Korzár logo Korzár
Sobota, 18. september, 2021 | Meniny má EugéniaKrížovkyKrížovky

Prsia perličky, hľuzovková plnka, zelerové pyré

Prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji.

Prsia perličky.Prsia perličky. (Zdroj: archív Doubletree by Hilton)

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji. Ak by ste jedlo radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, nájdete ho v svadobnej ponuke.

Prsia perličky, hľuzovková plnka, zelerové pyré

Na prípravu pre osem účastníkov podujatia potrebujeme dve vyučovacie hodiny a ešte:

Prsia perličky, preferujme s kožou a kosťou ramienka, 8 ks cca 1 350 g
Hľuzovka nakladaná, sušená, ideálne čerstvá pre chuť
Zeler biely 1500 g
Mlieko 150 ml
Smotana na šľahanie 100 ml
Soľ
Čerstvo drvené čierne korenie
Olivový olej extra panenský
Maslo 125 g
Cesnak 10 g
Cibuľa 200 g

Rúru rozohrejeme na 180 °C. Zeler vložíme do rúry na pečenie a pečieme do mäkka. Mäkký zeler rozpolíme. Dužinu zo stredu vydlabeme a nakrájame na kocky. Do vhodného kastróla so širokým dnom vložíme hrudku masla, pridáme cesnak a cibuľu krájanú na malé kocky. Opražíme do sklovita, pridáme zeler, mlieko, ochutíme soľou a prehrejeme. Masu mixujeme mixérom do hladka, záverom pridáme šťavu z polovice citróna.

Prsia perličky rozoberieme na jednotlivé kusy a z každého odrežeme zo spodnej strany malý kúsok. Spolu potrebujeme 150 g. Smotanu a odrezané kúsky pŕs vychladíme v mrazničke na cca 0 °C, vložíme do nádoby spolu s hubami, osolíme, okoreníme a ponorným mixérom vyšľaháme do kaše/faše. Cukrárenským mieškom pripravenú kašu/fašu plníme do otvorov narezaných v prsiach perličky či pod kožu. Naplnené prsia podľa chuti osolíme, okoreníme, sprudka opečieme z oboch strán na olivovom oleji s cesnakom. Pečieme v rúre 15 min pri teplote 180 °C.

Podávame na teplý čistý tanier úhľadne prekrojené ostrým nožom ukazujúc mozaiku tvorenú plnkou, ozdobené čerstvými bylinami.

Vizitka

Jozef Hromják

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Záhradného pri Prešove

Chef DoubleTree by Hilton Košice

Člen Národného teamu kuchárov a cukrárov, držiteľ medaily v bronzovom pásme zo svetového kulinárskeho pohára Expogast Luxemburg 2014. Víťaz celoslovenských súťaží Danubius Gastro Cup a Horeca varí s profesionálmi. Trend Top šéfkuchár 2015.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí
  2. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  3. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  4. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  5. Slovenský orloj – svetová atrakcia
  6. Predplaťte si SME.sk s garanciou vrátenia peňazí
  7. Kanceláriám ešte neodzvonilo
  8. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér
  9. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých?
  10. Tam, kde sa ľahko verí na zázraky
  1. Prvé bezbariérové fitko vo Zvolene otvára ZŤP cestu k športu
  2. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  3. Vystúpte z radu, postavte si moderný dom podľa seba
  4. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  5. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  6. Schodolez pre imobilných - Viete ako sa testuje?
  7. Mototechna tento rok predala už vyše 8 tisíc zánovných áut
  8. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  9. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  10. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  1. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 7 428
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 6 580
  3. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 5 594
  4. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 296
  5. Maldivy, Maurícius či Mexiko sú na dosah jediným letom 3 075
  6. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 2 842
  7. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 2 795
  8. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 2 272
  9. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 1 890
  10. Uznávané štúdio oživilo zanedbané štvrte. Prišlo do Bratislavy 1 817
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračná fotografia.

Generálny riaditeľ Milan Veselý o minimálnych kompenzáciách vlády.


17. sep
Norbert Gombos oslavuje výhru Slovenska nad Čile v Davisovom pohári 2021.

Slovensko zdolalo Čile 3:1, piaty zápas sa hrať nebude.


Sportnet a 1 ďalší 4 h
Do medzinárodného prieskumu Dunaja sa zapojilo 13 európskych krajín.

Z liečiv prúdiacich do tokov začínajú vodné živočíchy meniť svoje správanie.


17. sep
Festival v San sebastiáne: Penélope Cruz a Antonio Banderas prišli predstaviť nový film.

Herci sa sťažovali na politikov.


10 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop
Skryť Zatvoriť reklamu