Korzár logo Korzár
Streda, 20. február, 2019 | Meniny má Lívia
Nájdete nás na webe

Recept

Makové Creme brulée

Makové Creme brulée.Makové Creme brulée.(Zdroj: Vladimír Mulík)



Na tento recept pre piatich maškrtníkov potrebujeme tieto suroviny: smotana 30 % 250 ml, mlieko 250 ml, mak pomletý 100 g - lepšie bude, ak si ho pomelieme doma, ten v obchode už pomletý je zväčša horký, vaječné žĺtky 7 až 8 podľa veľkosti, cukor trstinový 70 g, cukor kryštál na karamelovú krustu, misky s objemom nie viac ako 1,5 dl, lepšie širšie ako vyššie a ako posledné - cukrárska plynová let lampa.

Vaječné žĺtky si oddelíme od bielkov. Mlieko a smotanu zmiešame s pomletým makom a prihrejeme cca na 60 °C a odstavíme. Teraz za stáleho miešania metličkou pomaličky vlievame túto teplú zmes do žĺtkov. Zmes scedíme cez jemné sitko a nechcenú penu, ktorá sa nám vytvorí pri miešaní zmesi, pozbierame lyžicou.

Zmes nalejeme do misiek a vložíme do pekáča. Podlejeme vriacou vodou minimálne do polovice misiek.

Pekáč vložíme do vopred rozohriatej rúry na 100 °C a pečieme 30 až 45 minút do stuhnutia.

Keby vám náhodou creme brulée netuhol do 30 minút, zvýšte teplotu o päť až desať stupňov. Ale teraz už pozor! Creme brulée kontrolujeme každých päť až desať minút, aby sa nám to neprepieklo.

Keď už je všetko, ako má byť, creme brulée vyberieme z rúry a necháme ho vychladnúť.

Teraz už len stačí váš výrobok posypať tenkou, ale súvislou vrstvou kryštálového cukru a pomocou let lampy vytvoriť na povrchu zlatistú karamelovú krustu. Aby karamel nezmokval, podávame hneď po opálení.

Dobrú chuť a krásny pôžitok z tohto skvelého dezertu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  2. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  3. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  4. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  5. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  6. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  7. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  8. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  9. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  10. Slovensko má historicky najvyšší počet ľudí bankujúcich online
  1. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  2. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  3. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  4. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  5. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  6. Ako založiť spoločnosť v Rakúsku
  7. Tatranská mliekareň prosperuje aj vďaka spolupráci s Tescom
  8. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  9. Noerr advised on WebSupport deal
  10. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri?
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 14 580
  2. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 13 867
  3. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 11 788
  4. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 11 624
  5. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 6 567
  6. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 6 356
  7. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 4 314
  8. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 4 283
  9. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 3 765
  10. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici 3 674

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop