Potrebujeme: 2 jarné cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 4 PL olivového oleja, 500 ml vývaru, 400 g mrazeného hrášku, 300 g čerstvých špenátových listov, 200 ml šľahačkovej smotany, soľ, mleté čierne korenie.
Rozohrejte olej a pridajte naň nasekanú cibuľu a cesnak. Krátko opražte, aby pustili vôňu, a zalejte vývarom. Priveďte do varu a pridajte rozmrazený hrášok. Varte tri až päť minút, pridajte umyté špenátové listy a povarte ďalšie 3 - 4 minúty. Dosoľte a okoreňte.
Polievku rozmixujte ponorným mixérom a nakoniec ju prevarte so smotanou.
Po odstavení servírujte teplú alebo aj studenú. Dozdobte podľa chuti a fantázie.
Autor: kag
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.