Korzár logo Korzár
Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky

Recept

Tekvicový krém z pečenej tekvice

Tekvicový krém z pečenej tekvice.Tekvicový krém z pečenej tekvice. (Zdroj: Vladimír Mulík)



Na prípravu tekvicového krému potrebujeme tieto suroviny:

2 kusy tekvice hokaido, 50 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g petržlenu, 50 g cibule, 30 g cesnaku, 1 dl olivového oleja,
vodu alebo vývar, tekvicový olej, petržlenovú vňať, soľ, korenie.

Ako prvé si upečieme tekvicu, ktorú si predtým dôkladne umyjeme, vydlabeme stred a nakrájame na mesiačiky. Tekvicu pečieme na 180 až 200 stupňoch cca 40 minút. Počas pečenia si očistíme zvyšnú zeleninu a nakrájame na menšie kocky (okrem cesnaku).

Môžeme začať variť. Do mierne rozpáleného hrnca vlejeme polovicu olivového oleja, pridáme nakrájanú zeleninu. Restujeme do zlatista a pridáme na drobno pokrájanú cibuľku, ktorú op仝 restujeme do zlatistej farby a zalejeme vodou alebo kuracím vývarom.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skryť Vypnúť reklamu

Pridáme pečenú tekvicu a všetko dobre prevaríme dobrých dvadsať minút. Teraz už len stačí všetko rozmixovať ponorným mixérom do hladka, podľa chuti dosoliť a dokoreniť. Ak by bola náhodou polievka veľmi hustá, rozriedime ju ešte prevarenou vodou alebo vývarom.

Počas varenia si pripravíme zo zvyšného olivového oleja, cesnaku a petržlenovej vňate olej na dochutenie polievky. Do vhodného kastrólika si dáme olivový olej, nadrobno pokrájaný cesnak, štipku soli a pozvoľna privedieme k praženiu.

Keď začne zlatnúť cesnak, pridáme k nemu petržlenovú vňať a hneď zmes odstavíme. Ak už je polievka v tanieri, pokvapkáme ju tekvicovým olejom, naším cesnakovým olejom a môžeme podávať.



Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. Neprekonaný VAM systém, ktorý zabráni krádeži vášho auta
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  4. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  5. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  7. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  8. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  9. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  10. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 062
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 889
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 18 473
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 18 111
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 073
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 758
  7. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci 7 430
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 339
  9. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 313
  10. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 166
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto

Druhú dávku by ste mali dostať do 42 dní.

9 h

Ako vyzerá vakcinácia na Slovensku.

5 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop