Korzár logo Korzár
Utorok, 19. február, 2019 | Meniny má Vlasta
Nájdete nás na webe

Recept

Špenátové rizoto

Špenátové rizoto.Špenátové rizoto.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ryža Talianska! guľatozrnná 500 g, napr. Arborio, Carnaroli
Vývar 1 l
Biele víno 1 dl
Šalotka 100 g
Cesnak 2 strúčik
Parmezán 50 g
Rozmarín jedna menšia vetvička
Špenát čerstvý 500 g
Maslo 60 g
Olivový olej 5 cl
Rozmarín, tymian

Predpríprava ryže Arborio

Nakrájanú polovicu šalotky, cesnaku a byliniek v celku zľahka orestujeme na olivovom oleji, pridáme ryžu, znova restujeme, kým sa nám dobre ryža neprehreje. Pridáme biele víno, ktoré takmer vydusíme do sucha. Ryžu zalejeme polovicou vývaru a sprudka varíme, kým sa vývar neodparí. Ryžu vyklopíme najlepšie na plech, aby nám rýchlo vychladla. Takto ryžu môžeme pripraviť aj deň vopred ako polotovar.

Rizoto

V druhej polovici vývaru rozmixujeme ponorným mixérom tri štvrtiny umytého a stopiek zbaveného špenátu.
Druhú polovicu šalotky a cesnaku orestujeme do zlatista vo vhodnom kastróle na olivovom oleji a zalejeme vývarom s rozmixovaným špenátom, pridáme preddusenú ryžu a varíme na stredne silnom ohni. Keď rizoto začne mať krémovú konzistenciu, odstavíme ho, zamiešame doň maslo, parmezán a necháme minútku-dve odstáť.

Posledný a najľahší úkon je orestovať nakrájanú šalotku na olivovom oleji, kam pridáme zvyšný špenát. Po pridaní špenátu odstavíme panvicu z plameňa, špenát mierne osolíme, okoreníme a zľahka prehodíme s opraženou šalotkou, aby ostal napoly tepelne upravený.

Stačí už len rizoto nabrať do tanierov, dozdobiť restovaným špenátom a hoblinkou parmezánu.

Prajem vám všetkým dobrú chuť!

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  2. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri?
  3. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  4. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  5. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  6. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  7. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  9. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  10. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  1. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  2. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  3. Lídri farmárov? Jeden je spájaný so zločinom. A druhý?
  4. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  5. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  6. Ako založiť spoločnosť v Rakúsku
  7. Tatranská mliekareň prosperuje aj vďaka spolupráci s Tescom
  8. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  9. Noerr advised on WebSupport deal
  10. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri?
  1. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 15 011
  2. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 13 193
  3. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 11 148
  4. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 8 037
  5. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 6 414
  6. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 6 227
  7. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici 4 944
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 4 824
  9. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie 3 917
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 3 633

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop