Už ste niekedy upiekli tortu alebo zákusok bez použitia cukru, múky a vajec? Že nie? Máme pre vás pripravený zdravý recept, ktorý nemusíte ani piecť a je vhodný aj pre vegánov – RAW čokoládovú tortu z avokáda.
Potrebujeme:
Na korpus: 150 g mandlí, 100 g datlí, 2 lyžice kakaa, 1 a pol lyžice vody
Na krém: 100 g kakaového prášku, 100 g kokosového oleja, 4 avokáda, 2 lyžičky vanilkového extraktu, kôra z 1 citróna
Na polevu: kokos, čokoládu, kakaový prášok
Príprava:
V kuchynskom robote si nasekáme olúpané mandle. Pridáme datle a opäť mixujeme. Primiešame kakao a vodu. Dôležité je, aby bola hmota roztierateľná. Ak dosiahne správnu konzistenciu, vyložíme touto zmesou dno tortovej formy s rozmerom cca 22 cm. Vložíme do chladničky. Krém si pripravíme tak, že najprv ošúpeme avokáda. Potom v mixéri vyšľaháme hladkú penu, teda zmiešame avokádo, kakao, kokosový olej a kôru z citróna. Hmotu nanesieme na zatuhnutý korpus. Koláčik na záver stačí dozdobiť - posypať kokosom, nastrúhanou čokoládou a kakaom. Necháme zatuhnúť v chladničke a môžeme podávať.
Autor: kreativita.info, nit
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.