Nenapodobiteľná chuť, ktorá okamžite pohladí a zahreje, vás príjemne prekvapí.
Potrebujeme: jednu tekvicu hokkaido, menšiu cibuľu, olej, muškátový oriešok, soľ, cesnak, na dochutenie tekvicový olej, tekvicové semienka, opečené chlebové kocky
Začneme s očistením tekvice. Je veľmi pevná, buďte pri krájaní opatrní. Ak má tekvica peknú šupku, môžete ju nakrájať aj s ňou, ak nie ošúpte ju. Dôležité je odstrániť aj dužinu s jadierkami. Tekvicu rozkrájajte na menšie kocky.
Cibuľu nakrájanú nadrobno usmažíme na troške oleja do zlatista a pridáme tekvicu. Krátko opražíme a zalejeme vodou, nastrúhame muškátový oriešok, posolíme a varíme domäkka. V závere do polievky roztlačíme cesnak a pridáme smotanu.
Prevaríme, rozmixujeme na hladký hustý krém. V prípade potreby ju ešte zriedime smotanou.
Na tanieri hotovú polievku ozdobíme opraženými tekvicovými semienkami, krutónmi a prelejeme tekvicovým olejom.
Autor: Spracovala: Monika Almášiová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.