V lete príjemne osvieži aj s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Potrebujeme: minimálne kilo jabĺk, škoricový cukor, 6 vajec, 180 g práškového cukru, vanilkový cukor, 180 g polohrubej múky, na špičku noža prášok do pečiva
Postup: Jablká očistíme a nastrúhame na uhorkovom strúhadle, zasypeme ich škoricovým cukrom a necháme postáť. Medzitým si pripravíme piškótové cesto. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielka vyšľaháme s tretinou cukru na pevný sneh.
Do žĺtkov vsypeme zvyšný cukor a vyšľaháme do svetlej peny, po vyšľahaní pridávame striedavo sneh a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na plech uložíme súvislú vrstvu jabĺk a na ňu nalejeme vymiešané cesto, zarovnáme. Pečieme približne pol hodiny na 180 stupňoch.
Po vychladnutí koláč prevrátime, nakrájame a podávame.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.