O chvíľu už budú kuchyne rozvoniavať tými najoľúbenejšími maškrtami a koláčikmi, medzi ktorými nesmú chýbať ani zákusky s čokoládovou polevou. Tá je však často priam nočnou morou gazdiniek.
Neraz sa totiž stáva, že pri krájaní zákuskov sa láme a celé naše cukrárske snaženie sa to pokazí.
Ak chcete mať čokoládovú polevu, ktorá bude aj po narezaní vyzerať tip-top, skúste to so šľahačkou.
Potrebujete 125 ml smotany na šľahanie a 125 g horkej čokolády. Smotanu ohrejte v hrnci na miernom ohni, avšak dajte pozor, aby ste smotanu nepriviedli až do varu - potom by vám nestuhla.
Ohriatu smotanu odstavte a pridajte do nej na kúsky nalámanú čokoládu. Miešaním ju rozpusťte.
Takto pripravenú čokoládovú polevu natrite na koláč a nechajte stuhnúť.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.