Korzár logo Korzár
Utorok, 25. júl, 2017 | Meniny má Jakub

Milan Kolcun: Budem skvelý manžel, lebo zjem všetko

Zje všetko, čo pred ním nestihne ujsť a slastne sa po tom oblizuje. Hlavne, nech je toho do žalúdka čo najviac.

Milan Kolcun.(Zdroj: facebook)

Zje všetko, čo pred ním nestihne ujsť a slastne sa po tom oblizuje. Známy košický pedagóg, spisovateľ a sprievodca o sebe síce nemôže povedať, že je gurmán, no zato mu chutí. Hlavne, nech je toho do žalúdka čo najviac.

Priznáva, že k životu potrebuje riadne množstvo pokrmov.

„Som naozaj skôr na kvantitu ako na kvalitu. Budem ten najlepší manžel, lebo som stále hladný a v taký čas nerozlišujem ani to, či je niečo nedovarené,“ smeje sa Milan, ktorému nevoňajú len zelený hrášok a zelená fazuľka.

„Nikdy mi nechutili a keď ich objavím v nejakom jedle, jednoducho začnem pitvať.“

„Jem, lebo som hladný“

Hoci rád cestuje a študoval na Kube, exotická strava ho vôbec neláka.

„Neochutnávam špeciality, nepriťahuje ma to. Jedlo jem, lebo som hladný a je mi jedno, o čo ide.“

V poslednom období ani jeho celkom neminul boom zdravej stravy a mimoriadne mu zachutili zeleninové prívarky.

„Sú veľmi chutné a neťažia tak žalúdok. Je však pravda, že si už o tretej nepamätám, či som obedoval,“ žartuje veľký jedák, ktorý sa však vyhýba všetkým extrémom a mlieko, cukor i biela múka mu vôbec neprekážajú.

Rezance s orechami

„Doprajem si pokojne aj sladkosti a nič nemám ani proti mäsu. Na druhej strane však uznávam napríklad pôst, ktorý je nielen skvelou duševnou očistou, ale i detoxikáciou organizmu.“

Jeho najobľúbenejším pokrmom sú rezance s orechami, na ktoré si pamätá ešte z detstva. „Ľúbim aj zákusky, najmä punčové.“

V kuchyni však veľa času netrávi a jediné, čo dokáže sám ukuchtiť, je podľa jeho slov kapustnica. Aj kvôli nej sa už nevie dočkať vianočných sviatkov.

„Kapustnica musí byť a samozrejmosťou sú tiež bobaľky a oblátky s medom. Ryba sa u nás neje.“

RECEPT

Kokosovo-punčové rezy

Potrebujeme:

Cesto: 8 vajec, 400 g práškového cukru, 400 g polohrubej múky, kypriaci prášok, 6 lyžíc vody

Prvý krém: marhuľový kompót (750 ml), lekvár podľa chuti, rum alebo rumová aróma

Druhý krém: 125 g kokosu, 250 ml mlieka, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor

Postup:

Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme vodu, múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Rozdelíme na polovice a z každej upečieme zvlášť plát. Jeden z plátov rozmrvíme do misy, pridáme rozmixovaný kompót aj s nálevom a trochou rumu a dobre premiešame. Druhý plát cesta pokvapkáme rumom, potrieme lekvárom a natrieme naň plnku. Mlieko privedieme k varu, vsypeme kokos a chvíľu povaríme. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a pridáme kokos. Kokosovú zmes rozotrieme na plnku. Navrch nastrúhame čokoládu alebo nasypeme kokos.

kolacik-kolcun-sme.sk-120x90.jpg

Foto: sme.sk

Neprehliadnite tiež

Klimatológ: Poloha Prešova za supercely nemôže

Príčinná súvislosť medzi polohou mesta a búrkami podľa odborníka nie je dokázaná.

Novú búdu postavili rovno pred historickú košickú veterinu

Ostré slová padali na adresu umiestenia meniarne pri zastávke Havlíčkova.

Aktivista chce neplatnosť zmluvy Košíc s EEI napadnúť na súde

Burdiga žaluje aj Najvyšší kontrolný úrad.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Tomanová používa jednostranné stanoviská, súdy ju rešpektujú

Súdneho znalca odvolávajúceho sa na komisárku pre deti Vieru Tomanovú stiahli z prípadu.

KOMENTÁRE

Veď sú to iba deti

Zdá sa, akoby Tomanová nastúpila v čase, keď sa nepredpokladalo, že bude musieť niečo významné urobiť.

SVET

OSN zverejnila plán na zníženie počtu ľudí, je to hoax

Sedemnásť rokov stará správa a množstvo nepodložených komentárov zaujali aj stranu Borisa Kollára.

KOMENTÁRE

Dúfajme, že Duda to pochopil. Nie sú dve Poľská, iba jedno

Predkladané zákony berú Poľsko všetkým Poliakom.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  2. Návod, ako získať maximum pri nákupoch s kreditkou
  3. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  4. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  5. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  6. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  7. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  8. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  9. I cez prázdniny testujte elektrobicykle
  10. 5 dôvodov, prečo sa prihlásiť na konferenciu ENERGOFÓRUM®
  1. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  2. Poslanec M. Borguľa bojuje proti netransparentnému tendru
  3. Grantová výzva na vykonávanie činností informačných centier
  4. Návod, ako získať maximum pri nákupoch s kreditkou
  5. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  6. Funguje predaj realít aj bez maklérov?
  7. BILLA a ÚNSS skontrolovali zrak 10 380 slovenským deťom
  8. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  9. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  10. Borguľa žiada vyrúbenie dane pre americkú ambasádu
  1. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade 5 299
  2. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky 5 282
  3. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku 4 587
  4. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami 3 320
  5. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou 3 188
  6. I cez prázdniny testujte elektrobicykle 2 045
  7. Návod, ako získať maximum pri nákupoch s kreditkou 1 883
  8. Máte už vybranú dovolenku na júl? 1 297
  9. Chcete vedieť všetko o vašej krvi? Čaká vás 6000 typov vyšetrení 1 253
  10. V meste či mimo mesta, stále s kvalitným internetom 1 068

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop