Potrebujeme: 400 gramov paradajok, 500 gramov kapií. Veľkú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, olivový olej, rozmarín, soľ, čierne korenie, ocot. Na dozdobenie 4 plátky choriza a petržlen
Príprava: Paradajky nakrájajte na osminky, papriky na prúžky, cibuľu na polkolečká a cesnak na plátky. V pekáčiku všetko zmiešajte s rozmarínom – výborná je aj bazalka, oregano či tymian, posoľte, pridajte korenie a bohato pokvapkajte olivovým olejom. Pečte pri 200 stupňoch asi pol hodinku.
Všetko premiestnite do mixéra, pridajte 2 lyžice octu a rozmixujte. Prilejte 250 mililitrov vody, znovu premixujte a dochuťte soľou a korením. Salámu chorizo nasucho opečte v rúre a nadrobte spolu s petržlenom pri podávaní.
Salámu môžete pokojne podľa chuti zameniť aj za syr.
Autor: prozeny.cz, nit
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.