Výsledkom môže byť aj takáto roláda.
Na cesto potrebujeme päť vajec, 100 g práškového cukru, 100 g polohrubej múky a kakao. Na plnku pikantný džem, 250 ml šľahačkovej smotany, 250 g mascarpone, vanilkový cukor. Žĺtky oddelíme od bielkov, tie vyšľaháme na tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.
Do žĺtkovej masy postupne zamiešavame múku a bielka, až kým nám nevznikne kompaktné cesto. Odoberieme si z neho štvrtinu, ktorou naplníme vrecúško s jednoduchou ozdobnou špičkou.
Pomocou nej budeme maľovať vzor. Je len na vašej fantázii, aký vzor si vyberiete, pokojne to môže byť nápis alebo len jednoduché bodky. Je dobre si na začiatok vzor načrtnúť na papieri na pečenie a už len tmavým cestom obkresľovať ako farbičkou. Po dokončení tejto práce vložíme plech na dve minúty do vopred vyhriatej rúry.
Stačí, aby sa cesto len zatiahlo, vyberieme, vylejeme zvyšok cesta, uhladíme a upečieme, kým korpus nezozlatne. Hneď po vybratí s rúry ho preklopíme, strhneme papier na pečenie, prikryjeme navlhčenou utierkou a zrolujeme. Kým vychladne, vyšľaháme šľahačku, ktorú zľahka vmiešame do mascarpone a podľa chuti osladíme.
Cesto vyrovnáme, natrieme džemom a plnkou a zrolujeme do finálnej podoby.
Autor: Spracovala: Monika Almášiová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.