Korzár logo Korzár
Sobota, 23. február, 2019 | Meniny má Roman, Romana
Nájdete nás na webe

Sladký chlebík z jedlých gaštanov

Prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Sladký chlebík.Sladký chlebík.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji. Ak nemáte na varenie čas a radi by ste sa ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť v reštaurácii Olive Tree počas celého novembra.

Sladký chlebík z jedlých gaštanov, vlašských orechov, medu a lesného ovocia

Suroviny aj pre desiatich

polohrubá múka 400 g

maslo 125 g

kypriaci prášok do pečiva 2 KL

mletá škorica 1/2 KL

soľ 1 KL

med 250 ml

trstinový cukor 150 g

jedlé gaštany 500 g čistá váha

mlieko 1,5 dl

vajce 3 ks

vlašské orechy 250 g môžeme pridať aj ďalšie rôzne druhy orechov a semien

sušené brusnice 100 g

mrazené lesné ovocie 100 g

tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu alebo použijeme papier na pečenie

Príprava

Gaštany si olúpeme z obidvoch šupiek, to jest hrubá hnedá a pod ňou jemná svetlá šupka alebo si kúpime mrazené, už olúpané gaštany. 300 g olúpaných gaštanov nasekáme, uvaríme ich v mlieku s troškou soli a následné rozmixujeme ponorným mixérom.

Rúru predhrejeme na 160 °C. Maslo prepražíme, aby voňalo za orieškami. Formu na pečenie (podľa veľkosti aj dve) medzitým potrieme tukom a vysypeme múkou alebo použijeme papier na pečenie.

Vo vhodnej nádobe zmiešame múku, kypriaci prášok, škoricu a soľ. V inej nádobe zmiešame med, gaštanovú kašu (najlepšie ešte teplú) a orieškové maslo. Vajíčka vyšľaháme mixérom s cukrom, do ktorých primiešame gaštanovú zmes a potom cez sitko múčnu zmes.

Nakoniec pridáme na hrubo nasekané zvyšné gaštany, jadrá vlašských orechov nesekané, sušené a mrazené lesné ovocie a znova zľahka, ale dobre premiešame.

Cesto dáme do pripravených nádob a pečieme asi 35 až 50 minút (závisí to od formy na pečenie a od rúry, ktorú máte doma).

Pred krájaním počkáme ešte 20 minút, aby sa koláč pri krájaní nedrobil. Koláč krájame na centimetrové plátky a opekáme ho ešte na panvici na miernom ohni z oboch strán na sucho, aby orechy chytili zlatú farbu.

Potom je jeho chuť a vôňa intenzívnejšia a neodolateľná. Koláč podávame s poriadnou lyžicou žĺtkového krému a vami vybraným teplým čajom.

Prajem vám všetkým dobrú chuť.

František Schiller

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Štefánka by Pulitzer
  2. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  3. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  4. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  5. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  6. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  7. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  9. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  10. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  1. Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov
  2. Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?
  3. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  4. Štefánka by Pulitzer
  5. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  6. Konferencia - EU support for research
  7. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  8. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  9. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  10. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 24 622
  2. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 19 109
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 7 447
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 7 043
  5. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 6 882
  6. Štefánka by Pulitzer 5 381
  7. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 5 322
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 3 497
  9. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 3 319
  10. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a. 3 056

Neprehliadnite tiež

Ľudia za guľášom z diviakov čakali v radoch.
Antonino Vadala na košickom súde, ktorý ho vydal do Talianska.

Na košickom sídlisku horel bar. Jeden hasič sa zranil

Zásah komplikovalo veterné počasie.

Vodič zrazil tínedžerku na priechode, utrpela ťažké zranenia

K nehode došlo na Moskovskej ulici v Košiciach.

Spor prerástol do extrému. Jeden má rozťatú hlavu, druhý zlomenú nohu

Kaduk podozrieva políciu, že žehlí susedovi jeho prešľapy.

Mladší z Kadukovcov utŕžil ranu na boku hlavy, útok opätoval kontajnerom.

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Udalosťou týždňa je dekapitácia ústavného súdu (týždeň Petra Schutza)

Smer s ľudskou tvárou nečakajte.

Píše Martin Kugla

Prezidentskú kampaň vyhrávajú extrémisti

Krajne pravicoví kandidáti majú v prieskumoch hrozivé výsledky.

AUTORSKÁ STRANA MIRIAM MOLNÁROVEJ

Rozhovor s priemerným Američanom

Kľúčom je nájsť cestu k obnoveniu strednej triedy.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop