Suché vianočné pečivo už môžete pomaličky začať piecť. Ak ho dobre ukryjete, je predpoklad, že vydrží až do Vianoc a nepochutná si na ňom niekto skôr.
Potrebujeme: 200 g masla, 300 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 100 g mletých orechov, 2 žĺtky, 2 čajové lyžičky kakaa, polievková lyžica rumu. Na plnku: 60 g mletých orechov, 75 ml mlieka, 100 g práškového cukru, 100g masla
Z ingrediencií vymiesime cesto. Na pomúčenej doske ušúľame malé valčeky, ktoré nakrájame na malé kúsky. Povtláčame ich do vymastených formičiek.
Pečieme pri teplote 180 °C cca 14 minút. Po upečení hneď vyklopíme, vychladnuté plníme plnkou a zlepujeme.
Na plnku pomleté orechy sparíme horúcim mliekom, premiešame a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do penista a pomaly pridáme orechovú masu. Celé obalíme v práškovom cukre s kakaom.
Autor: Spracovala: Monika Almášiová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.