Korzár logo Korzár
Utorok, 21. február, 2017 |Meniny má Eleonóra

Hrubá mäsová paštéta na červenom víne a badiáne

Milí čitatelia, prinášame Vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Hrubá mäsová paštéta.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak máte na varenie čas a radi by ste sa ho naučili priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť v Škole varenia v DoubleTree by Hilton.

Potrebujeme:

hydinová pečeň 250 g

krkovička 150 g

slanina 150 g

kuracie prsia 250 g

kačacie prsia 250 g

hovädzie mäso 250 g

Ruby porto 1 dcl

Cognac VS 5 cl

víno červené 5 dcl

šalotka 100 g

mrkva 100 g

zeler 100 g

cesnak 50 g

bobkový list, nové korenie, čierne korenie, badián sušený 2ks

vajíčko 1ks

plátky slaniny na vyloženie formy

Mäsovú zmes môžeme doplniť o hrsť orechov, je na vás, aký druh to bude. Ja som použil pistácie.

Postup:

Dáme zovrieť červené víno s badiánom, bobkovým listom, novým a čiernym korením. Počas toho si nakrájame na stredne veľké kusy očistenú koreňovú zeleninu, šalotku a cesnak, ktorý roztlačíme len tak rukou. Všetko vložíme do vhodnej nádoby a zaparíme vriacim vínom s badiánom a korením.

Približne po pätnástich minútach prilejeme Ruby porto, Coqnac a dobre premiešame. Pridáme pečeň, nakrájané zvyšné mäso, ktoré rozkrojíme nie viac ako na štyri časti, dobre premiešame a necháme to všetko v chladničke odstáť minimálne 24 hodín.

Po odstátí mäso len vyberieme z pácu, pomelieme, pridáme vajíčko, soľ, korenie a dobre premiešame.

Naplníme nami vybrané formy, ktoré vyložíme papierom na pečenie, slaninou a dáme paštétu piecť do rozohriatej rúry na 140°C vo vodnom kúpeli (vriaca voda).

Na prípravu paštéty potrebujeme cca 30 minút na formu s objemom 500g paštéty.

Alebo! Zmes naplníme do decových sklíčok, ktoré uzatvoríme vrchnáčikmi. Tepelná úprava je rovnaká ako pri veľkej forme, akurát čas sa nám skráti na polovicu.

Najlepšie chutí po niekoľkých dňoch odstátia v chladničke. Kombinácia sušených sliviek, ktoré sú sparené s červeným vínom, sa osvedčila.

Recept

František Schiller

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Neprehliadnite tiež

Pontónový most cez Ružín nebude

Zhasla nádej, že sa dopravná situácia predsa len zlepší.

Futbalisti Michaloviec zdolali pod Tatrami Trnavu

O dvojgólovom víťazstve rozhodli v priebehu niekoľkých minút.

Prešov má byť centrom kreatívneho priemyslu

Župan s primátorkou podpísali spoločné memorandum.

Prešovskí krajskí poslanci schválili prvú zmenu tohtoročného rozpočtu

Týka rozpisu kapitálových výdavkov z rezervného fondu.

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Keď už sa dostanete do štádia hladomoru, je príliš neskoro

OSN po šiestich rokoch znovu vyhlásila hladomor. Okrem Juhosudáncov môže byť v ohrození až dvadsať miliónov ľudí.

PLUS

Mnohí mlčia, on nie. Služba vlasti z neho spravila lovca ľudí

Tóth tvrdí, že si z vojenčiny priniesol domov traumu.

EKONOMIKA

Land Rover z Nitry budú rozvážať Nemci, Cargo neuspelo

Štátny prepravca rokuje s Deutsche Bahn Cargo.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  3. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  4. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  6. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  9. Jarné prázdniny pri mori?
  10. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta
  1. Profesijný rast študentov médií sa začína už počas vysokej školy
  2. Paneurópska vysoká škola otvára špecializované kurzy IT
  3. Medzinárodná súťaž FIRST LEGO League na Fakulte informatiky PEVŠ
  4. S profesorom Michalom Miovským o prevencii závislostí
  5. Poslanci nevzdávajú boj proti herniam, chcú prísnu reguláciu
  6. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  7. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  8. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  9. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  10. Dokázali by ste nakúpiť so zavretými očami?
  1. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 9 760
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 7 988
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 7 224
  4. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 359
  5. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 6 334
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 5 914
  7. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 4 626
  8. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 4 561
  9. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 460
  10. Jarné prázdniny pri mori? 2 864

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop