Korzár logo Korzár
Nedeľa, 18. november, 2018 | Meniny má Eugen
Nájdete nás na webe

Zeleninové lasagne

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Zeleninové lasagne.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť v Olive Tree počas biznis obeda v stredu 2. decembra.

Zeleninové lasagne

Na päť porcií potrebujeme tieto polotovary, ktoré si z väčšej časti pripravíme sami:

Cestovinu lasagne 500 g

Omáčku bešamel 500 ml

Grilovaná zelenina

Cuketa 300 g

Červená cibuľa 200 g

Paradajky 500 g

Baklažán 300 g

Olivový olej

Cesnak 30 g

Čerstvá petržlenová vňať 50 g

Postup: Umytú zeleninu nakrájame naprieč alebo pozdĺžne na polcentimetrové plátky. Zeleninu grilujeme na rozpálenej panvici alebo grile bez tuku na sucho, aby sa vytvorili hnedé pľuzgieriky z oboch strán. Do vhodného kastrólika vložíme na jemno pokrájaný cesnak, olivový olej a pozvoľna privedieme k praženiu. Keď začne cesnak meniť farbu, odstavíme ho z plameňa a pridáme k nemu za hrsť nasekanej petržlenovej vňate. Vňať nám zvýrazní chuť a hlavne zastaví proces praženia cesnaku, takže nám nezhorkne! Grilovanú zeleninu osolíme, okoreníme a pokvapkáme pripraveným cesnakovým olejom s vňaťou...

Bešamel

Na pol litra omáčky bešamel potrebujeme tieto suroviny:

Maslo 60 g (2PL)

Šalotka 30 g

Cesnak jeden strúčik

Vetvička tymianu

Soľ, korenie

Múka hladká 50 g (2 PL)

Mlieko 500 ml

Vo vhodnom kastróliku privedieme na miernom ohni maslo k miernemu praženiu. Pridáme nakrájanú šalotku, strúčik cesnaku v celku, tymian a soľ s korením. Po krátkom pražení na miernom ohni cca štyri minúty pridáme múku.

Za stáleho miešania na miernom ohni pražíme múku cca ďalších tri až päť minút. Múčny základ zalievame teplým mliekom a znova za stáleho miešania varíme na miernom ohni cca päť až osem minút. Bešamel po dovarení scedíme alebo ho necháme tak, ako sa uvaril.

Na lasagne si vymastíme zapekaciu misu maslom a vysypeme strúhankou. Vo vriacej a osolenej vode si postupne uvaríme cestovinu lasagne do polomäkka. Predvarenú cestovinu vkladáme jednu vedľa druhej do vysypanej zapekacej misy.

Na prvé poschodie pridáme štvrtinu ešte teplého bešamelu, ktorý jemne rozotrieme po celej ploche.

Do bešamelu následne vkladáme napr. grilované plátky baklažánu s paradajkou.

Zeleninu prikryjeme ďalšou vrstvou predvarenej cestoviny, pridáme na ňu ďalšiu štvrtinu bešamelu, do ktorej vložíme ďalší druh grilovanej zeleniny nami vybranej. Takto pripravíme ešte dve poschodia.

Poslednú vrstvu zeleniny prikryjeme predvarenou cestovinou.

Posypeme ju nastrúhaným syrom a zapekáme na 180 °C cca tridsať minút.

Vizitks

František Schiller

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  2. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  3. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  4. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  5. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu
  6. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať?
  7. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými
  8. EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!
  9. Platíte si poistenie domova zbytočne?
  10. Volkswagen T-Cross má z každého niečo
  1. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  2. 4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť
  3. Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva
  4. XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry
  5. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  6. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  7. Sieť prevádzok Stop Shop obchodov má už 80 pobočiek
  8. Rozdiel medzi Dič a Ič dph
  9. Ekonomická diplomacia Indonézie
  10. Ako si vieme zabezpečiť štedrý a spokojný dôchodok?
  1. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 34 420
  2. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 26 519
  3. Platíte si poistenie domova zbytočne? 19 807
  4. First moment na leto 2019 je tu: 13 letovísk s výraznými zľavami 9 688
  5. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 9 424
  6. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 7 721
  7. Hidradenitída - kožná choroba, o ktorej sa nehovorí 4 886
  8. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 3 582
  9. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 3 486
  10. Volkswagen T-Cross má z každého niečo 3 403

Neprehliadnite tiež

Novozvolený košický primátor chce zmeniť rokovací poriadok MsZ

Jaroslav Polaček nevylúčil prípadnú spoluprácu s bývalými primátormi Košíc.

Súd: Bol to učebnicový prípad zneužitia bezbrannej opitej ženy

Mladík tvrdil, že sex bol dobrovoľný. Za znásilnenie dostal podmienečný trest.

Rozhovor

Šéf Kositu: Upravovať budeme viac ako 928 kilometrov ciest a chodníkov

Zima hlási príchod. Ako to vyzerá so zimnou údržbou?

Rozhovor

Renomovaný dokumentarista nakrúca prvý hraný film vo väznici

Peter Kerekes: Bohužiaľ, už nežijem v Košiciach, ale v ´bratislavskom exile´.

Gymnazisti pomáhajú bezdomovcom či starším

Študentské firmy majú svoje opodstatnenie.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Pozadie protestov riešili aj pri Gorile. Bol za tým Kočner

V zákulisí operoval Kočnerov komplic.

Píše Andrej Čierny - Fórum

Ako s ruským ohňom?

Dá sa zostať rusofilom a neľúbiť Kremeľ.

ŠPORT

Opäť sa ukázalo, že Shiffrinová sa dá zdolať, tvrdila Vlhová

Vlhovú predstihla o 58 stotín sekundy.

PLUS

Miesto duchov. Čo urýchlilo zánik slávnej Ostie

Ostia patrila ku kľúčovým miestam Rímskej ríše.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop