Korzár logo Korzár
Pondelok, 19. november, 2018 | Meniny má Alžbeta
Nájdete nás na webe

Recept Jozefa Hromjáka

Čerstvá hliva ustricová, pečené vajíčko sliepky, fermentovaná slanina.

(Zdroj: Vladimír Mulík)

Pre osem spravodlivo nahnevaných priateľov potrebujeme na prípravu hodinu času a k tomu: Hlivu ustricovú 400 g. Cibuľu šalotku 120 g. Cesnak 20 g. Soľ. Čerstvo drvené celé čierne korenie. Neúdenú rolovanú fermentovanú slaninu panchetta 200 g. Vajíčko sliepky 8+1 ks.

Rúru na pečenie rozohrejeme na 62 °C. Vajíčka uložíme do nádoby na pečenie a pečieme v rúre hodinu.
Cesnak a cibuľu očistíme a krájame na plátky. Hlivu zbavíme hrubších pätiek. Pätky použijeme na prípravu polievky a ostatok o chvíľu... Slaninu krájame na 2 mm plátky a škvaríme, nie agresívne, do chrumkava.

Škvarenú slaninu uložíme na teplé miesto uschnú. K vyškvarenej slanine pridáme polovicu povoleného masla a plátky cesnaku. Po chvíli pridáme krájanú cibuľu a o niečo neskôr hlivu. Dobre osolíme, okoreníme a krátko restujeme. Pridáme ostatok povoleného masla hrubo sekanú petržlenovú vňať a krátko povaríme.

Pečené vajíčko po hodine opatrne vytlčieme a lyžicou uložíme na dno hlbokého taniera. Na vajíčko uložíme teplú hlivu a na dôvažok pridáme slaninovú chrumkavú veselosť.

Podávame s chlebom ozaj dobrej produkcie.

Ak máte chuť bičovať zmysly, pridajte zopár kvapiek olivového oleja ochuteného bielou hľuzovkou, vyberte od Vladka Veltlín zo Strekova a radostne sa tešte zo sústa, dúška, prítomnosti, sústa, dúška, prítomnosti...

Mali by sme jedávať s rodinou a priateľmi. Koho pozvete najbližšie na večeru? Je jedno, čo budete servírovať, dôležité je dať na tanier srdce a úprimnosť.

Ostatné príde s priateľmi!

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  2. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  3. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  6. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  7. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu
  8. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať?
  9. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými
  10. EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!
  1. Vyberáme správny názov firmy
  2. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  3. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  4. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  5. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  6. 4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť
  7. Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva
  8. XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry
  9. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  10. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  1. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 34 733
  2. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 26 600
  3. Platíte si poistenie domova zbytočne? 21 350
  4. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 12 695
  5. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 10 166
  6. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 4 507
  7. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 4 503
  8. Volkswagen T-Cross má z každého niečo 3 737
  9. First moment na leto 2019 je tu: 13 letovísk s výraznými zľavami 3 572
  10. Hidradenitída - kožná choroba, o ktorej sa nehovorí 2 970

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop