Potrebujeme: 6 cibúľ, 2 litre hovädzieho alebo slepačieho vývaru, 2 dl suchého vína, 30 g masla, 2 PL hladkej múky, petržlenovú vňať, rozmarín, tymian, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, syr na postrúhanie, bageta
Postup: Cibuľu nakrájajte na krúžky, posoľte a restujte na masle dozlatista. Pridajte suché biele víno a povarte na miernom plameni 15 až 20 minút. Posypte múkou na zahustenie, pridajte vývar a pomiešajte. Pridajte rozmarín, tymian, petržlenovú vňať, bobkový list a varte ešte 20 až 30 minút.
Hotovú polievku osoľte a okoreňte. Nakrájajte bagetu na kolieska a opražte na masle dozlatista. Polievku nalejte do misiek, navrch položte koliesko bagety a posypte nastrúhaným syrom. Vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov pod gril a zapekajte, kým sa na polievke nevytvorí zlatistá krusta.
Autor: Spracovala: Katarína Gécziová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.