Korzár logo Korzár
Utorok, 23. január, 2018 | Meniny má Miloš
Pridajte si svoje mesto

Milan Kolcun: Budem skvelý manžel, lebo zjem všetko

Zje všetko, čo pred ním nestihne ujsť a slastne sa po tom oblizuje. Hlavne, nech je toho do žalúdka čo najviac.

Milan Kolcun.(Zdroj: facebook)

Zje všetko, čo pred ním nestihne ujsť a slastne sa po tom oblizuje. Známy košický pedagóg, spisovateľ a sprievodca o sebe síce nemôže povedať, že je gurmán, no zato mu chutí. Hlavne, nech je toho do žalúdka čo najviac.

Priznáva, že k životu potrebuje riadne množstvo pokrmov.

„Som naozaj skôr na kvantitu ako na kvalitu. Budem ten najlepší manžel, lebo som stále hladný a v taký čas nerozlišujem ani to, či je niečo nedovarené,“ smeje sa Milan, ktorému nevoňajú len zelený hrášok a zelená fazuľka.

„Nikdy mi nechutili a keď ich objavím v nejakom jedle, jednoducho začnem pitvať.“

„Jem, lebo som hladný“

Hoci rád cestuje a študoval na Kube, exotická strava ho vôbec neláka.

„Neochutnávam špeciality, nepriťahuje ma to. Jedlo jem, lebo som hladný a je mi jedno, o čo ide.“

V poslednom období ani jeho celkom neminul boom zdravej stravy a mimoriadne mu zachutili zeleninové prívarky.

„Sú veľmi chutné a neťažia tak žalúdok. Je však pravda, že si už o tretej nepamätám, či som obedoval,“ žartuje veľký jedák, ktorý sa však vyhýba všetkým extrémom a mlieko, cukor i biela múka mu vôbec neprekážajú.

Rezance s orechami

„Doprajem si pokojne aj sladkosti a nič nemám ani proti mäsu. Na druhej strane však uznávam napríklad pôst, ktorý je nielen skvelou duševnou očistou, ale i detoxikáciou organizmu.“

Jeho najobľúbenejším pokrmom sú rezance s orechami, na ktoré si pamätá ešte z detstva. „Ľúbim aj zákusky, najmä punčové.“

V kuchyni však veľa času netrávi a jediné, čo dokáže sám ukuchtiť, je podľa jeho slov kapustnica. Aj kvôli nej sa už nevie dočkať vianočných sviatkov.

„Kapustnica musí byť a samozrejmosťou sú tiež bobaľky a oblátky s medom. Ryba sa u nás neje.“

RECEPT

Kokosovo-punčové rezy

Potrebujeme:

Cesto: 8 vajec, 400 g práškového cukru, 400 g polohrubej múky, kypriaci prášok, 6 lyžíc vody

Prvý krém: marhuľový kompót (750 ml), lekvár podľa chuti, rum alebo rumová aróma

Druhý krém: 125 g kokosu, 250 ml mlieka, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor

Postup:

Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme vodu, múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Rozdelíme na polovice a z každej upečieme zvlášť plát. Jeden z plátov rozmrvíme do misy, pridáme rozmixovaný kompót aj s nálevom a trochou rumu a dobre premiešame. Druhý plát cesta pokvapkáme rumom, potrieme lekvárom a natrieme naň plnku. Mlieko privedieme k varu, vsypeme kokos a chvíľu povaríme. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a pridáme kokos. Kokosovú zmes rozotrieme na plnku. Navrch nastrúhame čokoládu alebo nasypeme kokos.

kolacik-kolcun-sme.sk-120x90.jpg

Foto: sme.sk

Neprehliadnite tiež

Za parkovanie pred košickou zoo budeme platiť

Na stole je riešenie sporu mesto vs. urbariát.

Starosta Hlinka: Zmluva s firmou EEI by sa mala zrušiť

Varianty: Ukončiť hneď alebo nechať dobehnúť do roku 2022.

Blízko Košíc môže vzniknúť rybia farma

V bývalom teľatníku chcú chovať africké sumčeky.

Prepadli poštárku, súd ich nechal na slobode

Lupiči to mali prešpekulované.

Pätnásťročný výpalník nútil školákov, aby mu nosili peniaze

Súd potrestal mladíka, ktorý zarábal na malých deťoch.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Najdrahšiu kampaň mal Kusý, čísla za plagáty však nesedia

Most-Híd minul podľa oficiálnej správy na kampaň v župných voľbách najviac, no do nákladov zarátal aj sumy na vlastnú propagáciu.

KOMENTÁRE

Stačilo by, keby sa nekradlo. Základy politického hochštaplerstva

Politici neprestanú nepoctivo zavádzať.

KOMENTÁRE

Chceme viac detí v odborných školách? Tak sa o tom bavme

Menej žiakov na osemročných gymnáziách, ale prečo?

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  2. Najvýhodnejšie online predplatné SME.sk na 1 rok len za 29€
  3. Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke
  4. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?
  5. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!
  6. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  7. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  8. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  9. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  10. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  1. Najvýhodnejšie online predplatné SME.sk na 1 rok len za 29€
  2. Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke
  3. Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson
  4. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?
  5. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!
  6. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  7. Alarica – new business project in the market of shoes
  8. Ako jazdiť na snehu alebo ľade?
  9. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  10. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie? 10 330
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli? 7 092
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 3 055
  4. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku 2 397
  5. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 2 005
  6. Kam do tepla v januári? 1 700
  7. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej! 1 459
  8. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 1 354
  9. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018? 1 140
  10. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely 928

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop