Korzár logo Korzár
Streda, 19. september, 2018 | Meniny má Konštantín
Nájdete nás na webe

Zeleninové lasagne

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Zeleninové lasagne.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť v Olive Tree počas biznis obeda v stredu 2. decembra.

Zeleninové lasagne

Na päť porcií potrebujeme tieto polotovary, ktoré si z väčšej časti pripravíme sami:

Cestovinu lasagne 500 g

Omáčku bešamel 500 ml

Grilovaná zelenina

Cuketa 300 g

Červená cibuľa 200 g

Paradajky 500 g

Baklažán 300 g

Olivový olej

Cesnak 30 g

Čerstvá petržlenová vňať 50 g

Postup: Umytú zeleninu nakrájame naprieč alebo pozdĺžne na polcentimetrové plátky. Zeleninu grilujeme na rozpálenej panvici alebo grile bez tuku na sucho, aby sa vytvorili hnedé pľuzgieriky z oboch strán. Do vhodného kastrólika vložíme na jemno pokrájaný cesnak, olivový olej a pozvoľna privedieme k praženiu. Keď začne cesnak meniť farbu, odstavíme ho z plameňa a pridáme k nemu za hrsť nasekanej petržlenovej vňate. Vňať nám zvýrazní chuť a hlavne zastaví proces praženia cesnaku, takže nám nezhorkne! Grilovanú zeleninu osolíme, okoreníme a pokvapkáme pripraveným cesnakovým olejom s vňaťou...

Bešamel

Na pol litra omáčky bešamel potrebujeme tieto suroviny:

Maslo 60 g (2PL)

Šalotka 30 g

Cesnak jeden strúčik

Vetvička tymianu

Soľ, korenie

Múka hladká 50 g (2 PL)

Mlieko 500 ml

Vo vhodnom kastróliku privedieme na miernom ohni maslo k miernemu praženiu. Pridáme nakrájanú šalotku, strúčik cesnaku v celku, tymian a soľ s korením. Po krátkom pražení na miernom ohni cca štyri minúty pridáme múku.

Za stáleho miešania na miernom ohni pražíme múku cca ďalších tri až päť minút. Múčny základ zalievame teplým mliekom a znova za stáleho miešania varíme na miernom ohni cca päť až osem minút. Bešamel po dovarení scedíme alebo ho necháme tak, ako sa uvaril.

Na lasagne si vymastíme zapekaciu misu maslom a vysypeme strúhankou. Vo vriacej a osolenej vode si postupne uvaríme cestovinu lasagne do polomäkka. Predvarenú cestovinu vkladáme jednu vedľa druhej do vysypanej zapekacej misy.

Na prvé poschodie pridáme štvrtinu ešte teplého bešamelu, ktorý jemne rozotrieme po celej ploche.

Do bešamelu následne vkladáme napr. grilované plátky baklažánu s paradajkou.

Zeleninu prikryjeme ďalšou vrstvou predvarenej cestoviny, pridáme na ňu ďalšiu štvrtinu bešamelu, do ktorej vložíme ďalší druh grilovanej zeleniny nami vybranej. Takto pripravíme ešte dve poschodia.

Poslednú vrstvu zeleniny prikryjeme predvarenou cestovinou.

Posypeme ju nastrúhaným syrom a zapekáme na 180 °C cca tridsať minút.

Vizitks

František Schiller

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  2. Najužitočnejšia appka
  3. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  5. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  6. Zužitkovaním biologického odpadu šetríme prírodu aj náklady
  7. Vozidlá Kia ekologickej budúcnosti
  8. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  9. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu
  10. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur
  1. Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár
  2. DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa
  3. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  4. Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC
  5. Cestárske kariérne dni 2018 na SvF
  6. Najužitočnejšia appka
  7. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  8. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  9. Otvorenie akademického roka 2018/2019 na EU v Bratislave
  10. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  1. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 25 154
  2. Najužitočnejšia appka 15 234
  3. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 13 117
  4. V O2 to s dátami poriadne prehnali 9 306
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 8 045
  6. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu 6 713
  7. Čerstvosť je o správnom skladovaní. Reportáž zo skladu Kauflandu 6 018
  8. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 5 300
  9. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 3 675
  10. Osem dovolenkových destinácii, kde leto ešte nekončí 2 881

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop