Potrebujeme: 125 g hladkej múky, 125 g polohrubej múky, 190 g hnedého cukru, 200 g tuku na pečenie, 3 vajíčka, 1 balenie kakaového alebo čokoládového pudingového prášku, 200 ml mlieka, 1 balenie vanilkového cukru, 2 PL kakaa, 2 ČL perníkového korenia, 3 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL jedlej sódy, 300-400 g sliviek.
Umyte a rozpoľte slivky. Zmäknutý tuk zmiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom, kým nie je zmes nadýchaná.
Postupne po jednom prišľahávajte vajíčka. V druhej miske zmiešajte všetky sypké suroviny a po častiach, striedavo s mliekom primiešajte do cesta.
Cesto je po vyšľahaní nadýchané ako krém. Rúru predhrejte na 180 stupňov, papierovými košíčkami vysteľte plech na mafiny.
Naplňte cestom tak do dvoch tretín a na vrch položte polovicu slivky. Pečte 35 - 40 minút.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.