Korzár logo Korzár Košice

Milan “Junior” Zimnýkoval sníva o vlastnej reštaurácii

Moderátor pochádzajúci z Michaloviec je v kuchyni skutočne zbehlý.

Zdatný šéfkuchár. Milan raz možno bude mať svoju reštauráciu.Zdatný šéfkuchár. Milan raz možno bude mať svoju reštauráciu. (Zdroj: tv joj)

Pre väčšinu žien je chlap, ktorý dokáže variť, mimoriadne príťažlivý. A do tejto kategórie spadá aj Milan „Junior“ Zimnýkoval. Moderátor pochádzajúci z Michaloviec je v kuchyni skutočne zbehlý, a ako mu to šikovne ide s mikrofónom, rovnako sa mu darí aj s vareškou.

KOŠICE, MICHALOVCE. Okolo hrncov sa začal motať už ako chlapec. Najskôr popri babke a mimoriadne sa mu páčilo, že keď pripravovala pirohy, dala mu kus cesta a mohol sa realizovať aj on.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Ale naštvalo ma, že moje „sivé“ cesto nechcela dať variť s ostatnými pirohmi. Neskôr som vylepšoval desiatu, čo som v škole nezjedol a raz, kým bola moja mama v práci, upiekol som fantastický jablkový koláč. Odvtedy som ho však radšej nepiekol, lebo čo ak už nezopakujem taký triumf,“ priznal so šibalským úsmevom.

SkryťVypnúť reklamu

Odkedy Junior schudol neskutočných 30 kíl, stravuje sa zdravo, no typické východniarske dobroty si čas od času dopraje, aj keď majú od ľahkej stravy dosť ďaleko.

„Vždy, keď moja babča vedela, že prídem, tak sa nepýtala, ako sa mám, ale čo mi má navariť (smiech). Pre mňa bolo mňam, keď to boli jej pirohy, alebo tzv. „gazdovská vaješnica“ – to je taká špeciálna verzia omelety so slaninkou a klobúčikmi klobásy. Viac nemôžem prezradiť, je to náš tajný rodinný recept. Kapitola sama o sebe boli naše vianočné špeciality. My sme síce nemávali šalát, ale ten zvyšok bol geniálny! Minimálne na jednu michelínsku hviezdu,“ konštatuje s hrdosťou.

Kuchtí pre manželku a dcérku

Mnoho z týchto jedál vie Junior aj sám navariť, ale stanovil si jednu kuchársku métu, ktorú plánuje dosiahnuť.

SkryťVypnúť reklamu

„Ak ide o „našo vychodňarske jedlo“, tak toto leto sa stanem odborník na „holubky“.

Stalo sa mi, že som ich videl na obrázku a slintal som ako Pavlovov pes. Rozhodol som sa, že sa ich naučím variť! Teším sa na kurz k babke,“ prezradil.

Jeho dve baby, manželka a dcérka, sa teda môžu tešiť, že ich tato obšťastní novou kulinárskou delikatesou. No rozhodne nebude prvá. Junior zvláda všelijaké dobroty.

„Manželke Toničke chutia moje šaláty (cvikla – bryndza - poľníček alebo ryba – čakanka - granátové jablko a orechy...), dokonca mi udelila pochvalu za nedeľnú kuraciu polievku pred obidvoma mamami! Malej Saške zase idú moje cestoviny (maslo – créme fraiche paradajka / brokolica / špargľa / losos). Raz v sobotu ráno som vstal a zadelil také vajíčkové suflé, že som sám zostal prekvapený. Sníval sa mi recept a ráno bolo hotovo,“ prekvapuje Junior, ktorý si gastronómie užije v týchto dňoch ešte viac, keďže bude moderovať novú reláciu na Jojke Moja mama varí lepšie ako tvoja.

SkryťVypnúť reklamu

A možno aj to ho nakopne k tomu, aby nabral odvahu a splnil si svoj veľký sen.

„Raz by som chcel vlastnú kuchyňu, v ktorej by som varil pre rodinu, kamarátov, susedov... Žiaden podnik s rokokovými mašličkami a strieborným príborom. Chcel by som ísť na kurzy do veľkých kuchýň, začať od šúpania zemiakov až po profíka. Lebo iné je variť sebe, iné manželke, potom aj malej a úplne iné v reštaurácii.“

Recept

Sobotné vajíčka od Zimnýkovala

Potrebujeme: 6 vajíčok, soľ, čierne korenie, maslo, syr (ideálne chedar), 1 téglik créme fraiche a rôzne zvyšky, čo sa nájdu v chladničke a zmestia sa do polievkovej lyžice - paradajka, paprika, brokolica, šunka, slaninka, huby, špargľa, petržlenová vňať.

Postup: Zapneme si rúru na 200 stupňov, maslom si vymastíme silikónovú formu na mafiny. V mištičke rozšľaháme vajíčka, pridáme soľ, nastrúhame syr. Medzi tým si nasekáme na drobnučko všetky veci, čo doma v chladničke nájdeme.

Do mafinovej formy nalejeme vajíčka do polovice a podľa chuti a fantázie rozhodíme pokrájané na drobno paradajku, papriku, cibuľku, brokoličku, špargľu, huby... a dáme zapiecť. Keď nám chytí vajíčko patinku, vypneme rúru a zapneme ventilátor.

Mafiny začnú rásť a to je koniec. Teda vlastne začiatok. Vyberieme a podávame.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  4. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  6. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  7. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  8. Veterné parky: vizuálny smog alebo nová estetika energetiky?
  1. Kalamita v Markovej spracovaná v súlade so zákonom
  2. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov
  3. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  4. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete
  5. Fico škodí ekonomike, predbehli nás aj Rumuni
  6. Skvelý sortiment za výnimočne nízke ceny nájdete v Pepco
  7. S nami máte prístup do všetkých záhrad
  8. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 16 861
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 8 785
  3. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 5 827
  4. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 5 399
  5. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 4 238
  6. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 2 719
  7. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť? 2 279
  8. Nevšedný ostrov. Ischia priťahuje pozornosť čoraz viac turistov 1 925
  1. Zuzana Pelaez: O šialenej slovenskej Veľkej noci a o tých zahraničných, nepornografických.
  2. Milan Srnka: „Škaredý Ovečkin“, legenda kolaborujúca s vojnovým zločincom
  3. Emil Sútor : Čo je sójový lecitín a prečo ho nájdete v čokoláde?
  4. Anton Lisinovič: Recenzia: Setkání se smrtí (kniha)
  5. Martin Eštočák: Zdražie parkovanie v Prešove o 100 %? Návrh, ktorý zatiaľ neprešiel, no občania by mali byť v strehu
  6. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  7. Vladimír Bojničan: Dodatok 2. Ku blogu - Dnes je to už jasné: dogmatické konzervy a klerikáli sa rozhodli rozbiť západnú civilizáciu
  8. Lukáš Čelinák: Regulácia cien potravín: Nástroj k ožobračeniu tých najchudobnejších?
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 104 971
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 71 082
  3. Michal Dolňan: Covid vypustili z laboratórií a SLAK na nás vrhli Nemci a Francúzi... 46 384
  4. Rado Surovka: Raši dostal padáka 30 899
  5. Jakub Konečný: Našli sme dvoch Slovákov, ktorí sa majú vďaka Ficovej vláde lepšie! 22 053
  6. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 22 023
  7. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 057
  8. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 569
  1. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  2. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  3. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  4. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  5. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.
  6. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  7. Tupou Ceruzou: Medvede
  8. Tupou Ceruzou: Mr. Business
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Zuzana Pelaez: O šialenej slovenskej Veľkej noci a o tých zahraničných, nepornografických.
  2. Milan Srnka: „Škaredý Ovečkin“, legenda kolaborujúca s vojnovým zločincom
  3. Emil Sútor : Čo je sójový lecitín a prečo ho nájdete v čokoláde?
  4. Anton Lisinovič: Recenzia: Setkání se smrtí (kniha)
  5. Martin Eštočák: Zdražie parkovanie v Prešove o 100 %? Návrh, ktorý zatiaľ neprešiel, no občania by mali byť v strehu
  6. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  7. Vladimír Bojničan: Dodatok 2. Ku blogu - Dnes je to už jasné: dogmatické konzervy a klerikáli sa rozhodli rozbiť západnú civilizáciu
  8. Lukáš Čelinák: Regulácia cien potravín: Nástroj k ožobračeniu tých najchudobnejších?
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 104 971
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 71 082
  3. Michal Dolňan: Covid vypustili z laboratórií a SLAK na nás vrhli Nemci a Francúzi... 46 384
  4. Rado Surovka: Raši dostal padáka 30 899
  5. Jakub Konečný: Našli sme dvoch Slovákov, ktorí sa majú vďaka Ficovej vláde lepšie! 22 053
  6. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 22 023
  7. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 057
  8. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 569
  1. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  2. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  3. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  4. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  5. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.
  6. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  7. Tupou Ceruzou: Medvede
  8. Tupou Ceruzou: Mr. Business

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu