Korzár logo Korzár
Pondelok, 19. november, 2018 | Meniny má Alžbeta
Nájdete nás na webe

Kačacie prsia

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Kačacie prsia do ružova pečené.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť vo štvrtok počas biznis obeda v Olive Tree.

Kačacie prsia do ružova pečené so zaprávanou cviklou, batatovým pyré a kôprovou omáčkou

Pre piatich členov našej rodiny potrebujeme tieto suroviny:

Kačacie prsia 0,8 kg

Cvikla čerstvá 0,6 kg

Jablko jeden kus

Mrkva 0,10 kg

Zeler 0,10 kg

Cesnak 0,05 kg

Balsamico ocot

Maslo 60 g

Vňať petržlenová, je na nás, aké množstvo to bude

Šalotka 0,05 kg

Smotana 30% 500 ml

Acidko alebo kyslá smotana 50 ml

Kôpor čerstvý alebo sušený, ale určite nie sterilizovaný

Jedna polovica limetky alebo citrónu

Bataty čerstvé 0,5 kg

Soľ, korenie, cukor

Ako prvé si pripravíme prílohy, ktoré nám zaberú najviac času.

Zaprávaná cvikla

Očistenú zeleninu nakrájame na malé kocky, cca mojich obľúbených 3 x 3 milimetre a rozdelíme ju podľa druhu do vhodných misiek.

Do kastróla vhodnej veľkosti dáme olivový olej s nadrobno nakrájaným cesnakom, rozmarínom a pomaly privedieme k praženiu.

Keď začne cesnak zlatnúť, pridáme nakrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme a restujeme mierne do zlatista.

Do kastróla pridáme cviklu s jablkom a zľahka dusíme vo vlastnej šťave do polomäkka. Ak to okolnosti vyžadujú, podlejeme základ jedným dcl vody alebo vývarom.

Cviklu okyslíme balsamikovým octom, limetkou a poprípade ešte dochutíme soľou a korením. Pred podávaním pridáme petržlenovú vňať a maslo.

Batátové pyré

Batáty umyjeme a upečieme v rúre na 180° C do mäkka.

Po upečení batátov zbavíme šupky, pridáme do zlata opraženú šalotku, lyžicu masla a rozmixujeme ponorným mixérom na pyré.

Pyré dochutíme soľou, korením a prepasírujeme ho cez jemné sitko. Tým sa zbavíme vlákien z batátov a pyré bude mať hladšiu konzistenciu.

Kôprová omáčka

Smotanu na šľahanie vyvaríme na hustotu omáčky (redukujeme na polovicu z počiatočného množstva).

Po odstavení ju dochutíme soľou, korením, cukrom a citrónovou šťavou.

Pred podávaním pridáme do ohriatej omáčky čerstvý nakrájaný kôpor a acidko.

Ak by sa vám omáčka zrazila, bez väčších problémov ju zase spojíme ponorným mixérom.

Kožu na kačacích prsiach narežeme na malé kocky tak, aby sme nezarezávali do mäsa. Mäso okoreníme, osolíme a na miernom ohni na panvici kožou nadol škvaríme, až kým koža nebude zlatohnedá.

Druhú stranu kačacích pŕs opečieme sprudka len tak, aby sa zrazili bielkoviny. Opečené kačacie prsia vložíme do rozohriatej rúry na 200° C a rúru vypneme.

Vo vypnutej rúre nám mäso pozvoľna dôjde do ružova cca za 10 až 15 minút, záleží to od gramáže pŕs (od 150 g do 250 g). Po tepelnej úprave kačacích pŕs prsia nakrájame na tenké plátky naprieč vláknami.

Počas ležania kačacieho mäsa v rúre si ohrejeme prílohy. A môžeme podávať. Prajem vám všetkým dobrú chuť.

Recept

František Schiller

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.



Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  2. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  3. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  6. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  7. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu
  8. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať?
  9. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými
  10. EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!
  1. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  2. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  3. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. 4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť
  6. Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva
  7. XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry
  8. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  9. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  10. Sieť prevádzok Stop Shop obchodov má už 80 pobočiek
  1. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 34 669
  2. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 26 569
  3. Platíte si poistenie domova zbytočne? 21 283
  4. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 11 791
  5. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 9 783
  6. First moment na leto 2019 je tu: 13 letovísk s výraznými zľavami 4 201
  7. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 4 188
  8. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 4 178
  9. Volkswagen T-Cross má z každého niečo 3 725
  10. Hidradenitída - kožná choroba, o ktorej sa nehovorí 3 474

Neprehliadnite tiež

Najdrahšie hlasy v Košiciach dostala Bašistová

Kandidáti načreli poriadne hlboko do svojich úspor.

Právnici: Bratislavský súd nemal vydať opatrenie pre EEI

Tvrdia, že zasiahol do legislatívnej právomoci mesta Košice.

V Prešove stála kampaň 7-násobne menej ako v Košiciach

Najviac minula Turčanová, najlacnejšie hlasy mal Hagyari, najdrahšie Oľha.

Vaľová investovala dvakrát toľko ako jej premožiteľ

Humenskí kandidáti na primátora sa v kampani držali finančne pri zemi.

Danko dal na kampaň 7-krát menej ako porazený Beljajev

Najdrahšiu primátorskú kampaň mal práve známy podnikateľ.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Príbeh Bonaparte: stavba, ktorou nepohne ani kauza Bašternák

Komplex vzbudzoval rozruch od začiatku.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

O slobodu sa dá aj prísť

Ani ústava nemusí vydržať všetko.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop