Korzár logo Korzár
Štvrtok, 15. apríl, 2021 | Meniny má FedorKrížovkyKrížovky

Penne all´ arrabiatta

Prinášame originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Penne all´ arrabiatta.Penne all´ arrabiatta.

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji. Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho vyskúšali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť v Olive Tree za priateľskú cenu 6,90 eur.

Penne all´arrabiatta

Potrebujeme: Talianska cestovina penne 500 g

Paradajky čerstvé 600 g, alebo lúpané paradajky v konzerve

Cesnak dva strúčiky

Mrkva 50 g

Zeler 50 g

Stopkový zeler 50 g, môžeme ho nahradiť stopkami z petržlenovej vňate

Petržlenová vňať 30 g

Čerstvá bazalka 10 g

Syr parmezánového druhu 50 g

Chilli sušené alebo čerstvé

Soľ, korenie

Postup: Do vhodného kastrólika s olivovým olejom vložíme najemno nakrájaný cesnak, rozmarín, jednu rozdrvenú chilli papričku, mierne osolíme, okoreníme a pomaly privedieme k praženiu. Nebude to trvať dlho a cesnak začne naberať žltkastú farbu.

Pridáme očistenú a na menšie kocky nakrájanú mrkvu, zeler, stopkový zeler a pozvoľna restujeme, až kým nezačne zlatnúť. Pridáme nakrájané lúpané paradajky, povaríme cca 15 minút a premixujeme ponorným mixérom, prípadne dochutíme soľou a korením. Ak by bola omáčka na váš vkus kyslá, pridáme pár štipiek cukru.

Taliansku cestovinu penne varíme v dobre osolenej vriacej vode. Tesne pred dovarením penne vycedíme a vložíme do vriacej omáčky, kde ich dovaríme do tzv. al dente. Do cestovín pridáme čerstvú petržlenovú vňať, bazalku a nakoniec, už keď je cestovina na tanieri, nastrúhaný parmezán.

Prajem vám dobrú chuť!

František Schiller

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Po celý rok ako na dovolenke. Tak sa žije v Čerešniach
  2. Kia prechádza transformáciou, vo vrecku má aj Guinnessov rekord
  3. Kedysi rádio, dnes mozog auta. Poznáte históriu infotainmentu?
  4. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič
  5. Korporátne dlhopisy s fixným ročným výnosom od 7 do 8 %
  6. Chceli by ste televízor alebo práčku k nákupu ako bonus?
  7. Vyskúšajte newslettre denníka SME
  8. Festival pre dušu prináša návod, ako si zachovať duševnú pohodu
  9. Slováci sú rekordéri, majú aj 20 vernostných programov súčasne
  10. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť!
  1. Chceli by ste televízor alebo práčku k nákupu ako bonus?
  2. Korporátne dlhopisy s fixným ročným výnosom od 7 do 8 %
  3. Vyskúšajte newslettre denníka SME
  4. Lesné plody - Sila zo samotného srdca prírody
  5. Festival pre dušu prináša návod, ako si zachovať duševnú pohodu
  6. Slovník investora 05: Obchodovanie na burze
  7. Slováci sú rekordéri, majú aj 20 vernostných programov súčasne
  8. Po celý rok ako na dovolenke. Tak sa žije v Čerešniach
  9. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť!
  10. Goji: bobule šťastia pomáhajú proti depresii
  1. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič 49 942
  2. Zo žraloka rybka. Ako sa rozpadlo impérium Maria Hoffmanna? 20 330
  3. Slovákom hrozia malé dôchodky. V čom je problém? 17 255
  4. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest 15 742
  5. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko 11 922
  6. Výber žiarovky môže mať vplyv na celkové zdravie 9 289
  7. Pomoc z prírody pri infekcii covid-19 8 547
  8. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou 8 449
  9. Plánujete dovolenku na leto? Toto sú najkrajšie pláže Turecka 7 935
  10. Pán Králiček: Aj keď predávate „len“ kávu, musíte inovovať 6 408
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus na Slovensku: Návštevníci si prezerajú tovar v obchodnom dome Ikea.

Plavárne ešte zvažujú, či sa im oplatí otvoriť.

12 h

Ako funguje vektorová vakcína a či mi spôsobí krvné zrazeniny.

7 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop