Korzár logo Korzár
Sobota, 23. február, 2019 | Meniny má Roman, Romana
Nájdete nás na webe

Kačacie prsia

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Kačacie prsia do ružova pečené.Kačacie prsia do ružova pečené.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť vo štvrtok počas biznis obeda v Olive Tree.

Kačacie prsia do ružova pečené so zaprávanou cviklou, batatovým pyré a kôprovou omáčkou

Pre piatich členov našej rodiny potrebujeme tieto suroviny:

Kačacie prsia 0,8 kg

Cvikla čerstvá 0,6 kg

Jablko jeden kus

Mrkva 0,10 kg

Zeler 0,10 kg

Cesnak 0,05 kg

Balsamico ocot

Maslo 60 g

Vňať petržlenová, je na nás, aké množstvo to bude

Šalotka 0,05 kg

Smotana 30% 500 ml

Acidko alebo kyslá smotana 50 ml

Kôpor čerstvý alebo sušený, ale určite nie sterilizovaný

Jedna polovica limetky alebo citrónu

Bataty čerstvé 0,5 kg

Soľ, korenie, cukor

Ako prvé si pripravíme prílohy, ktoré nám zaberú najviac času.

Zaprávaná cvikla

Očistenú zeleninu nakrájame na malé kocky, cca mojich obľúbených 3 x 3 milimetre a rozdelíme ju podľa druhu do vhodných misiek.

Do kastróla vhodnej veľkosti dáme olivový olej s nadrobno nakrájaným cesnakom, rozmarínom a pomaly privedieme k praženiu.

Keď začne cesnak zlatnúť, pridáme nakrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme a restujeme mierne do zlatista.

Do kastróla pridáme cviklu s jablkom a zľahka dusíme vo vlastnej šťave do polomäkka. Ak to okolnosti vyžadujú, podlejeme základ jedným dcl vody alebo vývarom.

Cviklu okyslíme balsamikovým octom, limetkou a poprípade ešte dochutíme soľou a korením. Pred podávaním pridáme petržlenovú vňať a maslo.

Batátové pyré

Batáty umyjeme a upečieme v rúre na 180° C do mäkka.

Po upečení batátov zbavíme šupky, pridáme do zlata opraženú šalotku, lyžicu masla a rozmixujeme ponorným mixérom na pyré.

Pyré dochutíme soľou, korením a prepasírujeme ho cez jemné sitko. Tým sa zbavíme vlákien z batátov a pyré bude mať hladšiu konzistenciu.

Kôprová omáčka

Smotanu na šľahanie vyvaríme na hustotu omáčky (redukujeme na polovicu z počiatočného množstva).

Po odstavení ju dochutíme soľou, korením, cukrom a citrónovou šťavou.

Pred podávaním pridáme do ohriatej omáčky čerstvý nakrájaný kôpor a acidko.

Ak by sa vám omáčka zrazila, bez väčších problémov ju zase spojíme ponorným mixérom.

Kožu na kačacích prsiach narežeme na malé kocky tak, aby sme nezarezávali do mäsa. Mäso okoreníme, osolíme a na miernom ohni na panvici kožou nadol škvaríme, až kým koža nebude zlatohnedá.

Druhú stranu kačacích pŕs opečieme sprudka len tak, aby sa zrazili bielkoviny. Opečené kačacie prsia vložíme do rozohriatej rúry na 200° C a rúru vypneme.

Vo vypnutej rúre nám mäso pozvoľna dôjde do ružova cca za 10 až 15 minút, záleží to od gramáže pŕs (od 150 g do 250 g). Po tepelnej úprave kačacích pŕs prsia nakrájame na tenké plátky naprieč vláknami.

Počas ležania kačacieho mäsa v rúre si ohrejeme prílohy. A môžeme podávať. Prajem vám všetkým dobrú chuť.

Recept

František Schiller

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.



Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Štefánka by Pulitzer
  2. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  3. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  4. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  5. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  6. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  7. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  8. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  9. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  10. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  1. Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov
  2. Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?
  3. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  4. Štefánka by Pulitzer
  5. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  6. Konferencia - EU support for research
  7. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  8. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  9. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  10. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 24 598
  2. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 18 896
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 7 698
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 7 051
  5. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 6 819
  6. Štefánka by Pulitzer 5 343
  7. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 5 320
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 3 514
  9. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 3 506
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 2 954

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop