Potrebujeme:
Marcipán: 2 šálky pomletých mandlí, 4 lyžice javorového sirupu, 1 lyžička vanilkového extraktu / amareta / rumu
Poleva: 1/2 šálky kokosového oleja, 2 lyžice javorového sirupu, 1/3 šálky nesladeného kakaa, 1 hrnček surovín na ozdobu, buď: kokos, pistácie, sušené maliny, kešu
Postup:
Zmiešame si všetky ingrediencie potrebné na marcipán a uhnetieme tuhšiu hmotu, ktorá sa dá tvarovať. Urobíme z nej guľôčky.
Na polevu si necháme roztopiť kokosový olej a vo vedľajšej miske zmiešame kakao s javorovým sirupom.
Zmiešame spolu a obalíme guľôčky. Na záver ich vyváľame na ozdobu v nami zvolenej surovine.
Autor: kreativita.info, nit
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.