Korzár logo Korzár
Utorok, 22. január, 2019 | Meniny má Zora
Nájdete nás na webe

Sépiové rizoto s kalamárom

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Sépiové rizoto.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť v Olive Tree alebo v Café Slovan za 9,80 eura.

Sépiové rizoto s kalamárom

Potrebujeme: Ryža talianska! guľatozrnná 500 g napr. Arborio, Carnaroli

Vývar rybací 1 l

Biele víno 1 dl

Šalotka 100 g

Cesnak 2 strúčik

Rozmarín jedna menšia vetvička

Kalamáre čerstvé alebo mrazené 300 g

Maslo 80 g

Olivový olej 5 cl

Rozmarín, tymian

Sépiové farbivo 15 g

Predpríprava ryže Arborio: Nakrájanú polovicu šalotky, cesnaku a byliniek vcelku zľahka orestujeme na olivovom oleji, pridáme ryžu znova restujeme, kým sa nám ryža dobre neprehreje. Pridáme biele víno, ktoré takmer vydusíme do sucha.

Ryžu zalejeme polovicou rybacieho vývaru a sprudka varíme, kým sa vývar neodparí. Ryžu vyklopíme, najlepšie na plech, aby nám rýchlo vychladla. Takto si ryžu môžeme pripraviť aj deň vopred ako polotovar.

Rizoto: Druhú polovicu šalotky a cesnaku orestujeme do zlata vo vhodnom kastróle na olivovom oleji a zalejeme rybacím vývarom, do ktorého pridáme sépiové farbivo, preddusenú ryžu a varíme na stredne silnom ohni.

Keď rizoto začne mať krémovú konzistenciu, odstavíme ho, zamiešame doň maslo a necháme minútku-dve odstáť. Medzitým na rozpálenej panvici s olivovým olejom sprudka orestujeme na tenké kolieska nakrájané kalamáre.

Počas restovania ich okoreníme, osolíme a pred koncom restovania pridáme na drobno pokrájaný cesnak s petržlenovou vňaťou. Resetovanie kalamárov zväčša netrvá viac ako minútu a to z dôvodu stuhnutia ich mäsa pri dlhšej tepelnej úprave.

Môžeme servírovať... prajem vám všetkým dobrú chuť!

František Schiller

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nový úver na trhu pomôže vášmu biznisu napredovať
  2. Vyznáte sa v novom označovaní palív?
  3. Masívna ofenzíva barcelonskej značky v segmente SUV
  4. Jednoduchý návod, ako mať v roku 2019 viac peňazí
  5. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  6. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  7. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  8. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  9. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  10. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  1. TRUCK režim zdarma pro autokameru s navigaciou MiVue Drive 60 LM
  2. Masívna ofenzíva barcelonskej značky v segmente SUV
  3. Vyznáte sa v novom označovaní palív?
  4. Vyhlásenie Vedeckej rady EU v Bratislave
  5. 5 skvelých interiérových trendov pre rok 2019
  6. Functional spaces for creative dwellers
  7. Nový úver na trhu pomôže vášmu biznisu napredovať
  8. Jednoduchý návod, ako mať v roku 2019 viac peňazí
  9. Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva
  10. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  1. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny 19 289
  2. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 16 011
  3. Jednoduchý návod, ako mať v roku 2019 viac peňazí 13 365
  4. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom 9 042
  5. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur 9 012
  6. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac 7 328
  7. Jedli ste už ružovú čokoládu? 6 417
  8. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne 6 177
  9. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii 4 044
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Ománe? 2 241

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop