Korzár logo Korzár

Flap steak s grilovanou zeleninou

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Flap steak.Flap steak. (Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť v Olive Tree počas decembra, keď sú steaky špecialitami kulinárskeho kalendára.

Flap steak s grilovanou zeleninou

Flap steak je z časti hovädzieho pupku. Táto časť mäsa je ľahko prerastaná a mramorovaná tukom, takže po upečení je mäso vďaka tomu voňavé a šťavnaté. Mäso musí byť pred tepelnou úpravou určite odležané, ale s tým v dnešnej dobe nebudeme mať veľké problémy. Mäsokombináty už na to majú svoje postupy a technológie, takže mäso, ktoré si kúpime v predajni, je už určite dostatočne odležané.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Pre piatich, ktorí obľubujú chuť ružového hovädzieho, potrebujeme:

Flap steak 1 kg

Soľ a čerstvo drvené korenie

Olivový olej - pár kvapiek

Flap steak okoreníme, osolíme a opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici s malým množstvom tuku do zlata. Opečený steak vložíme do vopred rozpálenej rúry na 200 °C a rúru vypneme. Mäso nám pozvoľna dôjde pri klesajúcej teplote do ružova asi za 10 až 15 minút. Flap po odležaní v rúre krájame nožom naprieč vláknami, približne v hrúbke jedného centimetra. Uľahčí nám to samotné krájanie jednotlivých súst príborovým nožom na tanieri.

Grilovaná zelenina

Cuketa 300 g

Červená cibuľa 100 g

Jarná cibuľka päť kusov

Cherry paradajky 100 g

Baklažán 300 g

Olivový olej 5 cl

Cesnak 30 g

Čerstvá petržlenová vňať 50 g

SkryťVypnúť reklamu

Umytú zeleninu nakrájame naprieč alebo pozdĺžne na polcentimetrové plátky okrem cibule. Červenú cibuľu nakrájame na štvrtiny a zelenú cibuľku necháme vcelku. Zeleninu grilujeme na rozpálenej panvici alebo grile bez tuku na sucho, aby sa vytvorili hnedé pľuzgieriky z oboch strán. Do vhodného kastrólika vložíme na jemno pokrájaný cesnak, olivový olej a pozvoľna privedieme k praženiu. Keď začne cesnak meniť farbu, odstavíme ho z plameňa a pridáme k nemu za hrsť nasekanej petržlenovej vňate. Vňať nám zvýrazní chuť a hlavne zastaví proces praženia cesnaku, takže nám nezhorkne! Grilovanú zeleninu osolíme, okoreníme a pokvapkáme pripraveným cesnakovým olejom s vňaťou...

Vizitka

František Schiller

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

SkryťVypnúť reklamu

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Autor: František Schiller

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 75 443
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 334
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 017
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 444
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 7 209
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 194
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 159
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 228
  1. Juraj Tušš: Intelektuáli, blogeri, na slovíčko prosím – Zmysluplné využitie umelej inteligencie "ChatGPT" v dnešnej dobe.
  2. Matúš Radusovsky: Ohrozenia včiel a ako im môžeme pomôcť
  3. Štefan Šturdzík: Čurillovci.
  4. Otilia Horrocks: Bože, ako hlboko vie jeden klesnúť...
  5. Jaroslav Karahuta: Boj veľkých proti malým neskončil ani po 21 rokoch od vstupu do EÚ. Čaká nás kolonizácia vidieka ?
  6. Daniel Balko: Ohrozuje Trump súčasný medzinárodný systém? Čo to pre nás znamená?
  7. Martin Šuraba: O chlapcovi, ktorý stratil zápalky XXII
  8. Tomáš Csicsó: Ako Róm z juhu Slovenska som nikdy nezažil rasizmus
  1. Rado Surovka: Raši dostal padáka 80 503
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 541
  3. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 60 197
  4. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 749
  5. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 15 310
  6. Otilia Horrocks: Odporné, príšerné, drzé, nechutné 11 930
  7. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 10 532
  8. Viktor Pamula: S Ruskom na večné časy a nikdy inak 8 760
  1. INESS: Ekonomika Ruska a tri vojnové roky
  2. Věra Tepličková: Býky za vlasť padajú, gule nám tu chýbajú
  3. Radko Mačuha: Slavín nieje Slovenská socha Slobody.
  4. Tupou Ceruzou: Businessman
  5. Marcel Rebro: Rusi bombardujú energetickú infraštruktúru, Slováci elektrifikujú ukrajinské zákopy
  6. Radko Mačuha: Fico a Neveriaci Tomáš.
  7. Jiří Ščobák: Investovanie vs. hazard: Aké hry hráme? Kedy hazardujeme, namiesto toho, aby sme investovali?
  8. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Juraj Tušš: Intelektuáli, blogeri, na slovíčko prosím – Zmysluplné využitie umelej inteligencie "ChatGPT" v dnešnej dobe.
  2. Matúš Radusovsky: Ohrozenia včiel a ako im môžeme pomôcť
  3. Štefan Šturdzík: Čurillovci.
  4. Otilia Horrocks: Bože, ako hlboko vie jeden klesnúť...
  5. Jaroslav Karahuta: Boj veľkých proti malým neskončil ani po 21 rokoch od vstupu do EÚ. Čaká nás kolonizácia vidieka ?
  6. Daniel Balko: Ohrozuje Trump súčasný medzinárodný systém? Čo to pre nás znamená?
  7. Martin Šuraba: O chlapcovi, ktorý stratil zápalky XXII
  8. Tomáš Csicsó: Ako Róm z juhu Slovenska som nikdy nezažil rasizmus
  1. Rado Surovka: Raši dostal padáka 80 503
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 541
  3. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 60 197
  4. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 749
  5. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 15 310
  6. Otilia Horrocks: Odporné, príšerné, drzé, nechutné 11 930
  7. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 10 532
  8. Viktor Pamula: S Ruskom na večné časy a nikdy inak 8 760
  1. INESS: Ekonomika Ruska a tri vojnové roky
  2. Věra Tepličková: Býky za vlasť padajú, gule nám tu chýbajú
  3. Radko Mačuha: Slavín nieje Slovenská socha Slobody.
  4. Tupou Ceruzou: Businessman
  5. Marcel Rebro: Rusi bombardujú energetickú infraštruktúru, Slováci elektrifikujú ukrajinské zákopy
  6. Radko Mačuha: Fico a Neveriaci Tomáš.
  7. Jiří Ščobák: Investovanie vs. hazard: Aké hry hráme? Kedy hazardujeme, namiesto toho, aby sme investovali?
  8. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu