Korzár logo Korzár
Nedeľa, 23. september, 2018 | Meniny má Zdenka
Nájdete nás na webe

Milan Kolcun: Budem skvelý manžel, lebo zjem všetko

Zje všetko, čo pred ním nestihne ujsť a slastne sa po tom oblizuje. Hlavne, nech je toho do žalúdka čo najviac.

Milan Kolcun.(Zdroj: facebook)

Zje všetko, čo pred ním nestihne ujsť a slastne sa po tom oblizuje. Známy košický pedagóg, spisovateľ a sprievodca o sebe síce nemôže povedať, že je gurmán, no zato mu chutí. Hlavne, nech je toho do žalúdka čo najviac.

Priznáva, že k životu potrebuje riadne množstvo pokrmov.

„Som naozaj skôr na kvantitu ako na kvalitu. Budem ten najlepší manžel, lebo som stále hladný a v taký čas nerozlišujem ani to, či je niečo nedovarené,“ smeje sa Milan, ktorému nevoňajú len zelený hrášok a zelená fazuľka.

„Nikdy mi nechutili a keď ich objavím v nejakom jedle, jednoducho začnem pitvať.“

„Jem, lebo som hladný“

Hoci rád cestuje a študoval na Kube, exotická strava ho vôbec neláka.

„Neochutnávam špeciality, nepriťahuje ma to. Jedlo jem, lebo som hladný a je mi jedno, o čo ide.“

V poslednom období ani jeho celkom neminul boom zdravej stravy a mimoriadne mu zachutili zeleninové prívarky.

„Sú veľmi chutné a neťažia tak žalúdok. Je však pravda, že si už o tretej nepamätám, či som obedoval,“ žartuje veľký jedák, ktorý sa však vyhýba všetkým extrémom a mlieko, cukor i biela múka mu vôbec neprekážajú.

Rezance s orechami

„Doprajem si pokojne aj sladkosti a nič nemám ani proti mäsu. Na druhej strane však uznávam napríklad pôst, ktorý je nielen skvelou duševnou očistou, ale i detoxikáciou organizmu.“

Jeho najobľúbenejším pokrmom sú rezance s orechami, na ktoré si pamätá ešte z detstva. „Ľúbim aj zákusky, najmä punčové.“

V kuchyni však veľa času netrávi a jediné, čo dokáže sám ukuchtiť, je podľa jeho slov kapustnica. Aj kvôli nej sa už nevie dočkať vianočných sviatkov.

„Kapustnica musí byť a samozrejmosťou sú tiež bobaľky a oblátky s medom. Ryba sa u nás neje.“

RECEPT

Kokosovo-punčové rezy

Potrebujeme:

Cesto: 8 vajec, 400 g práškového cukru, 400 g polohrubej múky, kypriaci prášok, 6 lyžíc vody

Prvý krém: marhuľový kompót (750 ml), lekvár podľa chuti, rum alebo rumová aróma

Druhý krém: 125 g kokosu, 250 ml mlieka, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor

Postup:

Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme vodu, múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Rozdelíme na polovice a z každej upečieme zvlášť plát. Jeden z plátov rozmrvíme do misy, pridáme rozmixovaný kompót aj s nálevom a trochou rumu a dobre premiešame. Druhý plát cesta pokvapkáme rumom, potrieme lekvárom a natrieme naň plnku. Mlieko privedieme k varu, vsypeme kokos a chvíľu povaríme. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a pridáme kokos. Kokosovú zmes rozotrieme na plnku. Navrch nastrúhame čokoládu alebo nasypeme kokos.

kolacik-kolcun-sme.sk-120x90.jpg

Foto: sme.sk

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  3. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  4. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  5. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  6. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  7. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  8. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  9. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  10. Najužitočnejšia appka
  1. Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku
  2. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  5. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  6. Polus Market – trh v srdci nákupného centra
  7. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  8. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  9. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  10. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  1. Najužitočnejšia appka 17 535
  2. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 306
  3. V O2 to s dátami poriadne prehnali 10 999
  4. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 10 541
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 607
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 381
  7. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 4 278
  8. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 4 126
  9. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 3 977
  10. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 3 682

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop