Je chutná a netradičná, takže určite potešíte a ohromíte návštevy i rodinných príslušníkov.
Potrebujeme: Cesto: 3 vajcia, šálku práškového cukru, pol šálky oleja, pol šálky mlieka, jeden a pol šálky múky, balíček a pol kypriaceho prášku, lyžicu vanilkovej arómy Plnka: klasický čokoládový puding, nutela, alebo krém pripravený z lyžice múky, lyžice kukuričného škrobu, šálky kryštálového cukru, 2 a pol šálky mlieka, 4 lyžíc kakaa a 80 gramov horkej čokolády
Príprava: Do misky dáte vajcia a cukor a rozšľaháte ich. Potom pridáte olej, mlieko, múku a nakoniec primiešate prášok do pečiva a vanilku.
Po hodinke odpočívania cesto vylejte do vymastenej formy. Pečte v predhriatej rúre na 160 °C dovtedy, kým bábovka nedostane peknú hnedú farbu.
Na chvíľu nechajte vychladnúť a potom nožom odkrojte vrch bábovky zhruba v polovici.
Vezmite si malú lyžičku a v spodnej časti bábovky vyhĺbte priestor pre naplnenie krémom, ako je to na obrázku.
Naplníte krémom, na ktorý môžete podľa chuti poukladať i ovocie a zakryjete druhým cestom.
Dáte na polhodinu do chladničky a dozdobíte napríklad čokoládovou polevou a plátkami mandlí.
Autor: nit
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.