Na tieto poháre vám stačia suroviny, ktoré sa obvykle nájdu v každej domácnosti.
Potrebujeme: dve šálky ovsených vločiek, štyri polievkové lyžice medu, dve polievkové lyžice masla, stopäťdesiat gramov orechov, sto gramov sušienok, šesť väčších jabĺk, štyristo mililitrov mlieka, dva žĺtky, polievkovú lyžicu cukru, jeden zlatý klas, deciliter jablkového džúsu
Maslo roztopíme na panvici, pridáme med, ktorý necháme zľahka skaramelizovať. Pridáme ovsené vločky a chvíľu ich popražíme, kým začnú "šušťať".
Dáme nabok. Do vychladnutých primiešame nahrubo zomleté orechy a drvené sušienky. Jablká umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na malú chvíľu ich podusíme, môžeme podliať malým množstvom vody.
Dusíme ich len chvíľu, aby sa prehriali a prestali tmavnúť. Poháre začneme plniť suchou zmesou vločiek a orechov, každú vrstvu pokvapkáme trochou jablkovej šťavy.
Na to vrstvíme tenkú vrstvu jabĺk. Vrstvy striedame tak, aby na vrchu boli ovsené vločky a ostal priestor na puding. V studenom mlieku rozmiešame žĺtky, cukor a zlatý klas a uvaríme hustý puding.
Necháme ho chvíľu vychladnúť a nalejeme navrch pohárov.
Autor: Spracovala: Monika Almášiová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.