Korzár logo Korzár
Streda, 21. november, 2018 | Meniny má Elvíra
Nájdete nás na webe

Junior: Ochutnám všetko stráviteľné

Záver prázdnin sa Jojka rozhodla spestriť novou kuchárskou šou. S chuťou si na nej zgustne aj moderátor Milan „Junior“ Zimnýkoval.

Juniora kuchyňa baví. V novej šou bude nakúkať do cudzích hrncov.(Zdroj: TV JOJ)

Záver prázdnin sa Jojka rozhodla spestriť novou kuchárskou šou. S chuťou si na nej zgustne aj moderátor Milan „Junior“ Zimnýkoval, ktorý je známy gurmán a zdatný kuchár.

Už z názvu šou Moja mama varí lepšie ako tvoja je jasné, že budú navzájom súperiť rodinné tímy.

Varenia sa však chopia len deti a mamy budú fungovať iba ako poradcovia.

„Stretnú sa dve dvojice, pričom mama len radí a dieťa varí ich rodinný recept. Ak dieťa niečo domrví, mama môže zasiahnuť, ale tým sa im skráti čas na prípravu. Výhercovia získavajú 500 eur a postup do ďalšieho kola, takže sa ich výhra môže znásobiť,“ opísal princíp súťaže Junior.

Zbožňuje mamine kuchárske podvody

On sám sa v kuchyni vie dobre obracať, a preto má z nového džobu úprimnú radosť.

„Teším sa na tajné ťahy a vylepšenia bežných receptov. Dúfam, že to bude príjemné stretnutie ako na festivale maminých receptov, taký kuchársky tuningový zraz. Budem sa snažiť ochutnať všetko, čo sa bude blížiť k stráviteľnému jedlu,“ sľubuje rodák z Michaloviec, ktorý sám vie navariť niektoré recepty ich rodiny.

S úsmevom si však spomína na kuchárske podvody, ktoré na ňom jeho mama spáchala.

„Dodnes mám traumu z toho, že mi moja mama až do jedenástich rokov tvrdila, že špagety sa robia tak, že ich prelomíme a dáme variť! Maslo & kečup a hotovo! Žiaden syr a keď už, tak určite nie parmezán,“ konštatuje s ironickým úsmevom.

A dodáva:

„Alebo si pamätám, ako som raz ráno namiesto leča musel zjesť nátierku, ktorá bola v rovnakej fľaštičke ako lečo. Nič slanšie, okrem vody z Mŕtveho mora, som nemal v ústach. Ale miloval som zapečené toasty. Jedli sme to vo štvrtok/piatok, chlieb bol z pondelka. Potreté maslom, kúsok šunky, koliesko vajíčka na tvrdo, trolinku papriky a syr, dali sme zapiecť, mňaaaam! Ale čo bolo legendárne, to boli lekvárové taštičky z lístkového cesta. To malo veľký úspech a stalo sa to tradíciou, keď sme s folklórnym súborom išli na zájazd do zahraničia,“ zaspomínal si na kuchyňu svojej mamy.

Korbelič bude improvizovať

Kulinárske výtvory súťažiacich však nebude hodnotiť Junior, ale odborná porota, v ktorej zasadne manažérka reštaurácií Zuzana Sabolová a šéfkuchári Marek Ort, Massimo Attanasio a Martin Korbelič.

Ten sa ukázal ako náročný porotca už v minulej gastronomickej šou, no ako tvrdí, zatiaľ nemá pripravenú žiadnu stratégiu.

„Budem improvizovať podľa toho, čo mi bude ponúknuté na zhodnotenie. Čo mi bude chutiť, pochválim a čo nie, nepochválim. (smiech) Každopádne sa budem snažiť poradiť, usmerniť, ponúknuť tip, ako spraviť niečo lepšie a chutnejšie. Ak budem vedieť,“ skonštatoval sympatický Korbelič.

Ako sme sa dozvedeli v zákulisí, do šou, ktorá štartuje už tento pondelok, sa prihlásilo aj mnoho rodín z východného Slovenska, takže sa môžeme tešiť aj na typické východniarske špeciality.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  2. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  3. Ako dobre poznáte tieto svetové ikonické značky?
  4. Tip na výlet: Romantický zámoček a červené víno v Maďarsku
  5. Superbaktéria zatvorila časť nemocnice, lieky na ňu nie sú
  6. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?
  7. S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku
  8. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  9. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  10. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  1. Tip na výlet: Romantický zámoček a červené víno v Maďarsku
  2. Superbaktéria zatvorila časť nemocnice, lieky na ňu nie sú
  3. Ako dobre poznáte tieto svetové ikonické značky?
  4. S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku
  5. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?
  6. Deti z Kľušova už vedia zachraňovať životy
  7. Vyberáme správny názov firmy
  8. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  9. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  10. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  1. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť? 21 775
  2. Platíte si poistenie domova zbytočne? 21 118
  3. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 16 683
  4. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 11 942
  5. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 10 662
  6. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 7 998
  7. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 5 664
  8. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 5 289
  9. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu 3 764
  10. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka! 3 572

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop