Korzár logo Korzár
Pondelok, 1. máj, 2017 |dnes je Sviatok práce

Niekoľko tipov na silvestrovské chuťovky

Pochúťky na Silvestra.

(Zdroj: ilustračné – archív)

Kanapky so syrom a paprikou

Suroviny na asi 40 kanapiek: 6 rožkov, 250 g mäkkého tvarohu, balená lučina, 2 - 3 lyžice smotany 33 %, soľ, menší zväzok čerstvého kôpru, 40 kúskov v oleji naloženej kapie, 20 slaných pražených mandlí, korenie.

kanapka-200x141.jpg

Postup: Kapie vyberieme z nálevu, necháme odkvapkať, nakrájame na prúžky alebo už nakrájané rezy necháme odkvapkať v sitku. Kôpor umyjeme, osušíme, otrháme lístky a posekáme. Tvaroh vymiešame s lučinou, smotanou a soľou na hladký krém, vmiešame nasekané lístky kôpru. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky. Rožky nakrájame na kolieska, naukladáme na plech a krátko zapečieme v rúre. Na vychladnuté pečivo nanesieme trochu ochuteného syra, ozdobíme polovicou mandle, prúžkom kapie, môžeme posypať mletým čiernym korením. Tvaroh môžete nahradiť ľubovoľným čerstvým mäkkým syrom - ricottou, tvarohom s mascarpone, lučinou s kozím syrom.

Kanapky s tatarákom a hubami

Suroviny na asi 30 ks: 3 lyžice masla, strúčik cesnaku, 450 g mletého mäsa na tatársky biftek (hotový výrobok), 2 šalotky alebo cibuľky, 2 žĺtky, 2 lyžičky jemnej francúzskej horčice, 2 lyžičky worcesterskej omáčky, lyžica bieleho suchého vína, lyžička citrónovej kôry, soľ, mleté biele korenie, zväzok čerstvej bazalky, menší zväzok pažítky, 30 v octe nakladaných húb.

kanapka-tatarak-200x141.jpg

Postup: Rožky nakrájame na kolieska a rozložíme na plech na pečenie. Maslo vymiešame s prelisovaným cesnakom, osolíme a uchováme v chlade. Jemné mleté mäso premiešame s jemne nasekanou šalotkou, žĺtkami, horčicou, worcestrom, vínom, citrónovou kôrou, dochutíme soľou a korením. Z mäsovej zmesi vytvoríme 30 guliek. Nakrájané pečivo opečieme v predhriatej rúre. Každý kúsok potrieme z vrchnej strany trochou ochuteného masla. Na pečivo rozdelíme mäsové guľky, palcom urobíme v každom kúsku jamku, posypeme pažítkou, ozdobíme lístkami bazalky, nakladanou hubkou a podávame.

Koláčiky z lístkového cesta

Suroviny na asi 15 koláčikov: 400 g lístkového cesta + trochu múky na vaľkanie, vajce na potretie, 4 lyžice strúhaného parmezánu, 5 paradajok, najlepšie datľových, 15 lyžičiek bazalkového pesta, soľ, mleté korenie.

kolacik-200x141.jpg

Postup: Paradajky nakrájame na hrubšie plátky - krúžky. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát, z ktorého vykrojíme malé kolieska, cca s priemerom 4 až 5 cm. Kolieska rozložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme parmezánom, na to dáme plátok paradajky. Na paradajku dáme lyžičku pesta, jemne osolíme, okoreníme a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C. Upečené koláčiky podávame teplé alebo aj po vychladnutí.

Neprehliadnite tiež

KOŠICKÝ VEČER

Košičanov zlákali hotdogy, hamburgery, tibetské pirôžky aj churros

Košice Street Food Fest predstavil krásu pouličného jedla.

KOŠICKÝ VEČER

Sú fotografie, na ktoré sa nezabúda. Ako sa rodia?

Navzájom si radíme, hovorí o stretnutiach v košickom klube Ľubica Kremeňová.

Ochutnávač kávy musí držať diétu, barista má v rukách moc

Prešovčanka Anka Ribovičová sa chystá na svetovú súťaž.

Miss Domaša bude v rytme latino a plná jubileí

Termín je známy, program bude pre všetky generácie.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Na prvého mája hádzal po súdruhoch vajcia. Trafil a šiel sedieť do Ilavy

Vladimír Červeň sa už odmalička do sveta budovateľských hesiel a komunistického blahobytu obohnaného ostnatým drôtom nehodil.

KOMENTÁRE

Z celého sveta: Ako sa karikaturisti smiali z Donalda Trumpa

Karikatúry Trumpa z celého sveta.

PLUS

Najmladší pivovar na Slovensku má rozlohu dvojizbového bytu

Najmenší, ale najdlhšie budovaný.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. 7 top cyklotrás zo severu na juh
  2. Last minute tipy na Kapverdské ostrovy
  3. Voda, kotol, vymknutie: Čo stoja najčastejšie domáce katastrofy?
  4. Žijú, lebo sa nevzdali. Príbehy ľudí bojujúcich za svoje zdravie
  5. Nový Volkswagen Arteon sa predstaví na bratislavskom autosalóne
  6. Last minute dovolenka sa dá kupiť výhodne už teraz
  7. Legendárna Štefánka opäť ožíva pod sieťou Pulitzer family
  8. Päť tipov, kam na predĺžený víkend v máji
  9. Inteligencia vo všetkom
  10. Volvo V90 Cross Country je pripravené na každé dobrodružstvo
  1. 7 top cyklotrás zo severu na juh
  2. Ako efektívne využiť podlahové kúrenie?
  3. Samsung Galaxy S8: smartfón s výnimočným displejom
  4. Túžite byť matkou, ale nedarí sa? Poďme hľadať dôvody!
  5. Last minute tipy na Kapverdské ostrovy
  6. Ako sa menila obľúbená bratislavská štvrť
  7. Nové investičné projekty v Schladmingu s výhľadom na zjazdovku
  8. Podľa M. Borguľu je práca mestskej polície slabá a nedôsledná
  9. Znížená sadzba pri pôžičke v mBank už len štyri dni
  10. Odborníci poradia, komu sa oplatí využívať obnoviteľné zdroje
  1. Last minute tipy na Kapverdské ostrovy 9 862
  2. Žijú, lebo sa nevzdali. Príbehy ľudí bojujúcich za svoje zdravie 8 590
  3. Nový Volkswagen Arteon sa predstaví na bratislavskom autosalóne 7 856
  4. Šokujúce: ako sa každý Slovák dokáže ľahko naučiť po anglicky 7 409
  5. Päť tipov, kam na predĺžený víkend v máji 5 957
  6. Voda, kotol, vymknutie: Čo stoja najčastejšie domáce katastrofy? 5 708
  7. Legendárna Štefánka opäť ožíva pod sieťou Pulitzer family 4 527
  8. Ako sa menila obľúbená bratislavská štvrť 3 104
  9. 5 krokov k vlastnému bývaniu 2 321
  10. Last minute dovolenka sa dá kupiť výhodne už teraz 2 303

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop