Korzár logo Korzár
Streda, 19. september, 2018 | Meniny má Konštantín
Nájdete nás na webe

Recept

Baklažánové cannelloni s lúpanými paradajkami, mozzarellou a zapekané smotanové zemiaky s restovaným špenátom na šalotke a cesnaku, paradajková omáčka.

Baklažánové cannelloni s lúpanými paradajkami, mozzarellou a zapekané smotanové zemiaky s restovaným špenátom na šalotke a cesnaku, paradajková omáčka.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Baklažánové cannelloni s lúpanými paradajkami, mozzarellou a zapekané smotanové zemiaky s restovaným špenátom na šalotke a cesnaku, paradajková omáčka

Potrebujeme: Baklažán jeden kus cca 350 g. Paradajky celé lúpané 350 g sterilizované. Mozzarella 125 g štandardná hmotnosť v obchodoch. Cesnak 10 g. Čerstvý špenát 250 g. Šalotka 50 g. Bazalka čerstvá pár lístkov. Soľ morská.

Baklažán umyjeme a pozdĺžne nakrájame na polcentimetrové plátky. Baklažán grilujeme na rozpálenej panvici alebo grile bez tuku na sucho, aby sa vytvorili hnedé pľuzgieriky z oboch strán.

Článok pokračuje pod video reklamou

Ogrilovaný baklažán osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Na ochutené plátky poukladáme polky lúpaných paradajok s plátkami mozzarelly, mierne osolíme a okoreníme. Zeleninové cannelloni zapekáme v rozohriatej rúre na 180°C desať minút.

Zapekané smotanové zemiaky

Zemiaky 500 g očistené. Smotana na šľahanie 250 ml. Cesnak pol strúčika. Soľ podľa chuti, ale pozor, pri pečení sa tekutina redukuje. Keramická misa alebo menšie zapekacie misky.

Očistené zemiaky nakrájame na plátky, najtenšie ako vieme, cca 2 mm. Buď použijeme nejaký krájač alebo kuchynský robot. Ešte predtým si prevaríme smotanu s cesnakom a soľou. Nakrájané surové zemiaky zalejeme horúcou smotanou, dobre premiešame a vložíme do zapekacej misky.

Rukou zemiaky pozvoľna utláčame, aby sa rovnomerne rozložili. Osobne zapekaciu misu so zemiakmi prikrývam papierom na pečenie, aby bol nalepený na zemiakoch.

Zemiaky pečieme v rozohriatej rúre na 180°C cca 45 minút, ale pre istotu stále skúšam ich tvrdosť dreveným špáradlom. Keď sú na vpich chrumkavé, dopekám ďalších 15 minút.

Paradajková omáčka

Sterilizované lúpané paradajky 300 g. Mrkva 100 g. Zeler 100 g. Cesnak 10 g. Rozmarín pár ihličiek. Soľ, korenie.

Do vhodného kastrólika s olivovým olejom vložíme najemno nakrájaný cesnak, rozmarín, mierne osolíme, okoreníme a pomaly privedieme k praženiu. Nebude to trvať dlho a cesnak začne naberať zlatistú farbu.

Pridáme očistenú a na menšie kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a pozvoľna restujeme, až kým nezačne zlatnúť. Pridáme lúpané paradajky, povaríme cca 15 minút a dobre premixujeme ponorným mixérom. Prípadne dochutíme soľou a korením.

Posledný a najľahší úkon je orestovať nakrájanú šalotku na olivovom oleji, ku ktorej pridáme umytý špenát. Po pridaní špenátu panvicu odstavíme z plameňa, špenát mierne osolíme, okoreníme a zľahka prehodíme s opraženou šalotkou, aby ostal spolovice tepelne upravený. Už stačí len pekne naservírovať a môžeme podávať... prajem dobrú chuť!

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  2. Najužitočnejšia appka
  3. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  5. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  6. Zužitkovaním biologického odpadu šetríme prírodu aj náklady
  7. Vozidlá Kia ekologickej budúcnosti
  8. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  9. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu
  10. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur
  1. Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár
  2. DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa
  3. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  4. Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC
  5. Cestárske kariérne dni 2018 na SvF
  6. Najužitočnejšia appka
  7. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  8. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  9. Otvorenie akademického roka 2018/2019 na EU v Bratislave
  10. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  1. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 22 275
  2. Najužitočnejšia appka 15 520
  3. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 13 448
  4. V O2 to s dátami poriadne prehnali 9 631
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 8 308
  6. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu 6 936
  7. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 6 752
  8. Čerstvosť je o správnom skladovaní. Reportáž zo skladu Kauflandu 5 626
  9. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 5 529
  10. Zmenky a dlhopisy s fixným výnosom 5 – 6,6 % p.a. 2 642

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop