Korzár logo Korzár

Prsia perličky, hľuzovková plnka, zelerové pyré

Prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji.

Prsia perličky.Prsia perličky. (Zdroj: archív Doubletree by Hilton)

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji. Ak by ste jedlo radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, nájdete ho v svadobnej ponuke.

Prsia perličky, hľuzovková plnka, zelerové pyré

Na prípravu pre osem účastníkov podujatia potrebujeme dve vyučovacie hodiny a ešte:

Prsia perličky, preferujme s kožou a kosťou ramienka, 8 ks cca 1 350 g
Hľuzovka nakladaná, sušená, ideálne čerstvá pre chuť
Zeler biely 1500 g
Mlieko 150 ml
Smotana na šľahanie 100 ml
Soľ
Čerstvo drvené čierne korenie
Olivový olej extra panenský
Maslo 125 g
Cesnak 10 g
Cibuľa 200 g

Rúru rozohrejeme na 180 °C. Zeler vložíme do rúry na pečenie a pečieme do mäkka. Mäkký zeler rozpolíme. Dužinu zo stredu vydlabeme a nakrájame na kocky. Do vhodného kastróla so širokým dnom vložíme hrudku masla, pridáme cesnak a cibuľu krájanú na malé kocky. Opražíme do sklovita, pridáme zeler, mlieko, ochutíme soľou a prehrejeme. Masu mixujeme mixérom do hladka, záverom pridáme šťavu z polovice citróna.

Prsia perličky rozoberieme na jednotlivé kusy a z každého odrežeme zo spodnej strany malý kúsok. Spolu potrebujeme 150 g. Smotanu a odrezané kúsky pŕs vychladíme v mrazničke na cca 0 °C, vložíme do nádoby spolu s hubami, osolíme, okoreníme a ponorným mixérom vyšľaháme do kaše/faše. Cukrárenským mieškom pripravenú kašu/fašu plníme do otvorov narezaných v prsiach perličky či pod kožu. Naplnené prsia podľa chuti osolíme, okoreníme, sprudka opečieme z oboch strán na olivovom oleji s cesnakom. Pečieme v rúre 15 min pri teplote 180 °C.

Podávame na teplý čistý tanier úhľadne prekrojené ostrým nožom ukazujúc mozaiku tvorenú plnkou, ozdobené čerstvými bylinami.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Vizitka

Jozef Hromják

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Záhradného pri Prešove

Chef DoubleTree by Hilton Košice

Člen Národného teamu kuchárov a cukrárov, držiteľ medaily v bronzovom pásme zo svetového kulinárskeho pohára Expogast Luxemburg 2014. Víťaz celoslovenských súťaží Danubius Gastro Cup a Horeca varí s profesionálmi. Trend Top šéfkuchár 2015.

Autor: Jozef Hromják

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 211
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 229
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 046
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 065
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 761
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 174
  7. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 4 633
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 543
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu