Korzár logo Korzár
Štvrtok, 21. február, 2019 | Meniny má Eleonóra
Nájdete nás na webe

Hrubá mäsová paštéta na červenom víne a badiáne

Milí čitatelia, prinášame Vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Hrubá mäsová paštéta.Hrubá mäsová paštéta.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak máte na varenie čas a radi by ste sa ho naučili priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť v Škole varenia v DoubleTree by Hilton.

Potrebujeme:

hydinová pečeň 250 g

krkovička 150 g

slanina 150 g

kuracie prsia 250 g

kačacie prsia 250 g

hovädzie mäso 250 g

Ruby porto 1 dcl

Cognac VS 5 cl

víno červené 5 dcl

šalotka 100 g

mrkva 100 g

zeler 100 g

cesnak 50 g

bobkový list, nové korenie, čierne korenie, badián sušený 2ks

vajíčko 1ks

plátky slaniny na vyloženie formy

Mäsovú zmes môžeme doplniť o hrsť orechov, je na vás, aký druh to bude. Ja som použil pistácie.

Postup:

Dáme zovrieť červené víno s badiánom, bobkovým listom, novým a čiernym korením. Počas toho si nakrájame na stredne veľké kusy očistenú koreňovú zeleninu, šalotku a cesnak, ktorý roztlačíme len tak rukou. Všetko vložíme do vhodnej nádoby a zaparíme vriacim vínom s badiánom a korením.

Približne po pätnástich minútach prilejeme Ruby porto, Coqnac a dobre premiešame. Pridáme pečeň, nakrájané zvyšné mäso, ktoré rozkrojíme nie viac ako na štyri časti, dobre premiešame a necháme to všetko v chladničke odstáť minimálne 24 hodín.

Po odstátí mäso len vyberieme z pácu, pomelieme, pridáme vajíčko, soľ, korenie a dobre premiešame.

Naplníme nami vybrané formy, ktoré vyložíme papierom na pečenie, slaninou a dáme paštétu piecť do rozohriatej rúry na 140°C vo vodnom kúpeli (vriaca voda).

Na prípravu paštéty potrebujeme cca 30 minút na formu s objemom 500g paštéty.

Alebo! Zmes naplníme do decových sklíčok, ktoré uzatvoríme vrchnáčikmi. Tepelná úprava je rovnaká ako pri veľkej forme, akurát čas sa nám skráti na polovicu.

Najlepšie chutí po niekoľkých dňoch odstátia v chladničke. Kombinácia sušených sliviek, ktoré sú sparené s červeným vínom, sa osvedčila.

Recept

František Schiller

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  2. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  3. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  4. Štefánka by Pulitzer
  5. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  6. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  7. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  8. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  9. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  10. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  1. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  2. Štefánka by Pulitzer
  3. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  4. Konferencia - EU support for research
  5. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  6. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  7. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  8. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  9. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  10. Ako založiť spoločnosť v Rakúsku
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 19 120
  2. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 14 310
  3. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 13 660
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 8 785
  5. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 6 334
  6. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 5 104
  7. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 4 258
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 3 971
  9. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 3 298
  10. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 2 794

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop