Je totiž dokonalým pomocníkom pre upevnenie zdravia.
Ružičkový kel
Nemá veľa fanúšikov, no určite by ste si ho mali obľúbiť. Je bohatým zdrojom železa, kyseliny listovej a vitamínu K. Stačí nájsť dobrý recept na jeho prípravu, aby ste zjemnili mierne horkastú chuť. Ideálne sa k nemu hodí ocot balsamico a rôzne pikantné omáčky.
Tekvica
Poznáte rozdiel medzi dyňou a tekvicou? Pravou dyňou je len jeden veľký druh (pumpkin), z ktorého sa vyrezávajú halloweenske strašidlá. Všetko ostatné sú tekvice - napríklad maslové či hokkaido. Všetky však majú niečo spoločné. Obsahujú omega-3 mastné kyseliny a veľa vitamínu A. Skúste ich napríklad variť so škoricou a zázvorom.
Bataty
Takzvané sladké zemiaky sú po výživovej stránke omnoho hodnotnejšie ako ich rozšírenejší súrodenci. Nachádza sa v nich veľa vitamínu A, železa a majú protizápalové účinky. Pripravujte ich radšej pečením, zostane v nich viacej vitamínov.
Autor: Spracovala: Anna Novotná
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.