Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. január, 2019 | Meniny má Dalibor
Nájdete nás na webe

Recept

Paradajka so syrom s čerstvými bylinami

Paradajka so syrom s čerstvými bylinami.

Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšieho hotela v Košickom kraji.

Ak by ste jedlo radi ochutnali priamo od jeho tvorcov, nájdete ho v svadobnej ponuke alebo na Svadobnom nedeľnom brunchi v reštaurácii Olive Tree začiatkom mája.

Paradajka so syrom s čerstvými bylinami

Na prípravu pre 8 účastníkov podujatia potrebujeme niečo vyše vyučovacej hodiny času a k tomu:
Čerstvý kozí syr 150 g. Jemný tvaroh 150 g. Kyslú smotanu alebo créme fraiche 150 g. Zrelé paradajky 8 kusov
Čerstvé byliny zväzok. Toastový chlieb 150 g. Listy špenátu. Listy medvedieho cesnaku

Sú prinajmenšom dve alternatívy, ako poňať toto predjedlo na pomedzí sezón.

Prvá vraví nechať všetky syry vyniknúť a pomocou cukrárenského vrecka servírovať ich v kombinácii s paradajkou, každý osobitne.

Druhá sa prikláňa k chutnej mase v jedinečnej kombinácii všetkých vybraných syrov.

Tak či onak toto predjedlo dôstojne započne každú spoločenskú udalosť.

Byliny rozdelíme na krajšie časti (použijeme ich na dekorovanie) a na menej pekné.

Biele časti toastového chleba spolu s menej peknými bylinami, medvedím cesnakom a špenátom vložíme do mixéra. Mixujeme niekoľko minút.

Výsledkom by mala byť akási bylinková krusta, ktorá dodá predjedlu telnatosť a plnosť v chuti.

Vo vhodnom hrnci varíme vodu.

Paradajkám špičkou noža narežeme šupku, nie hlbokým rezom.

Potom ich vložíme do variacej sa vody na trinásť sekúnd. Tento čas u zrelých paradajok ozaj stačí na to, aby sme paradajku jednoducho pozbavili šupky.

Ošúpanú paradajku priečne prekrojíme. Rezanou stranou nahor uložíme na tanier a zasypeme bylinkovo-chlebovou krustou.

V nám vlastnej kombinácii a kreácii doplníme o syry, nadekorujeme bylinami, mierne osolíme morskou soľou a smelo podávame.

Pokiaľ máte možnosť voľby, voľte radšej väčšie jednoduché taniere, ktoré tvoria nerušivý a neutrálny základ.

Aj pri studených predjedlách prikloňme sa k mierne teplým tanierom. Teplota stimuluje chute a nechá syry vyniknúť.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  2. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  3. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  4. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  5. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  6. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  7. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur
  8. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii
  9. Audi Q3 druhej generácie: akcia na úvod
  10. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac
  1. Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva
  2. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  3. Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018
  4. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  5. Deň otvorených dverí Stavebnej fakulty STU
  6. Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání
  7. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  8. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  9. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  10. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  1. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny 16 570
  2. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur 12 451
  3. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 10 671
  4. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac 9 210
  5. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii 7 143
  6. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom 7 069
  7. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne 4 925
  8. Jedli ste už ružovú čokoládu? 4 593
  9. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Ománe? 4 407
  10. Zrážka s lyžiarom na svahu Vás môže vyjsť poriadne draho 2 587

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop