Korzár logo Korzár
Streda, 22. február, 2017 |Meniny má Etela

Prsia perličky, hľuzovková plnka, zelerové pyré

Prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji.

Prsia perličky.(Zdroj: archív Doubletree by Hilton)

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji. Ak by ste jedlo radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, nájdete ho v svadobnej ponuke.

Prsia perličky, hľuzovková plnka, zelerové pyré

Na prípravu pre osem účastníkov podujatia potrebujeme dve vyučovacie hodiny a ešte:

Prsia perličky, preferujme s kožou a kosťou ramienka, 8 ks cca 1 350 g
Hľuzovka nakladaná, sušená, ideálne čerstvá pre chuť
Zeler biely 1500 g
Mlieko 150 ml
Smotana na šľahanie 100 ml
Soľ
Čerstvo drvené čierne korenie
Olivový olej extra panenský
Maslo 125 g
Cesnak 10 g
Cibuľa 200 g

Rúru rozohrejeme na 180 °C. Zeler vložíme do rúry na pečenie a pečieme do mäkka. Mäkký zeler rozpolíme. Dužinu zo stredu vydlabeme a nakrájame na kocky. Do vhodného kastróla so širokým dnom vložíme hrudku masla, pridáme cesnak a cibuľu krájanú na malé kocky. Opražíme do sklovita, pridáme zeler, mlieko, ochutíme soľou a prehrejeme. Masu mixujeme mixérom do hladka, záverom pridáme šťavu z polovice citróna.

Prsia perličky rozoberieme na jednotlivé kusy a z každého odrežeme zo spodnej strany malý kúsok. Spolu potrebujeme 150 g. Smotanu a odrezané kúsky pŕs vychladíme v mrazničke na cca 0 °C, vložíme do nádoby spolu s hubami, osolíme, okoreníme a ponorným mixérom vyšľaháme do kaše/faše. Cukrárenským mieškom pripravenú kašu/fašu plníme do otvorov narezaných v prsiach perličky či pod kožu. Naplnené prsia podľa chuti osolíme, okoreníme, sprudka opečieme z oboch strán na olivovom oleji s cesnakom. Pečieme v rúre 15 min pri teplote 180 °C.

Podávame na teplý čistý tanier úhľadne prekrojené ostrým nožom ukazujúc mozaiku tvorenú plnkou, ozdobené čerstvými bylinami.

Vizitka

Jozef Hromják

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Záhradného pri Prešove

Chef DoubleTree by Hilton Košice

Člen Národného teamu kuchárov a cukrárov, držiteľ medaily v bronzovom pásme zo svetového kulinárskeho pohára Expogast Luxemburg 2014. Víťaz celoslovenských súťaží Danubius Gastro Cup a Horeca varí s profesionálmi. Trend Top šéfkuchár 2015.

Neprehliadnite tiež

Mali sme šťastie na rodičov. Milujú lyžovanie, a nie peniaze, tvrdia Žampovci

Momentálne sú vo Svetovom pohári jedinou bratskou dvojicou.

Škrlík: Nie som typ človeka, ktorý by rád ležal doma

Treťoligový Trebišov zlákal kormidelníka s bohatými futbalovými skúsenosťami.

Mesto Košice a letisko stále riešia obchádzku v Barci

Zatiaľ je nejasné, či bude možný voľný prejazd cez komunikáciu letiska.

Korzár je opäť jednotka na východe, atakovali sme 10 miliónov

O necelý rok oslávi Korzár jubilejné 20. narodeniny.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Ľudia ju zbierajú pri lese, jej pestovanie podporí štát

Štát chce podporiť ovocie, ktoré na Slovensku pestuje len zopár ľudí.

DOMOV

Majú pírsing a tetovanie. Ak dostanú žltačku C, majú sa liečiť za vlastné

Všeobecná zdravotná poisťovňa chce ušetriť peniaze.

ŠPORT

Pánik potvrdil skvelú formu

Útočník získal v posledných šiestich zápasoch deväť bodov za päť gólov a štyri prihrávky.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  7. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  9. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  10. Jarné prázdniny pri mori?
  1. Čo prinieslo tohtoročné Záhradnícke fórum?
  2. Diplomaciu v praxi na EU v BA otvorila veľvyslankyňa Nórska
  3. Študenti z rôznych kútov sveta prichádzajú študovať na EU v BA
  4. 10 faktov o ovocí a zelenine, ktoré musíte vedieť!
  5. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  6. Montážne konferencie - Novinky aj vzdelávanie o suchej výstavbe
  7. Profesijný rast študentov médií sa začína už počas vysokej školy
  8. Paneurópska vysoká škola otvára špecializované kurzy IT
  9. Medzinárodná súťaž FIRST LEGO League na Fakulte informatiky PEVŠ
  10. S profesorom Michalom Miovským o prevencii závislostí
  1. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 9 165
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 8 351
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 7 718
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 6 707
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 445
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 5 738
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 405
  8. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 4 382
  9. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 4 211
  10. Jarné prázdniny pri mori? 2 804

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop