Korzár logo Korzár
Štvrtok, 21. september, 2017 | Meniny má Matúš

Junior: Ochutnám všetko stráviteľné

Záver prázdnin sa Jojka rozhodla spestriť novou kuchárskou šou. S chuťou si na nej zgustne aj moderátor Milan „Junior“ Zimnýkoval.

Juniora kuchyňa baví. V novej šou bude nakúkať do cudzích hrncov.(Zdroj: TV JOJ)

Záver prázdnin sa Jojka rozhodla spestriť novou kuchárskou šou. S chuťou si na nej zgustne aj moderátor Milan „Junior“ Zimnýkoval, ktorý je známy gurmán a zdatný kuchár.

Už z názvu šou Moja mama varí lepšie ako tvoja je jasné, že budú navzájom súperiť rodinné tímy.

Varenia sa však chopia len deti a mamy budú fungovať iba ako poradcovia.

„Stretnú sa dve dvojice, pričom mama len radí a dieťa varí ich rodinný recept. Ak dieťa niečo domrví, mama môže zasiahnuť, ale tým sa im skráti čas na prípravu. Výhercovia získavajú 500 eur a postup do ďalšieho kola, takže sa ich výhra môže znásobiť,“ opísal princíp súťaže Junior.

Zbožňuje mamine kuchárske podvody

On sám sa v kuchyni vie dobre obracať, a preto má z nového džobu úprimnú radosť.

„Teším sa na tajné ťahy a vylepšenia bežných receptov. Dúfam, že to bude príjemné stretnutie ako na festivale maminých receptov, taký kuchársky tuningový zraz. Budem sa snažiť ochutnať všetko, čo sa bude blížiť k stráviteľnému jedlu,“ sľubuje rodák z Michaloviec, ktorý sám vie navariť niektoré recepty ich rodiny.

S úsmevom si však spomína na kuchárske podvody, ktoré na ňom jeho mama spáchala.

„Dodnes mám traumu z toho, že mi moja mama až do jedenástich rokov tvrdila, že špagety sa robia tak, že ich prelomíme a dáme variť! Maslo & kečup a hotovo! Žiaden syr a keď už, tak určite nie parmezán,“ konštatuje s ironickým úsmevom.

A dodáva:

„Alebo si pamätám, ako som raz ráno namiesto leča musel zjesť nátierku, ktorá bola v rovnakej fľaštičke ako lečo. Nič slanšie, okrem vody z Mŕtveho mora, som nemal v ústach. Ale miloval som zapečené toasty. Jedli sme to vo štvrtok/piatok, chlieb bol z pondelka. Potreté maslom, kúsok šunky, koliesko vajíčka na tvrdo, trolinku papriky a syr, dali sme zapiecť, mňaaaam! Ale čo bolo legendárne, to boli lekvárové taštičky z lístkového cesta. To malo veľký úspech a stalo sa to tradíciou, keď sme s folklórnym súborom išli na zájazd do zahraničia,“ zaspomínal si na kuchyňu svojej mamy.

Korbelič bude improvizovať

Kulinárske výtvory súťažiacich však nebude hodnotiť Junior, ale odborná porota, v ktorej zasadne manažérka reštaurácií Zuzana Sabolová a šéfkuchári Marek Ort, Massimo Attanasio a Martin Korbelič.

Ten sa ukázal ako náročný porotca už v minulej gastronomickej šou, no ako tvrdí, zatiaľ nemá pripravenú žiadnu stratégiu.

„Budem improvizovať podľa toho, čo mi bude ponúknuté na zhodnotenie. Čo mi bude chutiť, pochválim a čo nie, nepochválim. (smiech) Každopádne sa budem snažiť poradiť, usmerniť, ponúknuť tip, ako spraviť niečo lepšie a chutnejšie. Ak budem vedieť,“ skonštatoval sympatický Korbelič.

Ako sme sa dozvedeli v zákulisí, do šou, ktorá štartuje už tento pondelok, sa prihlásilo aj mnoho rodín z východného Slovenska, takže sa môžeme tešiť aj na typické východniarske špeciality.

Neprehliadnite tiež

Na Zbojníckej chate oslavujú prvý, ešte stále letný sneh

Nejaké babie leto aspoň do konca septembra určite nehrozí.

Mladého Bardejovčana zavraždili v Spojených štátoch pre auto

Stal sa obeťou streľby. Americká polícia hľadá páchateľa.

Žiačka prišla o život počas lyžiarskeho výcviku. Obžalovali učiteľku

Od tragédie na Plejsoch uplynulo vyše 18 mesiacov.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Prieskum Focus: Vládne strany oslabujú

Smer stratil takmer dve percentá. Do parlamentu by sa dostalo aj KDH.

DOMOV

Politika, biznis, vplyv. O čo ide oligarchom v médiách

Odborník hovorí, že oligarchovia médiá skupujú kvôli svojim záujmom.

BANSKÁ BYSTRICA

V Banskej Bystrici otvorili najmodernejšiu autobusovú stanicu na Slovensku

Dopravná časť je v testovacej prevádzke.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  3. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  4. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  6. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  7. Trenčania to chcú mať všade blízko. Kde kupujú byty?
  8. ENGIE Services odovzdala do prevádzky novú kotolňu v Košiciach
  9. Poistenci VšZP už nebudú platiť 17 centov v lekárňach za recepty
  10. Potraviny typické pre váš región nájdete už aj v Kauflande
  1. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  2. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  3. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  4. Slávnostná imatrikulácia SvF STU v Bratislave
  5. Univerzita vyTVORená nápadmi študentov!
  6. Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy
  7. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  8. Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený
  9. Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE
  10. Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 14 894
  2. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 4 371
  3. Poistenci VšZP už nebudú platiť 17 centov v lekárňach za recepty 4 261
  4. Trenčania to chcú mať všade blízko. Kde kupujú byty? 3 084
  5. Lokalita pod Kolibou výrazne mení svoju tvár 2 272
  6. Kedy sa refinancovanie oplatí? 2 074
  7. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 973
  8. Exotické destinácie s priamym letom z Viedne 1 922
  9. Potraviny typické pre váš región nájdete už aj v Kauflande 1 359
  10. Zabudnite na nové a neekologické PC. Je tu Refurbished! 1 153

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop