Korzár logo Korzár

Pochouse zo zubáča

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Pochouse zo zubáča.Pochouse zo zubáča. (Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť v piatok počas biznis obeda v Olive Tree.

Pochouse zo zubáča

Tento recept pochádza z oblasti Burgundska vo Francúzsku a pripravuje sa zo sladkovodných rýb, suchého vína Chablis (ktoré môžeme zameniť doma aj za iné suché biele víno) a slaniny, jedlo sa podáva s opečeným chlebom. Čiže francúzska rybacia mačanka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pre piatich hostí potrebujeme:

Sladkovodná ryba. Je na nás, aká. Môže to byť zubáč, šťuka, kapor alebo už málo sa vyskytujúca ryba v našich slovenských vodách s najkvalitnejším mäsom z kaprovitých rýb - lieň sliznatý.

SkryťVypnúť reklamu

Sladkovodná ryba filety 1 kg

Suché víno 0,5 l

Slanina 70 g

Maslo 30 g

Múka hladká 30 g

Šalotka 100 g alebo postačí aj obyčajná cibuľa

Cesnak 6 strúčikov

Petržlenová vňať alebo pažítka

Soľ, korenie, trošku cukru

Z masla a múky si upražíme svetlú zápražku.

Postup:

Slaninu nakrájame na rezance a pozvoľna ju opražíme do zlata. Pridáme rukou roztlačený cesnak a šalotku nakrájanú na lupienky. Restujeme do sklovita a všetko zalejeme bielym vínom. Pridáme podľa chuti cukor, soľ, korenie a dobre prevaríme.

Pridáme rybacie filety a pod pokrievkou pozvoľna varíme cca 5 až 10 minút podľa hrúbky filetu. Po uplynutí tohto času filety vyberieme z vývaru, odložíme ich na teplé miesto a vývar zahustíme dopredu pripravenou maslovou zápražkou.

Omáčku varíme cca 10 minút. Rozdelíme ju do tanierov a pridáme uvarené filety, petržlenovú vňať alebo pažítku. Na kraj taniera položíme opečené hrianky chleba a môžeme podávať.

SkryťVypnúť reklamu

Prajem vám dobrú chuť.

Profil

František Schiller

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 222
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 246
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 067
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 092
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 783
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 208
  7. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 4 555
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 543
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu