Korzár logo Korzár
Sobota, 19. október, 2019 | Meniny má Kristián
Nájdete nás na webe

Milan Kolcun: Budem skvelý manžel, lebo zjem všetko

Zje všetko, čo pred ním nestihne ujsť a slastne sa po tom oblizuje. Hlavne, nech je toho do žalúdka čo najviac.

Milan Kolcun.Milan Kolcun.(Zdroj: facebook)

Zje všetko, čo pred ním nestihne ujsť a slastne sa po tom oblizuje. Známy košický pedagóg, spisovateľ a sprievodca o sebe síce nemôže povedať, že je gurmán, no zato mu chutí. Hlavne, nech je toho do žalúdka čo najviac.

Priznáva, že k životu potrebuje riadne množstvo pokrmov.

„Som naozaj skôr na kvantitu ako na kvalitu. Budem ten najlepší manžel, lebo som stále hladný a v taký čas nerozlišujem ani to, či je niečo nedovarené,“ smeje sa Milan, ktorému nevoňajú len zelený hrášok a zelená fazuľka.

„Nikdy mi nechutili a keď ich objavím v nejakom jedle, jednoducho začnem pitvať.“

„Jem, lebo som hladný“

Hoci rád cestuje a študoval na Kube, exotická strava ho vôbec neláka.

„Neochutnávam špeciality, nepriťahuje ma to. Jedlo jem, lebo som hladný a je mi jedno, o čo ide.“

V poslednom období ani jeho celkom neminul boom zdravej stravy a mimoriadne mu zachutili zeleninové prívarky.

„Sú veľmi chutné a neťažia tak žalúdok. Je však pravda, že si už o tretej nepamätám, či som obedoval,“ žartuje veľký jedák, ktorý sa však vyhýba všetkým extrémom a mlieko, cukor i biela múka mu vôbec neprekážajú.

Rezance s orechami

„Doprajem si pokojne aj sladkosti a nič nemám ani proti mäsu. Na druhej strane však uznávam napríklad pôst, ktorý je nielen skvelou duševnou očistou, ale i detoxikáciou organizmu.“

Jeho najobľúbenejším pokrmom sú rezance s orechami, na ktoré si pamätá ešte z detstva. „Ľúbim aj zákusky, najmä punčové.“

V kuchyni však veľa času netrávi a jediné, čo dokáže sám ukuchtiť, je podľa jeho slov kapustnica. Aj kvôli nej sa už nevie dočkať vianočných sviatkov.

„Kapustnica musí byť a samozrejmosťou sú tiež bobaľky a oblátky s medom. Ryba sa u nás neje.“

RECEPT

Kokosovo-punčové rezy

Potrebujeme:

Cesto: 8 vajec, 400 g práškového cukru, 400 g polohrubej múky, kypriaci prášok, 6 lyžíc vody

Prvý krém: marhuľový kompót (750 ml), lekvár podľa chuti, rum alebo rumová aróma

Druhý krém: 125 g kokosu, 250 ml mlieka, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor

Postup:

Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme vodu, múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Rozdelíme na polovice a z každej upečieme zvlášť plát. Jeden z plátov rozmrvíme do misy, pridáme rozmixovaný kompót aj s nálevom a trochou rumu a dobre premiešame. Druhý plát cesta pokvapkáme rumom, potrieme lekvárom a natrieme naň plnku. Mlieko privedieme k varu, vsypeme kokos a chvíľu povaríme. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a pridáme kokos. Kokosovú zmes rozotrieme na plnku. Navrch nastrúhame čokoládu alebo nasypeme kokos.

kolacik-kolcun-sme.sk-120x90.jpg

Foto: sme.sk

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Karibik: Dokonalý oddych v špičkových hoteloch
  2. IBA DNES: Získajte plný prístup na SME.sk na 30 dní zadarmo
  3. Bývať v novom sa dá aj bez hypotéky (a založenia nehnuteľnosti)
  4. Ojazdené pneumatiky odovzdajte, šetríte tak životné prostredie
  5. Lidl je odteraz všade! Vitajte v Lidl e-shope
  6. Výskumný park v Rakúsku zistil, ako sa býva najzdravšie
  7. Nestarnú, ale dozrievajú
  8. Limitovaná ponuka: balík SME.sk + DIGI GO so zľavou až 52 %
  9. Rýchlejšie doma. Už čoskoro.
  10. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  1. Firma BONATO oddlžila svojich klientov v sume 100 000 000 Eur
  2. Ako manažovať 16 miliónov dielov denne?
  3. Karibik: Dokonalý oddych v špičkových hoteloch
  4. Bývať v novom sa dá aj bez hypotéky (a založenia nehnuteľnosti)
  5. IBA DNES: Získajte plný prístup na SME.sk na 30 dní zadarmo
  6. Slávnostné otvorenie VIVO! Bratislava už o tri týždne
  7. Prečo Lukáš chodí po tridsiatke ešte stále na strednú školu
  8. Udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a v Bulharsku
  9. Slováci sú chlebovým národom
  10. Ojazdené pneumatiky odovzdajte, šetríte tak životné prostredie
  1. IBA DNES: Získajte plný prístup na SME.sk na 30 dní zadarmo 14 522
  2. Výskumný park v Rakúsku zistil, ako sa býva najzdravšie 13 574
  3. Lidl je odteraz všade! Vitajte v Lidl e-shope 13 488
  4. 5 rád Ľudmily Kolesárovej, ako napísať projekt a získať grant 8 891
  5. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 8 779
  6. Čo na aute vymyslela žena a čo výrobca telefónov? 7 705
  7. Vysokoškoláci zarobia už o 587 eur viac ako stredoškoláci 7 556
  8. Čo všetko dnes majú deti v mobiloch? Boli by ste prekvapení 7 231
  9. Limitovaná ponuka: balík SME.sk + DIGI GO so zľavou až 52 % 7 123
  10. Vyrába koláče pre celiatikov. Najobľúbenejšie zákusky prekvapia 6 501

Neprehliadnite tiež

Stredisko pre ľudské práva na školách sa zaoberá obcou Ostrovany

V okrese Sabinov má vzniknúť škola výlučne s rómskym zastúpením.

Časť osady v Ostrovanoch.

Gorila vyhnala východniarov do ulíc (minúta po minúte)

K protestom na Slovensku a v zahraničí sa pridali aj mestá Košice a Prešov.

Protest v Košiciach.
Práce na obchvate na niektorých úsekoch finišujú.

V košických lekárňach chýbajú vakcíny proti chrípke

Už dvakrát jej prepadol recept. Lekárnik: Nie sú na sklade.

Chrípka môže mať pre niektorých pacientov vážne dôsledky. Vakcínu odporúčajú aj seniorom.

Hlavné správy zo Sme.sk

Zoológ: Pri stretnutí s meďveďom sa mu musíte pozerať do očí

Medveď vás nepotrebuje zožrať, len zastrašiť, vraví zoológ.

Zoológ TIBOR PATAKY z Katedry aplikovanej zoológie a manažmentu zveri Lesníckej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene.
Britský premiér Boris Johnson v parlamente.
Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp sa teší po víťazstve vo finálovom zápase Ligy majstrov Tottenham Hotspur - FC Liverpool 1. júna 2019 v Madride.

Ako o Gorile klamala Anna Bubeníková

Nominantka SDKÚ pôsobila vo Fonde národného majetku 19 rokov.

Anna Bubeníková.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop