a rozložíme na plech na pečenie. Maslo vymiešame s prelisovaným cesnakom, osolíme a uchováme v chlade. Jemné mleté mäso premiešame s jemne nasekanou šalotkou, žĺtkami, horčicou, worcestrom, vínom, citrónovou kôrou, dochutíme soľou a korením. Z mäsovej zmesi vytvoríme 30 guliek. Nakrájané pečivo opečieme v predhriatej rúre. Každý kúsok potrieme z vrchnej strany trochou ochuteného masla. Na pečivo rozdelíme mäsové guľky, palcom urobíme v každom kúsku jamku, posypeme pažítkou, ozdobíme lístkami bazalky, nakladanou hubkou a podávame.

Koláčiky z lístkového cesta

Suroviny na asi 15 koláčikov: 400 g lístkového cesta + trochu múky na vaľkanie, vajce na potretie, 4 lyžice strúhaného parmezánu, 5 paradajok, najlepšie datľových, 15 lyžičiek bazalkového pesta, soľ, mleté korenie.

kolacik-200x141.jpg

Postup: Paradajky nakrájame na hrubšie plátky - krúžky. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát, z ktorého vykrojíme malé kolieska, cca s priemerom 4 až 5 cm. Kolieska rozložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme parmezánom, na to dáme plátok paradajky. Na paradajku dáme lyžičku pesta, jemne osolíme, okoreníme a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C. Upečené koláčiky podávame teplé alebo aj po vychladnutí.

Neprehliadnite tiež

Vodiča autobusu potrestali za smrteľnú nehodu podmienkou

Autobus išiel podľa znalca len 35 km/h, ale nesprávnou technikou.

Klimatológ: Poloha Prešova za supercely nemôže

Príčinná súvislosť medzi polohou mesta a búrkami podľa odborníka nie je dokázaná.

Novú búdu postavili rovno pred historickú košickú veterinu

Ostré slová padali na adresu umiestenia meniarne pri zastávke Havlíčkova.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Tomanová nám viac škodí ako pomáha, hovoria niektorí rodičia

Súdneho znalca odvolávajúceho sa na komisárku pre deti Vieru Tomanovú stiahli z prípadu.

PLUS

Miro Jaroš: Prekážajú mi rodičia niektorých detí

Spevák má niekedy pocit, že detské pesničky sú jeho jediný svet.

DOMOV

Ministerstvo čudné rozdeľovanie eurofondov netrápi

Dotované firmy si vedcov kúpia.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  2. Návod, ako získať maximum pri nákupoch s kreditkou
  3. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  4. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  5. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  6. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  7. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  8. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  9. I cez prázdniny testujte elektrobicykle
  10. 5 dôvodov, prečo sa prihlásiť na konferenciu ENERGOFÓRUM®
  1. Ktorý odšťavovač má najvyššiu výťažnosť?
  2. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  3. Ako si vybrať wc a umývadlo?
  4. Poslanec M. Borguľa bojuje proti netransparentnému tendru
  5. Grantová výzva na vykonávanie činností informačných centier
  6. Návod, ako získať maximum pri nákupoch s kreditkou
  7. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  8. Funguje predaj realít aj bez maklérov?
  9. BILLA a ÚNSS skontrolovali zrak 10 380 slovenským deťom
  10. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  1. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade 5 468
  2. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky 5 151
  3. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku 4 124
  4. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami 3 386
  5. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou 3 135
  6. Návod, ako získať maximum pri nákupoch s kreditkou 2 187
  7. I cez prázdniny testujte elektrobicykle 2 039
  8. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 1 221
  9. Máte už vybranú dovolenku na júl? 1 212
  10. Chcete vedieť všetko o vašej krvi? Čaká vás 6000 typov vyšetrení 1 138

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop