Čokoládové kocky s kokosovou perinkou
Čokoládový korpus - 125 g masla, pol šálky cukru, jedno vajíčko, štvrť šálky kakaa, štvrť šálky polohrubej múky
Kokosová perinka - tri vajíčka, trištvrte šálky trstinového cukru, jeden vanilkový cukor, pol šálky hladkej múky, pol šálky kokosu na posypanie, 150 gramov strúhaného kokosu
Čokoládový korpus: Maslo roztopíme, primiešame cukor, necháme chvíľu vychladnúť, primiešame vajíčko a na záver múku zmiešanú s kakaom. Cesto rozotrieme na menší plech veľkosti cca 20x30cm vyložený papierom na pečenie, alebo do okrúhlej formy.
Pečieme pri teplote 185 °C 10 - 15 minút, podľa hrúbky cesta. Necháme chvíľu vychladnúť. A navrstvíme kokosovú vrstvu.
Najprv vyšľaháme žĺtky s cukrom, primiešame k nim múku s kokosom a na záver sneh z bielkov. Kokosovú hmotu zľahka rozotrieme na čokoládový korpus, alebo rukami rozmrvíme. Posypeme zvyšným kokosom a pečieme ešte približne 25 minút.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.