Niečo ako pizza s nenáročnou prípravou spestrí váš jedálny lístok.
Potrebujeme: na pizzu na menšom plechu si pripravíme 150 ml polenty (instantná kukuričná kaša), cibuľu, čierne korenie, vegetu, červenú papriku, soľ a na oblohu napríklad šunku, pór, kukuricu, paradajky, syr
Postup: Cibuľu nakrájame nadrobno a usmažíme na troške oleja. Cibuľu vyberieme a prebytočný olej odsajeme servítkou. Cibuľku presypeme do hrnca, pridáme štipku čierneho korenia, soľ, trošku vegety a červenú papriku pre lepšiu farbu. Túto zmes zalejeme pol litrom vriacej vody a za stáleho miešania vsypávame polentu.
Miešame, až nám vznikne hustá kaša. Necháme ju trošku vychladnúť a rozprestrieme na plech. Takýto polentový korpus je potrebné nechať odstáť, aby trošku vyschol a hlavne vychladol. Potom naň poukladáme obľúbené ingrediencie a pečieme vo vyhriatej rúre, kým nezačnú kraje zlatnúť.
Na polentovú pizzu nepoužívajte kečup ani paradajkové konzervy - cesto by sa rozmočilo.
Na potretie sú lepšie rozmixované sušené paradajky alebo nakrájané čerstvé, ktoré posypeme korením na pizzu.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.