Potrebujeme: 1 balenie krehkého syra, 200 g tvrdého syra, 300 g húb, 1 menšiu cibuľu, 2 plátky masla, 300 ml šľahačkovej smotany, 3 veľké vajíčka, rascu, soľ, mleté čierne korenie, bylinky
Postup: Rúru predhrejte na 200 stupňov. Syr nastrúhajte, huby a cibuľu očistite a rozkrájajte.
Cesto vyvaľkajte podľa veľkosti formy alebo ho prstami do formy jednoducho natlačte.
Nezabudnite podvihnúť okraje a popichať dno vidličkou. Na panvici rozohrejte maslo a orestujte na ňom cibuľu a rascu.
Pridajte huby, osoľte, okoreňte a krátko poduste. Plnku navrstvite na korpus. Na záver rozšľahajte vajíčka so smotanou a nastrúhaným syrom a koláč zalejte.
Povrch dosoľte a okoreňte. Pečte asi 25 minút dozlatista.
Autor: Spracovala: Katarína Gécziová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.