Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept z kuchyne najlepšej reštaurácie v Košickom kraji. Ak nemáte na varenie čas a radi by ste ho ochutnali priamo od jeho tvorcov, môžete tak urobiť DNES počas biznis obeda v Olive Tree.
Paštrnákový krém s tekvicovým olejom
Na päť porcií tejto skvelej krémovej polievky potrebujeme:
Mäsový vývar 1l, trebárs z nedele
Maslo alebo olivový olej 50 g
Paštrnák 600 g
Zemiak 100 g
Šalotka 100 g
Cesnak jeden strúčik
Smotana na šľahanie 2 dl
Tekvicový olej 5 cl
Soľ
Korenie
Príprava tejto polievky nám zaberie maximálne štyridsať minút aj s čistením zeleniny. Do mierne rozpáleného hrnca s maslom vložíme nakrájanú šalotku so štipkou soli, ktorú restujeme do sklovita.
Pridáme očistený, na kocky pokrájaný paštrnák, zemiak, strúčik cesnaku a pozvoľna restujeme, pokiaľ nám nezačne mäknúť zelenina. Teraz je čas na zaliatie naším nedeľňajším vývarom.
Polievkový základ varíme, kým nám nezmäkne všetka zelenina, zväčša to potrvá tak desať minút od začiatku vretia. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka, dochutíme soľou a korením. S dochutením nebudeme mať veľa práce, lebo máme kvalitný vývar.
Po odstavení z plameňa polievku zjemníme 30 % smotanou a pri podávaní pokvapkáme tekvicovým olejom...
Prajem vám všetkým dobrú chuť.
František Schiller
Vek: 35 rokov
Pochádza zo Slanca
Sous Chef DoubleTree by Hilton Košice
Sedem rokov pôsobil v Prahe
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.