Potrebujeme: 300 g jemného tvarohu, 300 g jahôd, 180 g kyslej smotany, 125 ml smotany na varenie alebo plnotučného mlieka, 100 g práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy, čerstvé jahody, orechy, hrozienka, sušienky.
Postup: Jahody umyte a odstopkujte. Môžete použiť i mrazené alebo scedené kompótové. Všetky suroviny vložte do mixéra alebo robota a rozmixujte ich dohladka. Hmotu prelejte do nádoby a nechajte čiastočne zamraziť. Ešte lepšie je použiť zmrzlinovač. Keď je zmrzlina na trištvrte hotová, pridajte do nej podľa chuti nasekané čerstvé jahody, orechy, sušienky alebo hrozienka. Ak nemáte zmrzlinovač, zmrzlinu musíte v nádobe každých 30 minút prešľahať.
Autor: Spracovala: Katarína Gécziová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.