Korzár logo Korzár
Streda, 22. február, 2017 |Meniny má Etela

Zeleninové lasagne

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Zeleninové lasagne.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť v Olive Tree počas biznis obeda v stredu 2. decembra.

Zeleninové lasagne

Na päť porcií potrebujeme tieto polotovary, ktoré si z väčšej časti pripravíme sami:

Cestovinu lasagne 500 g

Omáčku bešamel 500 ml

Grilovaná zelenina

Cuketa 300 g

Červená cibuľa 200 g

Paradajky 500 g

Baklažán 300 g

Olivový olej

Cesnak 30 g

Čerstvá petržlenová vňať 50 g

Postup: Umytú zeleninu nakrájame naprieč alebo pozdĺžne na polcentimetrové plátky. Zeleninu grilujeme na rozpálenej panvici alebo grile bez tuku na sucho, aby sa vytvorili hnedé pľuzgieriky z oboch strán. Do vhodného kastrólika vložíme na jemno pokrájaný cesnak, olivový olej a pozvoľna privedieme k praženiu. Keď začne cesnak meniť farbu, odstavíme ho z plameňa a pridáme k nemu za hrsť nasekanej petržlenovej vňate. Vňať nám zvýrazní chuť a hlavne zastaví proces praženia cesnaku, takže nám nezhorkne! Grilovanú zeleninu osolíme, okoreníme a pokvapkáme pripraveným cesnakovým olejom s vňaťou...

Bešamel

Na pol litra omáčky bešamel potrebujeme tieto suroviny:

Maslo 60 g (2PL)

Šalotka 30 g

Cesnak jeden strúčik

Vetvička tymianu

Soľ, korenie

Múka hladká 50 g (2 PL)

Mlieko 500 ml

Vo vhodnom kastróliku privedieme na miernom ohni maslo k miernemu praženiu. Pridáme nakrájanú šalotku, strúčik cesnaku v celku, tymian a soľ s korením. Po krátkom pražení na miernom ohni cca štyri minúty pridáme múku.

Za stáleho miešania na miernom ohni pražíme múku cca ďalších tri až päť minút. Múčny základ zalievame teplým mliekom a znova za stáleho miešania varíme na miernom ohni cca päť až osem minút. Bešamel po dovarení scedíme alebo ho necháme tak, ako sa uvaril.

Na lasagne si vymastíme zapekaciu misu maslom a vysypeme strúhankou. Vo vriacej a osolenej vode si postupne uvaríme cestovinu lasagne do polomäkka. Predvarenú cestovinu vkladáme jednu vedľa druhej do vysypanej zapekacej misy.

Na prvé poschodie pridáme štvrtinu ešte teplého bešamelu, ktorý jemne rozotrieme po celej ploche.

Do bešamelu následne vkladáme napr. grilované plátky baklažánu s paradajkou.

Zeleninu prikryjeme ďalšou vrstvou predvarenej cestoviny, pridáme na ňu ďalšiu štvrtinu bešamelu, do ktorej vložíme ďalší druh grilovanej zeleniny nami vybranej. Takto pripravíme ešte dve poschodia.

Poslednú vrstvu zeleniny prikryjeme predvarenou cestovinou.

Posypeme ju nastrúhaným syrom a zapekáme na 180 °C cca tridsať minút.

Vizitks

František Schiller

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Neprehliadnite tiež

Mali sme šťastie na rodičov. Milujú lyžovanie, a nie peniaze, tvrdia Žampovci

Momentálne sú vo Svetovom pohári jedinou bratskou dvojicou.

Škrlík: Nie som typ človeka, ktorý by rád ležal doma

Treťoligový Trebišov zlákal kormidelníka s bohatými futbalovými skúsenosťami.

Mesto Košice a letisko stále riešia obchádzku v Barci

Zatiaľ je nejasné, či bude možný voľný prejazd cez komunikáciu letiska.

Korzár je opäť jednotka na východe, atakovali sme 10 miliónov

O necelý rok oslávi Korzár jubilejné 20. narodeniny.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Ľudia ju zbierajú pri lese, jej pestovanie podporí štát

Štát chce podporiť ovocie, ktoré na Slovensku pestuje len zopár ľudí.

DOMOV

Majú pírsing a tetovanie. Ak dostanú žltačku C, majú sa liečiť za vlastné

Všeobecná zdravotná poisťovňa chce ušetriť peniaze.

ŠPORT

Pánik potvrdil skvelú formu

Útočník získal v posledných šiestich zápasoch deväť bodov za päť gólov a štyri prihrávky.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  7. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  9. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  10. Jarné prázdniny pri mori?
  1. Čo prinieslo tohtoročné Záhradnícke fórum?
  2. Diplomaciu v praxi na EU v BA otvorila veľvyslankyňa Nórska
  3. Študenti z rôznych kútov sveta prichádzajú študovať na EU v BA
  4. 10 faktov o ovocí a zelenine, ktoré musíte vedieť!
  5. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  6. Montážne konferencie - Novinky aj vzdelávanie o suchej výstavbe
  7. Profesijný rast študentov médií sa začína už počas vysokej školy
  8. Paneurópska vysoká škola otvára špecializované kurzy IT
  9. Medzinárodná súťaž FIRST LEGO League na Fakulte informatiky PEVŠ
  10. S profesorom Michalom Miovským o prevencii závislostí
  1. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 9 154
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 8 355
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 7 731
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 6 714
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 448
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 5 738
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 406
  8. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 4 380
  9. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 4 204
  10. Jarné prázdniny pri mori? 2 804

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop