Korzár logo Korzár
Štvrtok, 25. apríl, 2019 | Meniny má Marek
Nájdete nás na webe

Recept

Do ružova pečená bravčová panenská v bylinkovej kruste, smotanová omáčka, cícerové pyré

Do ružova pečená bravčová panenská v bylinkovej kruste, smotanová omáčka, cícerové pyré.Do ružova pečená bravčová panenská v bylinkovej kruste, smotanová omáčka, cícerové pyré.(Zdroj: Vladimír Mulík)



Pre cca 8 osôb potrebujeme asi 1 hodinu a ešte: Bravčovú panenku 1200g. Smotanu na šľahanie 300ml. Včerajší mäsový vývar 500ml. Cícer suchý 500g. Mrkvu 120g. Stopkový zeler 120g. Cibuľu 120g. Toastový chlieb 150g. Čerstvý špenát 50g. Maslo 50g. Soľ. Čerstvo drvené čierne korenie. Olivový olej. Pár strúčikov cesnaku. Obľúbené čerstvé byliny

PYRÉ

Včera: Cícer zalejeme studenou vodou.
Dnes: Do namáčaného cíceru pridáme na hrubo krájanú mrkvu, zeler aj cibuľu a cesnak v šupke.
Varíme do mäkka.

Ozaj mäkký cícer ochutíme soľou a mixujeme dobre stavaným mixérom do hladka. Pyré ochutíme pomarančovou kôrou, olivovým olejom a hrudkou mliečneho masla.

KRUSTA

Toastový chlieb pozbavíme kôrky.

Striedku nakrájame na kocky a v rúre usušíme. Usušený chlieb, špenát a byliny vložíme do mixéra a rozmixujeme na prach.

OMÁČKA

Dáme redukovať vývar, keď zredukuje asi na jednu pätinu prilejeme smotanu a spolu redukujeme do krémova.

MÄSO

Mäso môžeme deliť na porcie alebo pripravovať v celku. Osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a utiahneme do potravinovej fólie do valcov a necháme odpočívať. Takto pripravené mäso vložíme do nádoby s vodou, ktorá má 60°C. Teplotu udržiavame.

Po asi pol hodine kusy mäsa vybalíme a na rozohriatej panvici sprudka opečieme zo všetkých strán, uložíme do teplej nádoby na pečenie a vložíme do rúry rozohriatej na 160°C. Rúru vypneme a necháme v chladnúcej rúre ešte ďalších 10-15 minút.

Do ružova pečené mäso trpezlivo obalíme v zelenej chlebovej veselosti a podávame s prílohou a omáčkou na teplý čistý tanier.

Posunúť omáčku trošku doľava sa dá, ak plátky cesnaku pred pridaním orestujeme do žlto-zlata s chilli papričkami. A doprava, ak miesto majoránu pridáme obľúbenejšiu bylinu, byliny, pochutinu či surovinu. Ale to už je doprava až až...

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?
  2. Spready a poplatky pri obchodovaní
  3. Od mája sa mení definícia kilogramu
  4. Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur
  5. Elegancia, športový duch alebo výkon? Hyundai i30 Fastback
  6. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto
  7. Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou
  8. Top desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  9. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  10. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  1. Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur
  2. Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave
  3. Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?
  4. Pivovar Šariš rozdá regiónu 16-tisíc eur
  5. Recenze autokamery Mio MiVue J60 WIFI - youtuber Bazim hodnotí!
  6. Od mája sa mení definícia kilogramu
  7. Spready a poplatky pri obchodovaní
  8. Elegancia, športový duch alebo výkon? Hyundai i30 Fastback
  9. Gemerský expres priblíži nádherný kraj
  10. Takto sa môžete najlepšie chrániť pred výtlkmi
  1. Top desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 24 239
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 9 170
  3. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 8 435
  4. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 5 407
  5. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto 5 286
  6. Od mája sa mení definícia kilogramu 4 642
  7. Až vďaka chorobe objavila svoj talent 4 570
  8. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 4 224
  9. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 2 610
  10. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 2 509

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop