Korzár logo Korzár
Streda, 20. január, 2021 | Meniny má DaliborKrížovkyKrížovky

Prsia perličky, hľuzovková plnka, zelerové pyré

Prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji.

Prsia perličky.Prsia perličky. (Zdroj: archív Doubletree by Hilton)

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji. Ak by ste jedlo radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, nájdete ho v svadobnej ponuke.

Prsia perličky, hľuzovková plnka, zelerové pyré

Na prípravu pre osem účastníkov podujatia potrebujeme dve vyučovacie hodiny a ešte:

Prsia perličky, preferujme s kožou a kosťou ramienka, 8 ks cca 1 350 g
Hľuzovka nakladaná, sušená, ideálne čerstvá pre chuť
Zeler biely 1500 g
Mlieko 150 ml
Smotana na šľahanie 100 ml
Soľ
Čerstvo drvené čierne korenie
Olivový olej extra panenský
Maslo 125 g
Cesnak 10 g
Cibuľa 200 g

Rúru rozohrejeme na 180 °C. Zeler vložíme do rúry na pečenie a pečieme do mäkka. Mäkký zeler rozpolíme. Dužinu zo stredu vydlabeme a nakrájame na kocky. Do vhodného kastróla so širokým dnom vložíme hrudku masla, pridáme cesnak a cibuľu krájanú na malé kocky. Opražíme do sklovita, pridáme zeler, mlieko, ochutíme soľou a prehrejeme. Masu mixujeme mixérom do hladka, záverom pridáme šťavu z polovice citróna.

Prsia perličky rozoberieme na jednotlivé kusy a z každého odrežeme zo spodnej strany malý kúsok. Spolu potrebujeme 150 g. Smotanu a odrezané kúsky pŕs vychladíme v mrazničke na cca 0 °C, vložíme do nádoby spolu s hubami, osolíme, okoreníme a ponorným mixérom vyšľaháme do kaše/faše. Cukrárenským mieškom pripravenú kašu/fašu plníme do otvorov narezaných v prsiach perličky či pod kožu. Naplnené prsia podľa chuti osolíme, okoreníme, sprudka opečieme z oboch strán na olivovom oleji s cesnakom. Pečieme v rúre 15 min pri teplote 180 °C.

Podávame na teplý čistý tanier úhľadne prekrojené ostrým nožom ukazujúc mozaiku tvorenú plnkou, ozdobené čerstvými bylinami.

Vizitka

Jozef Hromják

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Záhradného pri Prešove

Chef DoubleTree by Hilton Košice

Člen Národného teamu kuchárov a cukrárov, držiteľ medaily v bronzovom pásme zo svetového kulinárskeho pohára Expogast Luxemburg 2014. Víťaz celoslovenských súťaží Danubius Gastro Cup a Horeca varí s profesionálmi. Trend Top šéfkuchár 2015.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  2. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  3. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  9. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  10. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  1. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  2. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  3. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  4. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  5. Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA
  6. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  9. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  10. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 26 816
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 24 057
  3. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 12 257
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 10 993
  5. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 694
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 508
  7. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 293
  8. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 596
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 490
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 5 578
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pritlačená župa odkryla odmeny. Priemerne 1 037 eur na úradníka

Otázky nestačili, zabral až slobodný prístup k informáciám.

Košický župan Rastislav Trnka.
POZNÁMKA

Prešľap župy s odmenami je nepochopiteľný

Odpoveď kraja bola všetko iné, len nie priesvitná a zrejmá.

Úrad Košického samosprávneho kraja.
Marián Pouchan oceňuje pomoc starostky Malej Lodiny Adriány Fečkovej.
Nástroj na plašenie kormoránov.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Prokuratúra chystá oslabenie boja s extrémizmom, ktorý chcela vláda ako prioritu

Samostatné oddelenie špeciálnej prokuratúry má dnes päť ľudí.

Milan Mazurek v budove Najvyššieho súdu (vpravo).
Dobré ráno

Dobré ráno: Obvinili Fica, Kotlebu aj Mazureka. Teraz im hrozí zánik

Pripravuje sa reorganizácia prokuratúry.

Komentár Zuzany Kepplovej

Žilinka vykročil ľavou

Rozpustenie Honzovho úradu sa nezdá ako dobrý začiatok perestrojky na prokuratúre.

Zuzana Kepplová.
Do skúmavky treba pľuť minútu, aby bolo dosť slín na test. Netreba robiť výtery z nosa a hrdla.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop