V prípade, že vaša rodina nikdy tejto sladkej dobrote neholdovala, je čas začať. Aby ste sa vyhli prvotným nepodarkom a rovno sa povzbudili voňavými a mäkučkými kúskami, vyskúšajte tento recept.
Tieto perníčky sú mäkké okamžite a také zostanú až do Vianoc. Nemusíte k nim pridávať jabĺčko, ani chlebík, baliť ich do igelitu a ukladať na zázračné miesta, kde zmäknú.
Jednoducho ich len upečte, ozdobte a jedzte.
Na perníčky potrebujeme pol kila hladkej múky, 200 g práškového cukru, 5 lyžíc medu, 100 g masla, 2 vajíčka, 2 lyžice kakaa, 2 kávové lyžičky perníkového korenia, lyžičku jedlej sódy a štvrť vrecúška prášku do perníka.
Zo všetkých surovín vypracujeme tvárne cesto a uložíme ho na noc do chladničky.
Po odležaní z neho vykrajujeme ľubovoľné tvary a pečieme vo vopred vyhriatej rúre.
Autor: Spracovala: Monika Almášiová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.