Korzár logo Korzár
Utorok, 20. apríl, 2021 | Meniny má MarcelKrížovkyKrížovky

Truffes au chocolat de Bourgogne

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Truffes.Truffes. (Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak máte na varenie čas a radi by ste sa ho naučili priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť na Škole varenia v DoubleTree by Hilton a ak čas nemáte, ochutnajte ho ako sladkú bodku za biznis obedom v piatok 3. júla.

Truffes au chocolat de Bourgogne

Armagnac 5 cl
Horká čokoláda 80 % 100 g
Smotana 30% 150 ml

Smotanu prevaríme, pridáme horkú čokoládu a ručnou metličkou spojíme v jednu zmes. Počas spájania zmesi už nevaríme. Prilejeme Armagnac a zase ručná práca, ručnou metličkou. Zmes necháme stuhnúť v chladničke a potom z nej tvoríme hľuzovkové tvary. Hľuzovky z rúk spúšťame rovno do nami pripraveného posypu (napr. griláž, čokoládová hlina alebo kakao) a hneď obaľujeme. Uchovávame v chladničke a podávame pri izbovej teplote.

Griláž z pečených vlašských orechov

Cukor kryštál 50 g
Orechy vlašské 100 g

Upečieme orechy na 180 °C do voňava a po vychladnutí ich zbavíme šupky, čo to dá. Osobne ich prehadzujem v site vonku na vzduchu. Mierne nárazy o sito lúpu orechy a mierny vánok nám pomôže odstrániť nepotrebné šupky. Takto pripravené orechy nasekáme, vložíme do teplého karamelu, kde ich dobre premiešame lyžicou. Ešte za tepla lyžicou vyberieme karamelové orechy na dosku na krájanie a po vychladnutí nasekáme nožom na drobno.

Čokoládová hlina

Voda 25 ml
Cukor 50 g
Horká čokoláda 80 % 50 g

Vodu zmiešame s cukrom a na miernom ohni zvárame, až kým nám nezačne zvar mierne karamelizovať. Hrniec odstavíme z plameňa, pridáme horkú čokoládu nalámanú na malé kúsky a ručným mixérom miešame na strednom stupni rýchlosti, až kým sa nevytvoria drobné hrudky, ktoré nám pripomínajú hlinu (domáce granko z 80 % čokolády).

František Schiller

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Korporátne dlhopisy s fixným ročným výnosom od 7 do 8 %
  2. Investovanie sa tento rok oplatí
  3. Prečo McDonald's podniká kroky k udržateľným riešeniam?
  4. Ako môžete z vašej domácnosti spraviť zelenú domácnosť?
  5. Nech trénujete kdekoľvek, nikdy nešportujete sami
  6. Volkswagen Touareg: Prvá liga za slušné peniaze
  7. Veľká jarná súťaž o cestu do Ománu
  8. Flexibilita, nedielna súčasť činnosti logistického providera
  9. Pozor, stravné môže vzbudiť vlnu nevôle vašich zamestnancov
  10. Dobrým začiatkom stavby vyriešime veľa budúcich problémov.
  1. BILLA rodičom radí, ako deťom pripraviť výživnú desiatu
  2. Investovanie sa tento rok oplatí
  3. Prečo McDonald's podniká kroky k udržateľným riešeniam?
  4. Ako môžete z vašej domácnosti spraviť zelenú domácnosť?
  5. V COOP Jednote aj počas pandémie vybavíte všetko
  6. DPDgroup zanalyzovala správanie zákazníkov počas pandémie
  7. Čo bude v 2021 inak pri stavebnom povolení pre domy
  8. Konečne! PLANEO Elektro opäť otvára predajne
  9. Nech trénujete kdekoľvek, nikdy nešportujete sami
  10. Obnoviteľné zdroje energie na FVT
  1. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič 23 881
  2. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku 23 244
  3. Zo žraloka rybka. Ako sa rozpadlo impérium Maria Hoffmanna? 12 455
  4. Slovákom hrozia malé dôchodky. V čom je problém? 8 483
  5. Prihláste sa na odber nových newslettrov od SME 8 224
  6. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť! 8 032
  7. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest 7 978
  8. Plánujete dovolenku na leto? Toto sú najkrajšie pláže Turecka 7 733
  9. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko 7 722
  10. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou 7 586
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop