Vylúpané orechy totiž často napádajú plesne, z tých nevylúpaných sa vám zase môže do bytu rozšíriť hmyz. Zavareným sa nič nestane a celý rok budú chutiť ako čerstvé.
Najprácnejšou časťou je v tomto recepte lúpanie orechov. Dobrou správou je, že ich môžete zavariť všetky, čím sa vyhnete opakovanému lúpaniu.
Prebraté orechové jadrá nasypeme do čistých a suchých fliaš s viečkom so závitmi. Uzavrieme ich a vložíme do hrnca, ktorý sme naplnili do polovice vodou.
Počkáme, kým voda nezovrie a dvadsať minút sterilizujeme. Fľaše vyberieme, postavíme hore dnom a necháme vychladnúť.
Takto pripravené orechy vydržia na tmavom a chladnom mieste niekoľko rokov.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.