Korzár logo Korzár

Zeleninové lasagne

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Zeleninové lasagne.Zeleninové lasagne. (Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť v Olive Tree počas biznis obeda v stredu 2. decembra.

Zeleninové lasagne

Na päť porcií potrebujeme tieto polotovary, ktoré si z väčšej časti pripravíme sami:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cestovinu lasagne 500 g

Omáčku bešamel 500 ml

Grilovaná zelenina

Cuketa 300 g

Červená cibuľa 200 g

Paradajky 500 g

Baklažán 300 g

Olivový olej

Cesnak 30 g

Čerstvá petržlenová vňať 50 g

Postup: Umytú zeleninu nakrájame naprieč alebo pozdĺžne na polcentimetrové plátky. Zeleninu grilujeme na rozpálenej panvici alebo grile bez tuku na sucho, aby sa vytvorili hnedé pľuzgieriky z oboch strán. Do vhodného kastrólika vložíme na jemno pokrájaný cesnak, olivový olej a pozvoľna privedieme k praženiu. Keď začne cesnak meniť farbu, odstavíme ho z plameňa a pridáme k nemu za hrsť nasekanej petržlenovej vňate. Vňať nám zvýrazní chuť a hlavne zastaví proces praženia cesnaku, takže nám nezhorkne! Grilovanú zeleninu osolíme, okoreníme a pokvapkáme pripraveným cesnakovým olejom s vňaťou...

SkryťVypnúť reklamu

Bešamel

Na pol litra omáčky bešamel potrebujeme tieto suroviny:

Maslo 60 g (2PL)

Šalotka 30 g

Cesnak jeden strúčik

Vetvička tymianu

Soľ, korenie

Múka hladká 50 g (2 PL)

Mlieko 500 ml

Vo vhodnom kastróliku privedieme na miernom ohni maslo k miernemu praženiu. Pridáme nakrájanú šalotku, strúčik cesnaku v celku, tymian a soľ s korením. Po krátkom pražení na miernom ohni cca štyri minúty pridáme múku.

Za stáleho miešania na miernom ohni pražíme múku cca ďalších tri až päť minút. Múčny základ zalievame teplým mliekom a znova za stáleho miešania varíme na miernom ohni cca päť až osem minút. Bešamel po dovarení scedíme alebo ho necháme tak, ako sa uvaril.

Na lasagne si vymastíme zapekaciu misu maslom a vysypeme strúhankou. Vo vriacej a osolenej vode si postupne uvaríme cestovinu lasagne do polomäkka. Predvarenú cestovinu vkladáme jednu vedľa druhej do vysypanej zapekacej misy.

SkryťVypnúť reklamu

Na prvé poschodie pridáme štvrtinu ešte teplého bešamelu, ktorý jemne rozotrieme po celej ploche.

Do bešamelu následne vkladáme napr. grilované plátky baklažánu s paradajkou.

Zeleninu prikryjeme ďalšou vrstvou predvarenej cestoviny, pridáme na ňu ďalšiu štvrtinu bešamelu, do ktorej vložíme ďalší druh grilovanej zeleniny nami vybranej. Takto pripravíme ešte dve poschodia.

Poslednú vrstvu zeleniny prikryjeme predvarenou cestovinou.

Posypeme ju nastrúhaným syrom a zapekáme na 180 °C cca tridsať minút.

Vizitks

František Schiller

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Autor: František Schiller

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 222
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 246
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 067
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 092
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 783
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 208
  7. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 4 555
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 543
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu