Korzár logo Korzár
Utorok, 20. november, 2018 | Meniny má Félix
Nájdete nás na webe

Bravčová panenka ako tuniak

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji.

Bravčová panenka ako tuniak.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak by ste jedlo radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť vo štvrtok počas biznis obeda v reštaurácii Olive Tree.

Na prípravu potrebujeme veľa času, dokonca niekoľko dní. Pre 10 osôb:

Bravčovú panenku 1 kg

Obľúbené biele suché víno 1 l

Soľ 50 g

Celé čierne korenie

Celé biele korenie

Bobkový list

Olivový olej 0,5 l

Rozmarín - vetvička

Bravčovú panenku zbavíme šliach a blán, naším cieľom je, aby mäso malo na sebe čo najmenej, resp. žiaden tuk. Nakrájame ju na kusy, z jednej panenky nám vyjde asi päť kúskov.

Nasolíme ju hrubou morskou soľou, necháme stáť dva dni. Potom mäso opláchneme a varíme v bielom víne, kde pridáme bobkový list, celé čierne a celé biele korenie. Varíme pri teplote 90 °C zakryté 5 hodín. Po piatich hodinách varenia necháme mäso vychladnúť v tekutine.

Potom mäso vyberieme a natrháme po vlákne na malé kúsky. Zalejeme dobrým olivovým olejom, pridáme vetvičku čerstvého rozmarínu a necháme postáť aspoň 24 hodín. Podávame pri izbovej teplote, nikdy nie priamo z chladničky.

Pomer korenia treba voliť vyvážený, aby mäso nebolo príliš aromatické. Mäso sa môže aj sterilizovať v oleji, a tak v chladničke vydrží aj niekoľko týždňov. Podávame na neutrálnom listovom šaláte, prípadne s fazuľovým krémom, ako svieže letné predjedlo.

Profil

Jozef Hromják

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Záhradného pri Prešove

Chef DoubleTree by Hilton Košice

Člen Národného teamu kuchárov a cukrárov, držiteľ medaily v bronzovom pásme zo svetového kulinárskeho pohára Expogast Luxemburg 2014. Víťaz celoslovenských súťaží Danubius Gastro Cup a Horeca varí s profesionálmi. Trend Top šéfkuchár 2015.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  2. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  3. S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku
  4. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?
  5. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  6. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  7. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  8. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  9. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu
  10. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými
  1. S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku
  2. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?
  3. Deti z Kľušova už vedia zachraňovať životy
  4. Vyberáme správny názov firmy
  5. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  6. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  7. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  8. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  9. 4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť
  10. Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva
  1. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 29 057
  2. Platíte si poistenie domova zbytočne? 21 442
  3. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 17 750
  4. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 14 938
  5. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 11 297
  6. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť? 10 997
  7. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 5 314
  8. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 5 167
  9. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu 3 446
  10. Volkswagen T-Cross má z každého niečo 3 303

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop