Korzár logo Korzár
Sobota, 23. február, 2019 | Meniny má Roman, Romana
Nájdete nás na webe
DOBRÉ RADY

Pečenie bez pohrôm

Ak budete poznať zopár trikov, hravo si poradíte aj s pohromami.

V kuchyniach to už rozvoniava, veď k Vianociam patria aj sladučké dobroty a najlepšie chutia tie domáce. Mnoho žien však od pečenia odrádzajú drobné nehody, ktoré sa pritom stávajú, ako je zrazený krém či hrudky v čokoláde. No ak budete poznať zopár trikov, hravo si poradíte aj s pohromami.

- Ak sa vám pri zosypávaní pečiva z plechu veľa poláme, musíte ho najskôr nechať vychladnúť. Ak si chcete plech rýchlo uvoľniť na ďalšiu várku, používajte papier na pečenie a koláčiky stiahnite spolu s ním. Potom to celé nechajte pozvoľna vychladnúť.

- Používanie formičiek sa neraz mení na súboj, keď sa z nich koláčiky nedajú vybrať a márne tým mlátite o stôl... Vyhnete sa tomu tak, že formičky dôsledne vymažete tukom a necháte ich, najlepšie v chladničke, zatuhnúť. Pokiaľ máte dostatočne mastné cesto, stačí formičky len vysypať múkou alebo cukrom. Dobre urobíte, ak ich po pečení neumyjete vodou s prípravkom na riad, pretože ten ich veľmi odmastí. Postačí ich vytrieť kuchynskou papierovou utierkou.

- Zrazený maslový krém dokáže každú gazdinku rozladiť. Ale nemusíte zúfať a vyhadzovať ho. Dajte ho napríklad s miskou nad hrniec s vriacou vodou a nahrejte. Hneď, ako tuk začne rednúť, odstavte ho a znovu vymiešajte do peny. Použiť môžete aj mikrovlnku, kde ho krátko zohrejte a dôkladne vyšľahajte.

- Urobili sa vám v čokoládovej poleve hrudky? Znovu ju zohrejte vo vodnom kúpeli, vmiešajte do nej lyžicu horúcej vody a znovu ju vymiešajte dohladka. A ak chcete, aby sa pekne leskla, nikdy do čokolády nepridávajte rastlinný tuk, ale radšej klasické maslo.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  2. Štefánka by Pulitzer
  3. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  4. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  5. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  6. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  7. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  9. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  10. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  1. Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov
  2. Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?
  3. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  4. Štefánka by Pulitzer
  5. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  6. Konferencia - EU support for research
  7. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  8. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  9. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  10. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 24 598
  2. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 18 870
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 7 720
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 7 054
  5. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 6 808
  6. Štefánka by Pulitzer 5 338
  7. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 5 319
  8. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 3 537
  9. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 3 516
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 2 956

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop