Antioxidanty, vláknina, ale aj nenasytené mastné kyseliny. Toto všetko sa nachádza v jednej z najzdravších potravín.
Okrem toho orechy obsahujú aj množstvo iných vitamínov, tukov, bielkovín, draslík či horčík. Vlašské orechy sú pritom považované za úplne najzdravšie.
V zozname sa dokonca nachádzajú pred pistáciami, pekanovými, lieskovými orechmi či mandľami. A podľa mnohých štúdií, pravidelná konzumácia vlašských orechov napomáha aj k týmto veciam:
1. Antioxidanty vo vlašských orechoch napomáhajú znižovať riziko chronického stresu
2. Stimulujú mozgovú činnosť
3. Patria medzi účinné potraviny v boji proti vráskam a starnutiu
4. Zlepšujú náladu
5. Sú vhodné ako prevencia proti upchávaniu ciev, srdcovým chorobám, chronickým zápalom ako napríklad artritíde a užitočné sú aj pri znižovaní rizika vzniku rakoviny. Postačí pritom konzumovať len hrsť orechov denne.
Autor: feminity.sk, nit
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.