Korzár logo Korzár
Pondelok, 24. september, 2018 | Meniny má Ľuboš, Ľubor
Nájdete nás na webe

Sladký chlebík z jedlých gaštanov

Prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Sladký chlebík.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji. Ak nemáte na varenie čas a radi by ste sa ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť v reštaurácii Olive Tree počas celého novembra.

Sladký chlebík z jedlých gaštanov, vlašských orechov, medu a lesného ovocia

Suroviny aj pre desiatich

polohrubá múka 400 g

maslo 125 g

kypriaci prášok do pečiva 2 KL

mletá škorica 1/2 KL

soľ 1 KL

med 250 ml

trstinový cukor 150 g

jedlé gaštany 500 g čistá váha

mlieko 1,5 dl

vajce 3 ks

vlašské orechy 250 g môžeme pridať aj ďalšie rôzne druhy orechov a semien

sušené brusnice 100 g

mrazené lesné ovocie 100 g

tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu alebo použijeme papier na pečenie

Príprava

Gaštany si olúpeme z obidvoch šupiek, to jest hrubá hnedá a pod ňou jemná svetlá šupka alebo si kúpime mrazené, už olúpané gaštany. 300 g olúpaných gaštanov nasekáme, uvaríme ich v mlieku s troškou soli a následné rozmixujeme ponorným mixérom.

Rúru predhrejeme na 160 °C. Maslo prepražíme, aby voňalo za orieškami. Formu na pečenie (podľa veľkosti aj dve) medzitým potrieme tukom a vysypeme múkou alebo použijeme papier na pečenie.

Vo vhodnej nádobe zmiešame múku, kypriaci prášok, škoricu a soľ. V inej nádobe zmiešame med, gaštanovú kašu (najlepšie ešte teplú) a orieškové maslo. Vajíčka vyšľaháme mixérom s cukrom, do ktorých primiešame gaštanovú zmes a potom cez sitko múčnu zmes.

Nakoniec pridáme na hrubo nasekané zvyšné gaštany, jadrá vlašských orechov nesekané, sušené a mrazené lesné ovocie a znova zľahka, ale dobre premiešame.

Cesto dáme do pripravených nádob a pečieme asi 35 až 50 minút (závisí to od formy na pečenie a od rúry, ktorú máte doma).

Pred krájaním počkáme ešte 20 minút, aby sa koláč pri krájaní nedrobil. Koláč krájame na centimetrové plátky a opekáme ho ešte na panvici na miernom ohni z oboch strán na sucho, aby orechy chytili zlatú farbu.

Potom je jeho chuť a vôňa intenzívnejšia a neodolateľná. Koláč podávame s poriadnou lyžicou žĺtkového krému a vami vybraným teplým čajom.

Prajem vám všetkým dobrú chuť.

František Schiller

Vek: 36 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Hovoriaci prekladač reči do vrecka Langie - až 52 jazykov!
  2. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  3. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  4. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  5. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  6. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  8. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  9. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  1. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  2. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  3. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  4. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  5. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  6. Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  8. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  9. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 774
  2. Najužitočnejšia appka 17 711
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 11 993
  4. V O2 to s dátami poriadne prehnali 9 926
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 627
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 391
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 4 660
  8. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 005
  9. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 3 540
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 144

Neprehliadnite tiež

V Chmeliarových priestoroch zostáva mesto, okolie pripadlo Machovi

Licencie na prevádzku pohotovostí v Košiciach i v okolí sú rozdané.

Chmeliar v súvislosti s licenciou hovorí o zvláštnom rozhodnutí

LSK Plus sídli v budove, ktorá patrí firme známeho prešovského podnikateľa.

Pohotovosti majú paušál, dostanú takmer stotisíc

Každý mesiac majú isté peniaze.

Hagyariho zlatý padák podpísaný po prehratých voľbách muselo mesto zaplatiť

Prehralo súd s bývalým zamestnancom, s piatimi sa dohodlo. Jeden ešte robí na meste.

Plynovod do Poľska pretne Zemplín

Potrubie povedie cez tri okresy, hraničnú stanicu vybudujú nad Výravou.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

V pozadí detvianskej kauzy sa objavuje Kotleba a spravodajcovia

Firma z Bránikovho blogu robila čistky.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Ako si nevidiaci dokáže uvariť kávu... a nevyliať

S čím všetkým sa musí nevidiaci vysporiadať.

Sĺpček Zuzany Kepplovej

Čo by mal Šefčovič pochopiť

Veru, nie sme ako Španieli.

Píše Samuel Jezný

Kňazi vraj znásilňujú deti. Môžu za to liberáli

Biskup čelí obvineniu zo zneužitia dieťaťa. Z reakcie cirkvi zastáva rozum.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop