Korzár logo Korzár
Nedeľa, 23. júl, 2017 | Meniny má Oľga

Kačacie prsia

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji.

Kačacie prsia do ružova pečené.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť vo štvrtok počas biznis obeda v Olive Tree.

Kačacie prsia do ružova pečené so zaprávanou cviklou, batatovým pyré a kôprovou omáčkou

Pre piatich členov našej rodiny potrebujeme tieto suroviny:

Kačacie prsia 0,8 kg

Cvikla čerstvá 0,6 kg

Jablko jeden kus

Mrkva 0,10 kg

Zeler 0,10 kg

Cesnak 0,05 kg

Balsamico ocot

Maslo 60 g

Vňať petržlenová, je na nás, aké množstvo to bude

Šalotka 0,05 kg

Smotana 30% 500 ml

Acidko alebo kyslá smotana 50 ml

Kôpor čerstvý alebo sušený, ale určite nie sterilizovaný

Jedna polovica limetky alebo citrónu

Bataty čerstvé 0,5 kg

Soľ, korenie, cukor

Ako prvé si pripravíme prílohy, ktoré nám zaberú najviac času.

Zaprávaná cvikla

Očistenú zeleninu nakrájame na malé kocky, cca mojich obľúbených 3 x 3 milimetre a rozdelíme ju podľa druhu do vhodných misiek.

Do kastróla vhodnej veľkosti dáme olivový olej s nadrobno nakrájaným cesnakom, rozmarínom a pomaly privedieme k praženiu.

Keď začne cesnak zlatnúť, pridáme nakrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme a restujeme mierne do zlatista.

Do kastróla pridáme cviklu s jablkom a zľahka dusíme vo vlastnej šťave do polomäkka. Ak to okolnosti vyžadujú, podlejeme základ jedným dcl vody alebo vývarom.

Cviklu okyslíme balsamikovým octom, limetkou a poprípade ešte dochutíme soľou a korením. Pred podávaním pridáme petržlenovú vňať a maslo.

Batátové pyré

Batáty umyjeme a upečieme v rúre na 180° C do mäkka.

Po upečení batátov zbavíme šupky, pridáme do zlata opraženú šalotku, lyžicu masla a rozmixujeme ponorným mixérom na pyré.

Pyré dochutíme soľou, korením a prepasírujeme ho cez jemné sitko. Tým sa zbavíme vlákien z batátov a pyré bude mať hladšiu konzistenciu.

Kôprová omáčka

Smotanu na šľahanie vyvaríme na hustotu omáčky (redukujeme na polovicu z počiatočného množstva).

Po odstavení ju dochutíme soľou, korením, cukrom a citrónovou šťavou.

Pred podávaním pridáme do ohriatej omáčky čerstvý nakrájaný kôpor a acidko.

Ak by sa vám omáčka zrazila, bez väčších problémov ju zase spojíme ponorným mixérom.

Kožu na kačacích prsiach narežeme na malé kocky tak, aby sme nezarezávali do mäsa. Mäso okoreníme, osolíme a na miernom ohni na panvici kožou nadol škvaríme, až kým koža nebude zlatohnedá.

Druhú stranu kačacích pŕs opečieme sprudka len tak, aby sa zrazili bielkoviny. Opečené kačacie prsia vložíme do rozohriatej rúry na 200° C a rúru vypneme.

Vo vypnutej rúre nám mäso pozvoľna dôjde do ružova cca za 10 až 15 minút, záleží to od gramáže pŕs (od 150 g do 250 g). Po tepelnej úprave kačacích pŕs prsia nakrájame na tenké plátky naprieč vláknami.

Počas ležania kačacieho mäsa v rúre si ohrejeme prílohy. A môžeme podávať. Prajem vám všetkým dobrú chuť.

Recept

František Schiller

Vek: 35 rokov

Pochádza zo Slanca

Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice

Sedem rokov pôsobil v Prahe.



Neprehliadnite tiež

Búrka s krúpami zasiahla aj Košice

Východom Slovenska sa v nedeľu prehnali búrky, napáchali škody.

Košičanka začala od nuly na Bali, dnes tam stavia dom

Marcela Mattová: Chcela by som ovládať všetky jazyky.

Záhada košického jazera: Ľudia z neho vychádzajú vyhádzaní

Podľa lekárov za to môžu sinice, podľa mamičiek štípance od hmyzu.

Východniarka bez rúk maľuje obrazy a vyšíva

Pavlína Csápaiová: Kým človek neprinesie hlavu v podpazuší, úrady mu nepomôžu.

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Tour bola bez Sagana nudná, no ponúkla aj nový objav

Vybrali sme päť najzaujímavejších momentov z tohtoročnej Tour de France.

PLUS

Spievajúci dom týral operou celú ulicu

Je to najabsurdnejší susedský spor, ktorý sa na Slovensku odohral.

KULTÚRA

Zomrel Štefan Nosáľ, zakladateľ a dlhoročný vedúci Lúčnice

Štefan Nosáľ ostane navždy s nami, odkazujú členovia Lúčnice.

KOMENTÁRE

Nemému Dankovi ani vlastná hovorkyňa nerozumie

Problém je v samotnej SNS a v jej softvéri.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  2. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  3. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  4. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  5. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  6. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  7. I cez prázdniny testujte elektrobicykle
  8. 5 dôvodov, prečo sa prihlásiť na konferenciu ENERGOFÓRUM®
  9. V meste či mimo mesta, stále s kvalitným internetom
  10. Máte už vybranú dovolenku na júl?
  1. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  2. Funguje predaj realít aj bez maklérov?
  3. BILLA a ÚNSS skontrolovali zrak 10 380 slovenským deťom
  4. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  5. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  6. Borguľa žiada vyrúbenie dane pre americkú ambasádu
  7. Stanovisko Klubu pre BA k mimoriadnemu rokovaniu zastupiteľstva
  8. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  9. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  10. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  1. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky 6 050
  2. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade 4 560
  3. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku 4 047
  4. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou 3 640
  5. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami 2 954
  6. I cez prázdniny testujte elektrobicykle 2 055
  7. Chcete vedieť všetko o vašej krvi? Čaká vás 6000 typov vyšetrení 1 613
  8. Máte už vybranú dovolenku na júl? 1 567
  9. V meste či mimo mesta, stále s kvalitným internetom 1 086
  10. 5 dôvodov, prečo sa prihlásiť na konferenciu ENERGOFÓRUM® 661

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop